Wat niemand je vertelt over het feit dat je een haarstylist bent

11 november 2018

Steeds een schoonheidsspecialist was altijd een beetje een pijp droom voor mij. Ik begon met behulp van een krultang lang voordat ik een tiener was, heb ik mijn eigen haar voor prom en vrienden mijn kleine zusjes bekleed zich uit mijn appartement deur te hebben hun haar gestyled voor elke dans en functie. Tegen de tijd dat ik in mijn vroege jaren '20, was ik haar styling voor bruiloften van mijn vrienden, en dan vrienden-van-vrienden. Uiteindelijk werd ik eigenlijk gewilde stijl hair door volslagen vreemden, en op het duwtje van een lange tijd vriend en mentor, heb ik besloten om een ​​schoonheidsspecialist op de leeftijd van 30 te worden.

Ik gepakt mijn staart in schoonheidsschool vanaf de eerste dag. Letterlijk. Drie maanden in schoonheid school was ik strompelend rond als ik 100 jaar oud in vreselijke pijn van een nare geval van bursitis in mijn heupgewrichten was. Het was ondraaglijk.

Ik leerde al snel dat de bursitis was de eerste in vele lessen die ik zou leren over het werken in de beauty-industrie. Het is niet zo glamoureus als het lijkt in de pijp droom. Niet door een afstandsschot.

load...

Hoewel ik niet iedereen ontmoedigen van het werken op het gebied van cosmetica, zijn er een paar dingen die ik, en een aantal stylisten die ik sprak, zou willen dat we wisten over de "job" voordat we doken in het hoofd eerst. Om eerlijk te zijn, ondanks alles op deze lijst, een geweldige kapper heeft zoveel passie voor het werk dat zij doet en de mensen die ze aanraakt, dat de hoogtepunten van de baan ver overtreffen de lowlights (pun intended).

De uren zijn ruw

Werken in cosmetica kan betekenen dat een aantal mooie un-glamoureuze uur. Mensen krijgen meestal hun haar gedaan wanneer ze niet werken, die 's morgens vroeg,' s avonds betekent, en in het weekend zijn de norm. De vroege zaterdagochtend zijn typisch, vooral als je in huwelijk werk, en werken zo laat 22:00 is volkomen normaal op een doordeweekse avond.

load...

Aan de positieve kant, nadat u uw tijd hebben gezet en hebben een goede solide klantenkring, het instellen comfortabeler uur is een optie, maar zelden doet een kapper weg van avonden en weekends. Als u dacht dat de koffie was een gratis dienstverlening aan de klant, u zich vergist. Het is het houden van stylisten overal wakker.

Voor bonuspunten met uw favoriete stylist: de gave van een heerlijke kop koffie zal waarschijnlijk haar dag te maken.

Je lichaam zal pijn doen

Zoals ik in het begin van mijn carrière in cosmetica geleerd, zal de pijn van de staat op je voeten de hele dag en de repetitieve beweging van het snijden, kleuren en stylen van haar lichaam pijn te maken. Ik heb persoonlijk gestreden bursitis in mijn heupen en tendinitis in mijn pols, elleboog en schouder al jaren. Veel van mijn stylist vrienden hebben carpaal tunnel chirurgie, schouder vervangingen, artritis en jaren van fysieke therapie om de slijtage op hun lichaam te bestrijden gehad. Het nemen van vrije tijd om te genezen is geen optie voor een stylist die nodig heeft om de kost te verdienen.

load...

"Grote pijn in de rug van het zijn te kort, een beklemmend gevoel in mijn snijden de hand zo slecht, waar ik niet goed kunnen tekst, gebruik dan een gebruiksvoorwerp om te eten, of grip een winkelmandje," waren enkele van de pijn en pijn gedeeld door hairstylist Audrey Sadler Holsinger.

Je arme pijnlijke voeten

Spreken van je lichaam pijn, ik redde een speciaal slot op deze lijst voor uw voeten, in het bijzonder. Niet alleen zal je voeten pijn aan het eind van een lange dag, maar de stress je op je voeten jaren van werk dat zal zijn tol te eisen. Als je alleen maar te zijn schattig en slijtage hakken om te werken, zult u waarschijnlijk betalen een hoge lange termijn prijs. Oh, en als je sandalen of flip-flops, wees voorbereid op je pijnlijke voeten te worden harrying. Zo glamoureus.

Omarm je innerlijke en uiterlijke sasquatch

Oh, de vreugden van thuiskomen na een lange dag en het afstoten van het haar van iedereen die je gewerkt aan de hele dag als een fee verspreiden elfenstof.

"Ik zou zeggen de meest unglamorous deel gaat naar huis en nog steeds al uw klanten vanaf de dag van haar over u ook in uw beha," stylist Deanna Bean gedeeld met mij.

