Wat veroorzaakt grijs haar - verrassende feiten over grijs haar

14 november 2018

Je haar kan niet worden ingeschakeld grijs - het groeit op die manier.

Terwijl sommige vrouwen trots sport een zilveren manen, vele anderen geconfronteerd met de komst van nieuwe grijze haren met angst. Het goede nieuws als je valt in de laatste categorie: Wetenschappers zijn hard aan het werk over hoe ze te voorkomen. Dus, wat doen de onderzoekers weten dat je dat niet doet? (Spoiler: Heel veel.)

load...

1. Normale veroudering is de grootste boosdoener.

Oke, geen verrassing hier. Dermatologen noemen dit de 50-50-50 regel. "Vijftig procent van de bevolking heeft ongeveer 50% grijze haren op de leeftijd van 50," zegt Dr Anthony Oro, professor in de dermatologie aan de Stanford University. En net als huid, haar verandert de textuur met de leeftijd, zegt Dr Heather Woolery Lloyd, directeur van etnische huidverzorging aan de Universiteit van Miami School of Medicine.

2. Uw etniciteit maakt een verschil.

Kaukasiërs hebben de neiging om te gaan grijs eerder - en roodharigen vroegste van allen. Dan Aziaten. Dan Afro-Amerikanen. Wetenschappers hebben waarom nog niet bedacht.

load...

3. Stress lijkt een rol te spelen.

"Stress zal niet leiden u rechtstreeks grijs gaan," zegt Dr Roopal Kundu, associate professor in de dermatologie aan de Northwestern University Feinberg School of Medicine. "Maar van stress is betrokken bij veel van de huid en het haar problemen." Tijdens een ziekte, bijvoorbeeld, kunnen mensen haar snel schuur. En haar verlies je na een stressvolle gebeurtenis - als het krijgen van chemotherapie - kan groeien terug een andere kleur.

4. Je levensstijl maakt een verschil.

Roken, bijvoorbeeld, benadrukt uw huid en haar. "Lage vitamine B12-spiegels zijn berucht voor het veroorzaken van het verlies van haar pigment," zegt Dr Karthik Krishnamurthy, directeur van het Dermatology Centrum cosmetische kliniek in Montefiore Medical Center in de Bronx, New York. Probeer het eten van voedingsmiddelen zoals lever en wortelen, adviseert Dr. Wilma Bergfeld, een senior dermatoloog bij de Cleveland Clinic. Foods vol met bepaalde vitaminen, voedingsstoffen en antioxidanten kan helpen cellen te beschermen tegen giftige stoffen en helpen bij het voorkomen hart-en vaatziekten, kanker en andere aandoeningen (en misschien grijs haar!).

Lees ook:

5. Haar en de kleur zijn aparte dingen.

Haar stamcellen maken het haar en pigmentvormende stamcellen maken pigment. Meestal werken ze samen, maar in beide gevallen kan slijten, soms voortijdig. Onderzoekers proberen om erachter te komen of een geneesmiddel, of iets wat je zou in je hoofdhuid te zetten, zou de vergrijzing te vertragen. (Haarverf gewoon jassen je haar in kleur, maar de structuur ervan verandert niets.)

load...

6. Uw haarbleekmiddelen zelf eigenlijk.

U kunt vertrouwd zijn met waterstofperoxide als een manier om blonde gaan, maar het is ook de manier waarop we gaan grijs. Volgens een 2015 studie gepubliceerd door de Amerikaanse Federatie van Verenigingen voor Experimental Biology, waterstofperoxide komt van nature voor in onze haarzakjes, en als we ouder worden, het bouwt. Deze build-up blokkeert de productie van melanine, aka pigment ons haar's.

7. Je haar kan niet worden ingeschakeld grijs - het groeit op die manier.

Een enkele haar groeit gedurende één tot drie jaar, maar dan schuur je - en te groeien door een nieuwe. Als je ouder wordt, je nieuwe haren hebben meer kans wit te zijn. Elke keer als het haar regenereert, moet je opnieuw vorm deze pigmentvormende cellen, en ze slijten.

8. Grijs haar is niet meer grof dan gekleurd haar.

Grijs haar is eigenlijk fijner dan gekleurd haar, maar het kan droger lijken omdat onze hoofdhuid minder olie te produceren als we ouder worden. Een andere reden dat het kon beter ruw lijken? "Je haar kan ook grovere 'feel'als u uw eerste paar grijze haren trekken," zegt Philip Kingsley trichologist Glenn Lyons. "Dit is omdat constant uittrekken van de haren je follikels kunnen verstoren, wat resulteert in meer crinkly haar."

9. Grijs haar kan resistent zijn tegen kleur.

Als u ervoor kiest om je haar te kleuren, kan je vinden dat het een meer koppig over het nemen van kleur dan voordat je begon te gaan grijs. "Sommige grijze kan resistent zijn tegen haarkleur zijn", zeggen de experts van Madison Reed. "Als dit waar is voor u, kunt u overwegen om in een kleur-niveau of het gebruik van iets donkerder op je wortels om nog meer dekking te bieden."