Waarom is mijn hoofdhuid zo jeuken? - 10 manieren om een droge, jeukende hoofdhuid te behandelen

14 november 2018

Een jeukende hoofdhuid is een van de meest voorkomende redenen waarom mensen zien een dermatoloog.

Het begint met een snelle scratch. En dan nog. Binnenkort kun je niet stoppen met krassen op je hele hoofd. Waarom is je hoofdhuid zo verdomd jeukende? (Gelieve niet te zijn luizen!)

Kom tot rust. Er zijn vele redenen waarom u een jeukende hoofdhuid, waarvan vele zijn gemakkelijk te behandelen. “Jeukende hoofdhuid is één van de meest voorkomende redenen waarom mensen komen naar de dermatoloog,” zegt Marc Glashofer, MD, board-gecertificeerde dermatoloog gespecialiseerd in haar verlies in het noorden van New Jersey. Hier zijn 10 voorkomende redenen kun je niet stoppen krassen op je verdomde hoofd.

load...

Roos

Als u witte vlokken verspreid over je schouders ziet, kunt u roos te hebben. Roos is een van de meest voorkomende redenen waarom mensen hebben scalp jeukt. Deze vervelende vlokken zijn ook bekend als Seborrheic dermatitis.

“Het is een combinatie van roodheid, jeuk, droogheid en schilfering,” zegt Jessica Weiser, MD, een dermatoloog uit de New York Dermatology Group. “Er zijn veel theorieën over wat de oorzaak is. Er kan een genetische aanleg zijn. Er is waarschijnlijk een schimmel of gist component die het immuunsysteem van het lichaam activeert. Een verandering in het weer kan ook bijdragen aan fakkels,”zegt Dr Weiser.

load...

Hoe kan ik de jeuk te stoppen

Roos is een chronische aandoening die tijd kan oplaaien tot tijd. “Het doel van roos behandeling is om de juiste onderhoud regime om de frequentie van fakkels en de ernst van de symptomen te minimaliseren vinden,” zegt Dr Glashofer. Omdat het lichaam went aan verschillende behandelingen, adviseert Dr. Glashofer roterende tussen recept op basis van en over-the-counter shampoos en tea tree olie gebaseerde shampoos, waardoor de roodheid en ontsteking kan kalmeren, om uw hoofdhuid te misleiden.

Wij willen Selsun Blue medicijnen maximale sterkte roos shampoo, die anti-schimmel bevat. Zorg ervoor dat u de shampoo te verlaten in je haar voor vijf tot 10 minuten. Anders zal het niet effectief zijn, zegt Dr Weiser. Als over-the-counter shampoos niet het werk doen, zie je een board-gecertificeerde dermatoloog, die een recept sterkte shampoo of topische cortison of steroïde kan voorschrijven.

Psoriasis

load...

De dikke rode plaque van psoriasis kan verklaren waarom u wilt uw hoofdhuid non-stop krabben. Het is een chronische inflammatoire huidaandoening waarbij het immuunsysteem wordt overactieve, wat resulteert in dikke, rode schalen en pijnlijke, ruwe plekken op de huid. Psoriasis kan invloed hebben op een deel van het lichaam, met inbegrip van uw hoofdhuid.

Hoe kan ik de jeuk te stoppen

Hoe meer je wrijven of krabben, u meer de schilferige schalen zijn waarschijnlijk te verspreiden, zegt Dr Weiser, dus probeer niet aan te raken. Net als seborrheic dermatitis, er is geen wondermiddel. “Je kunt het onder controle door middel van topische of meer agressieve medicatie zodat het niet flare, maar je zult nooit helemaal vrij van te zijn,” zegt Dr Weiser.

Zij adviseert koolteer en salicylzuur gebaseerde shampoos, die kunnen helpen breken een deel van de huid op te bouwen en recept op basis van actueel cortisone schuimen of vloeistoffen. Voor mensen met ernstige gevallen kan excimeerlaser behandelingen nuttig zijn.

Dr. Weiser houdt MG217 Psoriasis medicijnen Conditioning 3% koolteer Formule Shampoo, die helpt om de jeuk te controleren, schilfering, roodheid en de opbouw van de hoofdhuid.

Luizen

Als je hoofdhuid jeukt veel en je jonge kinderen in het huis, ben je waarschijnlijk af of u hoofdluis. Deze kleine Buggers (en hun eieren) hechten aan de wortel van de haarschacht en kan verspreiden van persoon tot persoon wanneer u een hoed of haarborstel delen. Het is het meest gevonden achter de oren en de achterkant van de hoofdhuid, volgens Dr Weiser.

