Zink voor haaruitval - helpt het?

11 november 2018

Het is goedkoop en makkelijk te vinden, dus waarom niet proberen zink voor je haar verlies? Het kan geen kwaad, toch?

Met behulp van deze vorm van aanpak voor de behandeling van uw haaruitval is een beetje zoals het gooien van spaghetti tegen de muur om te zien of het zal blijven - niet noodzakelijk een goede tactiek als het gaat om medische behandeling. Je zou je tijd verspillen, uw geld, en om jezelf in gevaar zonder het doen van een beetje van het onderzoek eerst.

load...

Als je je haar verliest, heb je geen tijd om uit te proberen elk supplement dat effectief zou kunnen hebben. We weten, met elk voorbijgaand uur, je voelt alsof je een andere haren kwijt. Met elk voorbijgaand week, je je zorgen dat je het krijgen van die veel dichter bij het doen van de kalende man scheren-off. Je moet weten dat wat je uitgaven van uw geld op de moeite waard is. Helaas, er zijn geen garanties, maar het doen van een beetje van het onderzoek op de front-end kan bespaart u een aantal ernstige spanning op de weg.

We krijgen in de onderstaande gegevens, maar als je alleen heb een paar minuten te sparen, hier is wat je moet weten over zink en haaruitval:

Wat is zink?

Zink is een essentieel mineraal - niet alleen je lichaam nodig heeft, maar het is niet op te slaan. Het is die van nature voorkomen in sommige voedingsmiddelen, toegevoegd aan een aantal dat zijn "verrijkt", en in supplementen.

load...

Het is nodig voor een goede immuunsysteem (het houden je gezond), wondgenezing, celdeling en groei, fysieke groei en ontwikkeling, en zelfs uw zintuigen van geur en smaak. Omdat je lichaam een ​​voorraad van zink niet houdt, is een constante aanvoer nodig is om het te helpen bij al deze belangrijke functies.

Dierlijke eiwitten zijn verantwoordelijk voor het verstrekken van de Amerikanen met de meeste van hun zink, volgens de National Institutes of Health. En terwijl zink in plantaardig voedsel is, zijn fytaten, antioxidant verbindingen die binden met de zink- en absorptie te voorkomen. Daarom plantaardige bronnen van zink, zoals hele granen, peulvruchten en noten, niet een grote bron van het mineraal. Ja, hipsters, betekent dit vegetariërs op een hoger risico op zinkdeficiëntie.

Een tekort aan zink: tekenen en symptomen

Haaruitval kan een teken zijn van tekort aan zink, hoewel andere symptomen van een tekort zou aanwezig moeten zijn voor uw arts om dat nummer te bellen.

load...

Wat weten we over een tekort aan zink wordt mede bepaald door de studie van mensen met een genetische aandoening genaamd acrodermatitis enteropathica. Mensen met deze aandoening lijdt aan een ernstige tekort aan zink en voorafgaand aan wetenschappers de oorzaak te ontdekken, ze meestal overleden. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat een gebrek aan voeding zink kan leiden tot dit niveau van ernstig tekort. Waarschijnlijker is matig of marginaal tekort aan zink, met minder dramatisch (maar nog steeds ernstige) gevolgen.

Symptomen van lichte / matige tekort aan zink:

Symptomen van ernstige tekort aan zink:

Wie is in gevaar?

Sommige mensen zijn meer risico op tekort aan zink dan anderen. Zij omvatten: premature baby's en mensen met een IV voeding, die zijn ondervoed, lijden aan ernstige en chronische diarree, of gediagnosticeerd met sikkelcelanemie, inflammatoire darmziekte, coeliakie, of leverziekte. Alcoholisten, ouderen en strikte vegetariërs ook een verhoogd risico op zinkdeficiëntie.

Suppletie zink en uw gezondheid

Zinc worden verschillende rollen in het menselijk lichaam - die goed bekend en algemeen aanvaard. Echter, zoals de meeste vitamines en mineralen, het wetenschappelijke bewijs dat er voordelen voor de gezondheid aan te vullen met zink is underwhelming.

De verkoudheid. Meer dan waarschijnlijk, je hebt zink zuigtabletten geformuleerd voor de bestrijding van de gewone verkoudheid gezien. Verschillende studies hebben aangegeven zink zuigtabletten om zowel de symptomen en de duur van de verkoudheid wanneer vroeg in de ziekte genomen te bestrijden, maar er zijn net zoveel studies die anders hebben gesloten. Het sluiten van een 2000 meta-analyse van het onderzoek blijkt dat het bewijs voor de effectiviteit van zink in koudebehandeling, "nog ontbreekt".

Macula degeneratie. Leeftijdsgebonden maculaire degeneratie is een belangrijke oorzaak van blindheid bij oudere Amerikanen. Wetenschappers veronderstellen zink kan worden gerelateerd aan AMD, vooral omdat zink in de bij AMD en zinkconcentratie retina in het netvlies met de leeftijd afneemt. Echter, zoals onderzoek naar zink en verkoudheid, het bewijs is gemengd over de effectiviteit van het mineraal in de behandeling van maculadegeneratie.

