Waarop moet worden gezocht in een haarverlies shampoo 2019 voor mannen

14 november 2018

Zoeken naar haaruitval shampoos online en u zult honderden verschillende producten, variërend van natuurlijke behandelingen om klinische shampoos ontworpen om DHT te verminderen en te voorkomen dat haaruitval.

U vindt hier ook een heleboel beloftes - van bepaalde ingrediënten elimineren haaruitval, hergroei van verloren haar en geven u terug de haarlijn je gebruikt te hebben.

Net als de meeste producten voor persoonlijke verzorging, sommige mannen haaruitval shampoos bieden echte voordelen, terwijl anderen zijn ontworpen met promotie en marketing in het achterhoofd meer dan de meetbare haargroei of verlies preventie.

load...

In deze gids, zullen we kijken naar de belangrijkste ingrediënten die je zou willen om te zoeken in een shampoo om te stoppen of te voorkomen haaruitval. We zullen ook review sommige studies die aantonen welke ingrediënten mogelijk een rol spelen bij het stoppen van haaruitval en helpt u te groeien dik, gezond haar kon spelen.

Hoewel er geen noodzaak voor u om te zoeken naar al deze ingrediënten in een haaruitval shampoo, wilt u misschien een shampoo die ten minste één of twee of de actieve ingrediënten vermeld op onze lijst bevat proberen.

DHT blokkeren ingrediënten

Klaar om te beginnen? Laten we beginnen met de belangrijkste ingrediënten die je moet zoeken in een mannen haaruitval shampoo: DHT blockers. Deze ingrediënten worden ontworpen om haaruitval te blokkeren door te voorkomen dat dihydrotestosteron bindt aan en beschadiging van uw haarzakjes.

load...

Ketoconazol

Ketoconazol is een van de meest voorkomende werkzame bestanddelen in haaruitval shampoos. Ontworpen om huidpaddestoel en ter voorkoming gemeenschappelijke huidirritatie aandoeningen, ketoconazol wordt veel gebruikt in shampoos en farmaceutische producten als een middel om de roos, huiduitslag en haaruitval.

Een van de grootste voordelen van ketoconazol is dat het in verband met verstoring van de DHT-route - een middel waarmee testosteron wordt omgezet in DHT, het hormoon dat actief aanvalt frontale en kroon haarfollikels bij mannen.

Hoewel het verband tussen ketoconazol en DHT is niet zo sterk als het is voor anti-haaruitval drugs zoals finasteride, het is nog steeds een goed teken dat actief ketoconazol werkt op dezelfde receptoren die verantwoordelijk is voor mannelijke kaalheid zijn.

Salicylzuur

Terwijl salicylzuur (een stof die van nature in alles van walnoten tot witte wilgenbast) heeft geen actieve rol in het blokkeren van haaruitval door het remmen van DHT te spelen, helpt het om het niveau van talg in je hoofdhuid te verminderen, het voorkomen van DHT van gebouw na verloop van tijd.

load...

Talg is een wasachtige, olieachtige substantie die wordt geproduceerd door uw huid. In de hoofdhuid kan talg grote hoeveelheden dihydrotestosteron (DHT en), die de primaire hormoon dat verantwoordelijk is voor mannelijke kaalheid bevatten.

Salicylzuur niet direct blokkeert DHT aan de bron (bijvoorbeeld finasteride) of verstoren DHT paden lokaal (zoals ketoconazol), maar de rol in het verminderen van de hoeveelheid talg maakt het een groot hulpmiddel voor het houden overmaat DHT op afstand en voorkomen hoofdhuid als seborrheic dermatitis en roos.

Pyrithionzink

Pyrithionzink is een metaalcomplex van zink dat de verdeling van schimmel- en bacteriële cellen remt, waardoor het een belangrijk bestanddeel bij de behandeling van seborroïsch eczeem.

Hoewel pyrithionzink is niet zo goed bestudeerd voor preventie haaruitval als sommige andere ingrediënten vaak gebruikt in shampoos, het toonde veelbelovende resultaten in klinische studies. In een studie, het gebruik van pyrithionzink shampoo voor een periode van 26 weken toonden een bescheiden toename van de haargroei.

Pyrithionzink wordt ook veel gebruikt als een anti-roos behandeling, waardoor het een geweldige aanvulling op de shampoo als u zich zorgen over een droge huid of jeukende hoofdhuid bent.

Zaagbladpalm extract

Saw palmetto extract is een natuurlijk extract van de zaag palmetto fruit - een subtropische vrucht die groeit in het zuidoosten van de Verenigde Staten.

Kleine hoeveelheden zaagpalmetto extract kan DHT niveaus bij mannen verminderen met ongeveer half zoveel als finasteride. Aangezien DHT is de belangrijkste oorzaak van kaalheid bij mannen, betekent dit dat zaagpalmetto potentieel kan vertragen haaruitval.

Het is belangrijk om te weten dat alle huidige studies tonen een verband tussen zaagpalmetto en DHT activiteiten zijn gericht op oraal ingenomen zaagpalmetto. Er zijn studies die aantonen dat zag palmetto is niet volledig effectief in het blokkeren van DHT.

Dit betekent in wezen dat de jury is nog steeds ongeveer zaagpalm. Sommige studies tonen aan dat het een effectieve DHT blocker, terwijl anderen zijn niet zo zeker van. Er is ook een risico dat de interactie met effectievere DHT blokkeren van stoffen, zoals finasteride.

In tegenstelling tot ketoconazol, zaagpalmetto komt van nature voor in de natuur en is niet het resultaat van lab-gebaseerde chemische synthese. Als u op zoek bent naar een natuurlijke DHT blocker, is het misschien het proberen waard zijn - gewoon niet verwachten farmaceutisch-achtige resultaten en uw arts laten weten dat je het te nemen als u overweegt het gebruik van finasteride.