Lees ook:

U zult haar in de vreemdste plaatsen te vinden wanneer je een kapper, waaronder, maar niet beperkt tot, de binnenkant van je beha, je sokken, uw lunch, en uw portemonnee. Maar kijk eens van de positieve kant, het vinden van een haar in je eten in een restaurant wordt veel minder walgelijk als je gewend bent om te worden behandeld in het. Trouwens, je was waarschijnlijk degene die dat vergoten, toch.

Had ik al gezegd de bugs?

U zult waarschijnlijk de drager van bug nieuws ten minste een keer in je carrière als haarstylist. Hoewel ik kan zeggen na meer dan 7 jaar in de industrie, ik heb nog nooit een zaak (ik denk dat ik ben een van de weinige) ontdekken, heb ik had veel klanten komen naar me om hoofdluis advies. De meeste stylisten zullen u vertellen dat ze hoofdluizen vele malen ontdekt in hun loopbaan. Teken zijn een andere veel voorkomende fout te vinden op de hoofden van uw klanten, en het is belangrijk dat u bereid bent om ze te verwijderen bent, moet je er een te vinden.

Haar lonten

Het zijn een psycholoog is stressvol

Toen we afgestudeerd Beauty School Ik herinner me duidelijk de directeur van onze school te zeggen: "Gefeliciteerd! Je bent nu een schoonheidsspecialist en een therapeut." We lachten allemaal, maar hij was geen grapje.

Er is iets over het stylen van haar dat krijgt mensen om hun lef morsen over de details van hun leven, en het nemen van alle lokale roddels op kan stressvol zijn. Weten over de mensen ontrouw, drama, en de algehele stress in hun leven kan overweldigend op de hersenen een stylisten zijn. Het kan een strijd jezelf te verwijderen van al het drama.

Terwijl de roddels trein vermoeiend kan zijn, zult u ook voortdurend op de hoogte als een kapper. Dat kan van pas komen van tijd tot tijd.

Een bedrijf leiden

Op een gegeven moment in de carrière als een schoonheidsspecialist, zullen de meeste stylisten wagen af ​​op hun eigen en open een salon of huur een stoel en draaien hun eigen bedrijf. Het runnen van een bedrijf is verreweg een van de moeilijkste dingen die ik ooit heb gedaan. Inzicht in waar je geld naartoe gaat, hoeveel aan een klant op te laden, het betalen van belastingen, het houden van de kosten naar beneden, en het vinden van ruimte in de begroting zelf moet betalen is een taak die ik was niet voorbereid op toen ik begon.

U zult ook ontdekken dat iedereen die je ooit gekend te popelen voor een gratis knipbeurt zal zijn. Het is moeilijk voor vrienden en familie voor te stellen dat het uitsnijden en stylen van haar is "werk" en niet te vergeten de manier waarop je een brood te verdienen, wanneer het lijkt alsof zo'n leuke en glamoureuze ding om de hele dag te doen.

Kun je een punch te nemen?

"Mijn favoriet is de schoppen schreeuwen peuter," grapte stylist, Helene Kullen. Helaas, schreeuwen schoppen peuters niet om te lachen in de kapsalon. Na verloop van tijd leert u de stoten te voorspellen, en met een beetje geluk, zal geen echte bloed worden vergoten.

Met dat gezegd, sommige van mijn favoriete MMA kapsels eindigde met een knuffel en een uitloper van mijn prijs vechten kleine client. Zo dramatisch!

Het krijgen van gezellig met uw klanten

Persoonlijke ruimte is niet alleen een zaak wanneer u werkt in cosmetica. Er is een heleboel te raken er aan de hand als je een kapper. Het is duidelijk dat je gaat naar de hoofden van mensen, nek en schouders raken. Wat ik had niet verwacht was de elleboog foto's die ik zou aan de maag en in het kruis, de onhandige hoofd op de borst van hobbels die gebeuren rond een shampoo kom krijgen, en af ​​en toe klanten die griezelig te krijgen en het gevoel dat het aanraken terug. Niet cool, lichtgeraakt-feely vent. Niet cool.

Als je van dichtbij en persoonlijk met mensen, krijg je een eerste hand van hun hygiëne. Hairstylist, Brenda Ramsey deelde haar grootste salon stokpaardje, "er is altijd een klant die moet keten rook naar de deur, neem een ​​enorme belemmering van hun stank stick, alleen om ze terug te leunen in een shampoo kom en laat ze beginnen te praten. Of Natuurlijk, het is tussen hacks en hoesten in je gezicht," zei ze. Ze heeft gelijk. Het gebeurt veel te vaak.

Pro tip: gratis pepermuntjes bij uw styling station is een geweldig idee.