Zijn haarimplantaten een levensvatbare oplossing voor mannen met haarverlies?

11 november 2018

Niet zo lang geleden, een terugwijkende of dunner haarlijn was niet iets wat je veel over kon doen. Je kon een kapsel dat bedekt de dunner of kale plekken te kiezen, of neem een ​​andere benadering en omarmen de haaruitval door het scheren je hoofd.

Vandaag de dag, kalende mannen hebben een verscheidenheid aan opties. Als je haar begint te dun of wijken, kunt u verdere haaruitval te stoppen met behandelingen zoals finasteride en minoxidil. Als u al dun of kalende plekken, zijn er actuele producten die een klein beetje extra esthetische dikte kan toevoegen.

load...

Er zijn ook haar implantaten - kunstmatig of natuurlijk haar dat kan worden toegevoegd aan bepaalde delen van je hoofdhuid te dikte in gebieden waar het haar dunner te maken, in teruggelopen delen van je haarlijn te vullen en geven u een volle, dikke en volledig hoofd van haar opnieuw.

Zijn haar implantaten een haalbare oplossing? Ja en nee. Terwijl procedures als een haartransplantatie, die uw eigen natuurlijke haar te gebruiken in dunne gebieden in te vullen of opnieuw je haarlijn, zijn veilig en hebben meestal goede resultaten, kunsthaar implantaten zijn meestal niet de beste optie voor kalende mannen.

Haar implantaten agins een haartransplantatie

Voordat we ingaan op de details van elke procedure, is het belangrijk om te weten dat haar implantaten en een haartransplantatie zijn niet hetzelfde.

load...

De term "haar implants" verwijst doorgaans naar kunsthaar producten die in de hoofdhuid wordt geïmplanteerd in plaats van echt haar. Meestal zijn haar implantaten gebruikt om het volume toe te voegen aan kalende gebieden of voeg haar aan flarden van de haarlijn waar het verdween.

Een voorbeeld van een haar implantaat een product als Biofibre, die een veilige type kunstmatige haarvezel deze in kleine chirurgie kan worden geïmplanteerd.

Haar implantaten kan ook verwijzen naar ouderwetse haar pluggen, die een vroege vorm van transplantatie gebruikt om de effecten van kalende te keren waren.

Haar stekkers hebben een aantal belangrijke nadelen, waarvan de grootste is de kunstmatige uitstraling van het haar, dat het gevolg is van grote hoeveelheden haarfollikels getransplanteerd in elk "plug." Voor het grootste deel, zijn haren stekkers niet uitgevoerd meer als een haartransplantatie procedure.

In plaats daarvan, de meeste van de hedendaagse haartransplantatie chirurgen gebruik maken van een procedure genaamd "haartransplantatie" om haren te verplaatsen van het ene deel van de hoofdhuid naar de andere.

load...

Haartransplantaties zijn veilig, op grote schaal toegepast en redelijk effectief. In de meeste gevallen kan een haartransplantatie worden gebruikt om te verdikken up vlekken van dunner wordend haar of een terugwijkende haarlijn met haar dat eruit ziet en voelt volledig natuurlijk volledig te herstellen.

Er zijn een aantal beperkingen aan de effectiviteit van een haartransplantatie. Bijvoorbeeld, als je helemaal kaal bent en hebben slechts een hoefijzer-achtig patroon van de resterende op de achterkant van je hoofdhaar, een haartransplantatie zal waarschijnlijk niet in staat zijn om u een dikke, volle haardos te geven.

Het grootste nadeel van een haartransplantatie is de kostprijs. De meeste procedures variëren in prijs van een paar duizend dollar tot tienduizenden dollars, afhankelijk van de hoeveelheid haar dat moet worden getransplanteerd en de complexiteit van de procedure.

Lees ook:

Vanwege dit, het is meestal goedkoper en effectiever om het haar nog steeds behouden hebben, in plaats van te laten werpen en "fixing" de kwestie met een haartransplantatie.

Vergeet niet, haar implantaten en transplantatie niet genezen kaalheid

Terwijl een haartransplantatie of kunsthaar implantaten haar kan toevoegen in gebieden waar het niet langer natuurlijk groeit, geen van beide opties is een blijvend "genezen" voor kaalheid.

Dit komt omdat haarverlies bij mannen vooral wordt veroorzaakt door dihydrotestosteron, of DHT - een mannelijk geslachtshormoon dat ervoor zorgt dat haarzakjes te miniaturiseren en stoppen met de productie van nieuwe haren loop van de tijd.

Onze gids voor DHT en haarverlies bij mannen verklaart de relatie tussen DHT en mannelijke kaalheid in meer detail. Als je begint om haaruitval te merken en willen leren hoe en waarom het gebeurt, het is het lezen waard.

Als je haarlijn wordt terugwijkende of het haar op de bovenkant van je hoofd dunner wordt, zal een haartransplantatie niet voorkomen dat dit gebeurt. Alles wat het zal doen is het toevoegen van haar terug naar de gebieden van je hoofdhuid dat het getransplanteerd.

Bijvoorbeeld, als je haarlijn wordt terugwijkende en u besluit om haar van de rug van je hoofdhuid om je haarlijn te transplanteren zonder iets te doen om de oorzaak van het haarverlies aan te pakken, is er een risico dat je zou kunnen blijven om haar te verliezen, zelfs na de transplantatie.

Dit kan resulteren in een aantal zeer ongebruikelijk, onnatuurlijk ogende haaruitval patronen, vooral als de voorkant van je haarlijn up van getransplanteerde haren die onkwetsbaar voor mannelijke kaalheid zijn gemaakt, terwijl de rest van je hoofdhuid is samengesteld uit dunner, DHT- aangetaste haar.

Om de belangrijkste oorzaak van kaalheid te pakken, moet u een DHT blocker gebruiken, zoals finasteride. De meeste haartransplantatie chirurgen zal u adviseren om dit te nemen na uw haartransplantatie, soms met een ander haartransplantatie middel als minoxidil.

Gebruik een DHT blocker na een haartransplantatie vermindert (en in sommige gevallen helemaal stopt) de snelheid van verdere haaruitval. Dit betekent dat er minder risico van het niet-getransplanteerde flarden van haar beginnen te werpen en ondergang van de resultaten van uw procedure.

Laat haar implantaten en transplantaties te werken?

Kunsthaar implantaten en haartransplantaties met behulp van natuurlijke haar werk zeer goed om rundvlees dunner gebieden en het haar om kale delen van je hoofdhuid, zij het met een aanzienlijk prijskaartje.

Echter, geen van beide opties u stopt met het verliezen van meer haar, wat betekent dat je de beste resultaten op de lange termijn te krijgen door het nemen van maatregelen om verdere haaruitval stoppen met het gebruik van een 5-alpha-reductase remmer, zoals finasteride om ervoor te zorgen dat je niet te verliezen meer van je haar.

Een andere factor om in gedachten te houden is dat de getransplanteerde haren nodig heeft van een gebied van je hoofdhuid waar de haarzakjes immuun zijn voor DHT te komen. Als een haartransplantatie wordt uitgevoerd met behulp van follikels die worden beïnvloed door DHT, is er nog steeds een risico van het haar uiteindelijk miniaturisering en vallen.

Al met al kunnen haartransplantaties goede resultaten te hebben. Zelfs kunsthaar implantaten zoals Biofibre kan mogelijk het verbeteren van de esthetische gevolgen van mannelijke kaalheid. Echter, noch zal verder haaruitval te voorkomen of ervoor zorgen dat uw bestaande haar om beter bestand zijn tegen DHT worden.