Wat gebeurt er als u stopt met het innemen van finasteride voor haarverlies?

10 november 2018

Een van de meest voorkomende vragen veel mannen hebben ongeveer finasteride is wat er zal gebeuren als ze stoppen met het nemen van de drug. Zijn de haaruitval voorkomen effecten permanent, of zullen hun haar begint te dun en weer uitvallen?

Finasteride werkt door het stoppen van de omzetting van testosteron in dihydrotestosteron (DHT), het mannelijke geslachtshormoon verantwoordelijk voor kaalheid. Studies tonen aan dat finasteride blokkeert ongeveer 64% van DHT - genoeg om aanzienlijk vertragen of zelfs stoppen, haaruitval bij de meeste mannen.

load...

DHT blokkeren van drugs zoals finasteride behoren tot een categorie van geneesmiddelen bekend als 5α-reductaseremmers, of 5-ARI. Onze gids voor DHT en haarverlies bij mannen behandelt hoe finasteride werkt voor haaruitval preventie in meer detail.

Omdat finasteride werkt door het blokkeren van de specifieke enzym dat verantwoordelijk is voor DHT, het voorkomt alleen haaruitval, terwijl de drug is actief in je lichaam. Zodra u stopt met finasteride, begint je lichaam om testosteron weer om te zetten in DHT en de haarzakjes beginnen te reageren zoals ze normaal zou doen.

In deze gids, gaan we over wat u kunt verwachten dat er gebeurt als u stopt met finasteride, evenals de effecten op lange termijn dat het stoppen van finasteride op je haarlijn, dikte en all-round gezondheid haar kan hebben.

load...

Finasteride is alleen effectief terwijl je het

Finasteride heeft een halfwaardetijd van ongeveer vijf tot zes uur, wat betekent dat het moet dagelijks worden genomen om effectief te zijn. Zodra u stopt met finasteride, zal de dosis van de medicatie die actief is in je lichaam langzaam afnemen totdat deze volledig in de loop van enkele dagen is uitgescheiden.

Als er niet langer finasteride in je lichaam, zal de 5α-reductase enzym niet langer worden geblokkeerd, wat betekent dat uw lichaam zal opnieuw beginnen met een klein percentage van testosteron om te zetten in DHT.

Als je genetisch gevoelig zijn voor mannelijke kaalheid bent, kan dit betekenen dat de DHT zal opnieuw beginnen om uw haarzakjes beïnvloeden, wat resulteert in dunner worden van het haar op je hoofdhuid, haarlijn recessie en andere mannelijke kaalheid effecten.

Dit effect wordt gedocumenteerd in wetenschappelijke tijdschriften van finasteride voor mannelijke kaalheid, waaruit blijkt dat de haaruitval voorkomen effecten van finasteride te stoppen als mensen stoppen met het gebruik van de drug.

load...

Kortom, als je hebt last van haaruitval voordat u finasteride, is er een goede kans dat je haar zal beginnen te dun weer als u stopt met het gebruik van finasteride. Finasteride is niet een levenslange behandeling - in plaats daarvan, het is een behandeling die je nodig hebt om te blijven gebruiken als je wilt om haaruitval voorgoed te stoppen.

Lees ook:

Is finasteride veilig om op lange termijn te gebruiken?

Aangezien finasteride alleen voorkomt haaruitval terwijl het actief in je lichaam, moet u om het te gebruiken op de lange termijn als je doel is om kaalheid te stoppen en houden zo veel van je haar mogelijk te maken.

Voor veel mensen betekent dit het nemen van finasteride voor het leven. Op dit moment, studies tonen aan dat finasteride is veilig te gebruiken op de lange termijn. Bijvoorbeeld, een studie van de prostaatkanker Prevention Trial stelt dat er “weinig zorgen te maken” over de gevolgen op lange termijn van finasteride.

Andere lange-termijn studies van finasteride laten vergelijkbare resultaten zien, met een 1 mg dosis van finasteride goed verdragen over een periode van vijf jaar in een 2012 studie.

Heeft finasteride bijwerkingen te stoppen met het gebruik?

Wetenschappelijke studies tonen aan dat finasteride is een veilige, effectieve behandeling van het haarverlies met weinig milde bijwerkingen. Echter, een klein percentage van de mannen die finasteride gebruiken, kunnen bijwerkingen zoals depressie en korte termijn seksuele disfunctie ervaren.

Van deze bijwerkingen, seksuele disfunctie is de meest voorkomende, met finasteride gebruik waardoor het risico van erectiestoornissen en hypoactieve seksueel verlangen (verminderde zin in seks) voor sommige mannen.

Op dit moment, gegevens met betrekking tot de lange termijn bijwerkingen van finasteride wordt gemengd. FDA studie gegevens blijkt dat de overgrote meerderheid van de mannen die bijwerkingen van finasteride ook merken dat deze bijwerkingen stoppen wanneer ze stoppen met het gebruik van de medicatie.

Echter, een klein aantal mannen die finasteride verslag op lange termijn bijwerkingen die blijven nadat ze stoppen met de medicatie te gebruiken. Op dit punt, de meeste studies (waaronder een 2012 studie van de mannen met terugkerende bijwerkingen van finasteride) te bekijken dit aspect van finasteride gebruik als een gebied van actief onderzoek.

Wat gebeurt er als u stopt met het nemen van finasteride?

Kortom, zodra u stopt met finasteride, kun je verwachten dat het haar dat u hebt bewaard zal beginnen uit te vallen, net zoals het deed voordat je de medicatie nam. Finasteride werkt alleen wanneer de drug is actief in je lichaam, wat betekent dat je terug naar een normaal tarief van haaruitval als het eenmaal is uitgescheiden.

Als je hebt ervaren bijwerkingen van finasteride, moeten ze stoppen zodra u stopt met het. Dit is gedocumenteerd in de meeste studies van finasteride's neveneffect profiel. Echter, het is belangrijk dat u zich bewust van de mogelijke bijwerkingen op lange termijn van finasteride zijn voordat u start met het.