Lees ook:

De meeste bewijs van de effecten op de gezondheid van zink zijn gerelateerd aan de studie van de zink-deficiëntie.

Diabetes. Diabetici kunnen vatbaarder zinkdeficiëntie zijn, vooral omdat frequent urineren voor bij diabetici spoelt zink uit het lichaam. Om die reden moet diabetici zorg ervoor dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zink te krijgen in hun dieet, maar misschien niet hoger zijn dan het - enig bewijs geeft aan dat er te veel zink kan een negatieve invloed hebben op de bloedsuikerspiegel controle.

HIV / AIDS. We weten dat zink is cruciaal in het immuunsysteem de gezondheid, en omdat het HIV-virus legt afval aan het immuunsysteem, is er enig bewijs dat zink kan helpen. Volgens het Linus Pauling Institute, bleek uit een studie zinksuppletie verminderd infecties bij AIDS-patiënten. Echter, omdat het HIV-virus ook heeft zink nodig om te overleven, suppletie kan ook helpen de ziekte vooruitgang.

Zink en je haar: het bewijs

Men denkt zink fungeert als een reductaseremmer 5-alpha (5-ARI). Dit betekent dat de omzetting van testosteron in DHT of dihydrotestosteron, een krachtiger androgeen geassocieerd met vergrote prostaat en haaruitval remt. Prescription drugs zoals finasteride (Propecia) ook fungeren als 5-ARI. Een 1988 studie zinksulfaat geclassificeerd het mineraal als "krachtige remmer van 5-alpha reductase activiteit."

Veel studies hebben gekeken naar de effecten van zink op haaruitval, hoewel de meeste uitsluitend op alopecia areata, een auto-immuunziekte hebben gericht. De meeste mannen omgaan met haaruitval alopecia androgenetica of kaalheid. Hoewel deze twee vormen van haaruitval verschillende oorzaken kan hebben, ze hebben ook dingen gemeen, waardoor het onderzoek naar alopecia areata mogelijk nuttig voor mannen met kaalheid, ook.

Zoals u kunt zien, het bewijs is gemengd en er is geen concreet bewijs dat zink suppletie ondubbelzinnig kan helpen bij het vertragen of omkeren van kaalheid. Echter, in de wetenschappelijke wereld, is er een zeer zware bewijslast - je zou moeilijk worden ingedrukt om een ​​studie die ondubbelzinnig iets bewijst vinden.

Omdat zink heeft aangetoond belofte in het helpen van bepaalde vormen van haaruitval, omdat er aanwijzingen zijn dat zowel bloed als haar zink niveaus lager bij mannen met haarverlies, en omdat zink is bekend om op te treden als een 5-ARI, het is een vrij grote schaal gebruikte niet-receptplichtige aanpak van haaruitval. Zelfs met gemengde resultaten.

Veiligheid, bijwerkingen en voorzorgsmaatregelen

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van zink voor volwassen mannen is 11 milligram per dag. Met een dieet rijk aan eiwitten, zouden de meeste mensen geen moeite het bereiken van dit niveau te hebben. Echter, degenen met bekende deficiëntie of het risico lopen van bekende deficiëntie, kunnen aanvullen met zink.

De "aanvaardbare bovengrens" voor volwassen mannen is 40 mg zink per dag. Als u meer dan dit bedrag, en overtreffen het over de lange termijn, zou je negatieve bijwerkingen te zien. Acute, of korte-termijn bijwerkingen van zink toxiciteit omvatten: misselijkheid, braken, verlies van eetlust, diarree, hoofdpijn en buikpijn. Chronische toxiciteit zink - wat inhoudt die hoge niveaus van zink gedurende langere tijd - kan leiden tot koperdeficiëntie, weerstand verminderd gezondheid en verlaagde niveaus van lipoproteïnen met hoge dichtheid, of “goede” cholesterol.

Zink supplementen kunnen ook communiceren met een aantal geneesmiddelen op recept, wat leidt tot negatieve resultaten. Deze omvatten antibiotica, penicillamine (voor de behandeling van reumatoïde artritis) en diuretica, onder anderen.

Zoals altijd, is het verstandig om te praten met een medische professional voor het begin van een supplement regime, vooral als je het nemen van zijn geneesmiddelen op recept.

Het komt neer op

Er is geen significant bewijs dat zink suppletie kan helpen bij het vertragen of omkeren van mannelijke kaalheid. Echter, er is enig bewijs dat het kan helpen bij bepaalde vormen van haaruitval, met inbegrip van alopecia areata, een auto-immuunziekte. Men denkt zink fungeert als een reductaseremmer 5-alpha, zoals Propecia (finasteride), gewoonlijk voorgeschreven voor haarverlies.

Vanwege de risico's van het nemen van zink supplementen zijn laag, kunt u een supplement regime te bespreken met uw arts. U wilt over vragen eventuele interacties met andere geneesmiddelen, waaronder de vraag of het kan of moet worden gehouden met andere 5-ARI.