Haargroei ingrediënten

Saw Palmetto en ketoconazol - de twee DHT blokkeren ingrediënten we hierboven genoemde - kan effectief zijn voor het stoppen van haaruitval. Echter, geen van deze stoffen hebben een meetbaar effect op de snelheid en de dikte waarmee je haar groeit.

Lees ook:

Hieronder hebben we een lijst van de belangrijkste haargroei ingrediënten die je nuttig te zoeken in mannen haaruitval shampoo kan zijn.

Biotine

Biotine is een co-enzym dat een belangrijke rol spelen in het helpen van je groeit sterk, dik en gezond haar speelt.

Terwijl biotine haaruitval niet belet, het heeft een meetbaar effect op de snelheid waarmee je nieuwe haar kan groeien. Dit betekent dat als u op dit moment gebruik van finasteride en minoxidil om haaruitval te voorkomen, kunt u sneller hergroei ervaren door gebruik te maken van een biotine shampoo of aan te vullen.

Het is de moeite waard erop te wijzen dat biotine is een in water oplosbare vitamine en dat er momenteel geen wetenschappelijk bewijs dat uw lichaam het kan absorberen door de hoofdhuid. Als gevolg daarvan, het is de moeite waard het naderen van elke wonder-achtige aanspraken van biotine shampoo merken met een zekere mate van scepsis.

Er zijn sporen van biotine in voedingsmiddelen, zoals eieren, amandelen en zoete aardappelen. Echter, voor de meeste mensen, de beste manier om uw biotine-inname te verhogen is om een ​​mondelinge biotine supplement toe te voegen aan uw haarverlies preventie stack.

Niacine

Niacine, ook bekend als vitamine B3, is een andere vitamine die je kunt vinden in een heleboel mannen haaruitval shampoos. Zoals biotine, zijn niacine en zijn derivaten wetenschappelijk bewezen om de haargroei te verhogen wanneer lokaal toegepast om de haargroei gebieden in de loop van enkele maanden. Echter, het is belangrijk om te roepen dat deze pilot studie gebruikte vrouwelijke deelnemers.

Omdat niacine niet DHT, het zal niet je haarlijn te beschermen of te voorkomen dat dunner op de kruin van je hoofd. Echter, het heeft wel de potentie om het versnellen van de snelheid waarmee je nieuwe haren groeien, waardoor u dikker en je haarlijn te versterken na het starten van finasteride en minoxidil.

Pompoenzaadolie

Pompoenpittenolie is een natuurlijke stof die een meetbaar effect op haar dikte, groei en kwaliteit studies aangetoond.

Studies tonen aan dat dagelijkse toediening van zo weinig als 400 mg van de pompoen zaad olie produceert een 40% toename in de haargroei in de loop van 24 weken, vergeleken met een groei van minder dan 10% bij mannen kreeg een placebo.

Net als met zaag palmetto en biotine, is het belangrijk om op te merken dat de huidige pompoenpitolie studies richten zich voornamelijk op orale consumptie. Op dit moment is er geen gegevens waaruit blijkt dat de actuele toepassing van pompoenpitten olie, zoals in een shampoo of moisturizer, enig effect heeft op de haargroei.

Omdat pompoenpittenolie op grote schaal wordt gebruikt in haaruitval shampoos, het is niet een uitdagende ingrediënt te vinden. Typisch, vind je het gebruikt als een van de verschillende oliën in haaruitval shampoos, vaak naast de onderstaande ingrediënt.

Rozemarijnolie

Rozemarijn olie is een andere olie die een aantal voordelen voor de haargroei kunnen vertonen. In feite, sommige studies tonen aan dat rozemarijn olie is in potentie net zo krachtig voor het bevorderen van de haargroei als minoxidil, die wordt gebruikt door honderden duizenden mannen als een plaatselijke behandeling van het haarverlies.

Interessant is dat het hetzelfde onderzoek dat aantoonde rozemarijn olieproducerende haargroei vergelijkbaar met minoxidil toont ook aan dat het niet een van de negatieve jeuk effecten die zijn een vaak voorkomende bijwerking voor minoxidil gebruikers heeft.

Net als pompoen zaad olie, rozemarijn olie is een veelgebruikt ingrediënt in haaruitval shampoos. Het is ook gemakkelijk te vinden als een essentiële olie, waardoor het een eenvoudige aanvulling op elke shampoo formule als u bent het streven om haaruitval te bestrijden vanuit elke hoek.

Andere ingrediënten

Omdat veel van de ingrediënten die worden gebruikt in haaruitval shampoos zijn vrij nieuw, zijn niet allemaal bestudeerd door wetenschappers en onderzoekers. Dit betekent dat u een hoop speculatie over bepaalde ingrediënten, met name degenen die alleen zijn gebruikt in shampoos voor een paar jaar vinden.

Hieronder hebben we een aantal van de meest voorkomende nieuwe actieve ingrediënten die je in haaruitval shampoos vindt, samen met hun vermeende voordelen opgesomd. Hoewel deze ingrediënten niet is bewezen dat een effect op haarverlies hebben, de meeste hebben andere voordelen voor de gezondheid die hen de moeite waard op zoek naar hoe dan ook te maken:

De meeste van de bovengenoemde ingrediënten kunnen verder worden gevonden in de lijst van ingrediënten op veel haaruitval shampoos, meestal in zeer kleine hoeveelheden. Hoewel deze ingrediënten positieve effecten op de haargroei zou kunnen hebben, overwegen ze ondergeschikt aan de DHT blockers en haargroei middelen die hierboven vermeld.