Werkt minoxidil voor een teruglopende haarlijn?

12 november 2018

Net als finasteride, wordt minoxidil wetenschappelijk bewezen om de haargroei te verbeteren en mogelijk mannen met mannelijke kaalheid regrow helpen “verloren” haar.

Echter, er is enige discussie online over het al dan niet minoxidil werkzaamheden aan de haren rond de haarlijn. In de gebruikte goedkeuring van de FDA te beveiligen proeven werd minoxidil voornamelijk getest op de top van de hoofdhuid en de kroon, wat resulteert in een gemeenschappelijke overtuiging dat het alleen werkt op deze gebieden.

Ondanks dit, is er veel bewijs dat minoxidil effectief is bij het bevorderen van de haargroei op het hele hoofdhuid, met inbegrip van de haarlijn.

In deze gids, zullen we kijken naar de wetenschap achter minoxidil om u een dieper begrip van hoe het werkt, waarom het effectief en waarom het overwegen waard (samen met finasteride) als u uw haarlijn hebt gemerkt begint te dun en wijken te geven.

load...

Minoxidil en haargroei: de wetenschap

Minoxidil is een vaatverwijdend middel, wat betekent dat het is ontworpen om de bloedvaten verwijden en de bloedstroom naar bepaalde delen van je lichaam te verbeteren.

Bij lokale toepassing in de vorm van een serum of schuim, minoxidil verhoogt de bloedtoevoer naar de delen van de hoofdhuid waar het haar groeit. Door het verhogen van de bloedstroom, meer zuurstof en voedingsstoffen kunnen worden getransporteerd in elke haarfollikel, het bevorderen van de groei en het haar gezondheid.

In tegenstelling tot finasteride, die werkt door het verminderen van de niveaus van DHT in je bloedbaan, minoxidil heeft geen bekend effect op de hormonen. Het is het beste te denken van minoxidil als een lokale oplossing die kan helpen bij het verbeteren van uw haargroei, terwijl finasteride is ontworpen om uw follikels te beschermen tegen DHT.

load...

Een van de meest voorkomende misvattingen over minoxidil is dat het alleen effectief op de hoofdhuid en de kroon. Kortom, veel mensen zijn ervan overtuigd dat minoxidil niet effectief is voor het voorkomen van haaruitval rond de haarlijn. Dit vloeit voort uit een verkeerd begrip van studies over minoxidil.

In zijn vroege dagen, voordat het een reguliere behandeling van het haarverlies werd, minoxidil werd ontwikkeld voor de behandeling van hypertensie.

Merken dat minoxidil geproduceerd haargroei als een merkbare neveneffect, onderzoekers van Upjohn (het bedrijf oorspronkelijk de ontwikkeling van de medicatie) hergebruikt het als een actueel haaruitval behandeling van mannen die lijden aan alopecia androgenetica.

Voor nieuwe medicijnen te gaan op de markt, die ze nodig hebben door middel van een strenge test proces te geven om te laten zien dat ze niet alleen veilig, maar ook effectief.

Lees ook:

Upjohn gelanceerd grootschalige klinische testen van minoxidil in de VS in de late jaren 1970, met het testen van de voortzetting gedurende de jaren '80 en '90. De werkzaamheid kant van deze test vooral gericht op de effecten minoxidil op de haargroei rond de hoofdhuid en kroon.

load...

Bijvoorbeeld, een studie van 1986 gericht op de effecten van minoxidil op de kalende kruin. In de studie, 53% van de deelnemers een aanzienlijke haargroei. Kortom, Upjohn besefte dat minoxidil zeer effectief gewerkt, maar richtte zich de meeste van zijn testen op de kroon en hoofdhuid.

De meeste andere studies van minoxidil hebben haargroei op de hoofdhuid beoordeeld. Bijvoorbeeld, een studie uit 2012 geteste 5% minoxidil tegenover 2% minoxidil, opnieuw met tellen haartjes rond de hoofdhuid plaats bij de haarlijn.

Voor het grootste deel, de bewering dat alleen Minoxidil werkt op de hoofdhuid en de kroon van het hoofd komt uit dit onderzoek. Het is niet dat minoxidil niet effectief is rond de haarlijn (logisch is), maar dat er tot nu toe niet is uitgebreid onderzoek verricht naar minoxidil en haarlijn restauratie.

Werkt minoxidil werken voor een terugwijkende haarlijn?

Minoxidil werkt door het verbeteren van de bloedtoevoer naar het gebied waarin het wordt toegepast. Toepassen op uw hoofdhuid en het kan mogelijk het verbeteren van de toevoer van bloed en voedingsstoffen naar de haarfollikels, het verbeteren van haar dichtheid en het verhogen van de snelheid van de groei.

Als zodanig, is er geen reden minoxidil mag niet werken voor een terugwijkende haarlijn. De haarzakjes in je haarlijn zijn niet significant verschillend van de anderen op je hoofdhuid of kroon, wat betekent dat je moet nog steeds de ervaring van de voordelen van minoxidil als je het toepassen op uw haarlijn.

Er zijn ook talloze anekdotische gevallen van mensen met een terugwijkende haarlijn aantrekkende groei en toenemende dikte met behulp van minoxidil.

Echter, op dit moment is er geen gedetailleerd wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van minoxidil op de haarlijn. Als zodanig is het het beste om minoxidil te zien als iets met potentiële voordelen, in plaats van als een gegarandeerde manier om je haarlijn teruggroeien.

Het is ook het overwegen waard minoxidil in combinatie met een DHT blocker zoals finasteride. Studies tonen aan dat minoxidil en finasteride een synergetisch effect bij het voorkomen van haaruitval, het maken van de twee medicijnen een populaire combo voor je haarlijn en hoofdhuid te beschermen tegen kaalheid kan hebben.