Hoe kan ik de jeuk te stoppen

Uw eerste bestelling van het bedrijfsleven: Kick alles uit de luizen en neten uit je hoofdhuid. Hoewel het een pijn in de nek en een tijdrovend proces, kan luizen weer de kop opsteken als je het allemaal niet verwijderen. (In veel steden, kunt u een “luizen fee” inhuren om te komen ontluizen u en uw gezin.) Over-the-counter shampoos bevatten permethrine zijn meestal effectiever in vergelijking met meer natuurlijke behandelingen, zegt Dr Weiser.

Nix Crème Rinse is een permethrine shampoo op basis van dat de luizen en neten kunnen doden. “Shampoo volledig en laat het zitten voor vijf tot 10 minuten. Re-behandelen volledig na een week om herbesmetting te voorkomen ", zegt Weiser.

Lees ook:

Folliculitis

Een jeukende hoofdhuid vergezeld door rode puist-achtige hobbels zijn tekenen die wijzen je zou kunnen folliculitis, volgens Dr. Glashofer. Bacteriën of schimmels op de huid kan deze chronische aandoening veroorzaken. De hobbels kan worden gevuld met pus en kan pijnlijk soms als jeuken.

Hoe kan ik de jeuk te stoppen

Sinds folliculitis reageert het beste op-recept gebaseerde behandelingen, overleg dan met je arts. Glashofer adviseert een protocol dat kan omvatten anti-inflammatoire geneesmiddelen, antibacteriële medicijnen en soms medicinale shampoos.

Haarverf allergie

Heeft u onlangs uw haar verven? Uw behoefte te jeuken kan veroorzaakt worden door een allergische reactie, zelfs als u het product eerder hebt gebruikt. “Het kan beginnen met een low-grade reactie en een beetje jeuk. U mag niet denken er niets van. Maar bij elk volgend gebruik, kan meer roodheid, schilfering en irritatie ervaren," zegt Dr Weiser. Het kan leiden tot zwelling en ontsteking van de hoofdhuid en sommige mensen kan een anafylactische reactie ervaart, ook. De meest voorkomende allergeen is parafenyleendiamine (PPD ), die wordt gebruikt in bruine en zwarte haarverf FYI:. Het kan ook worden gevonden in henna.

Hoe kan ik de jeuk te stoppen

Stap een is om te stoppen met het gebruik van het product. Als u wilt doorgaan met het kleuren van je haar, overschakelen naar een PPD-vrije kleurstof. Hoewel deze misschien niet zo lang als kleurstoffen met PPD duren, zult u geen allergische reacties te voorkomen. U kunt ook een test op een nieuw product om te zien of uw huid reageert of vraag uw salon om een ​​voor u doen. Kijk uit voor huiduitslag, jeuk, of zwelling.

Eczeem

Terwijl u misschien meestal met elkaar verbinden eczeem met de elleboog kreukels en vingers, kan het ook opduiken op je hoofdhuid, zegt Angela J. Lamb, MD, board-gecertificeerde dermatoloog en assistent-professor dermatologie aan de Icahn School of Medicine op de berg Sinaï. Eczeem, ook bekend als atopische dermatitis, is een ontsteking van de huid aandoening die optreedt wanneer uw immuunsysteem rebellen. Het treft ongeveer 32 miljoen Amerikanen. Het resultaat? Droge, schilferige, ontstoken patches. Soms is het brandt, ook.

Hoe kan ik de jeuk te stoppen

Hoewel er geen remedie voor eczeem, Dr. Lam zegt behandelingen zoals actueel steroïden en steroïdale shampoos kan de intensiteit van uw symptomen en de frequentie van de uitbraken te verminderen. Praat met uw dermatoloog over de beste behandeling plan voor u.

Lichen planopilaris

Een jeukende hoofdhuid kan soms hand in hand met een inflammatoire aandoening, de zogenaamde Lichen planopilaris, die fragmentarisch haaruitval veroorzaakt gaan, zegt Dr Glashofer. Andere symptomen zijn pijn en roodheid, maar het is een zeldzame aandoening.

Hoe kan ik de jeuk te stoppen

Helaas, Dr. Glashofer zegt dat er niet veel over-the-counter producten om te helpen met de jeuk geassocieerd met deze aandoening. U kunt het beste? Raadpleeg uw dermatoloog voor de bevestiging van de diagnose en voor het voorschrijven van medicijnen om te helpen stoppen met het ontstekingsproces.

Neurodermitis

Er kunnen zich gevallen voordoen wanneer uw hoofdhuid is jeukende, maar uw arts kan niet verklaren waarom. “Elke haarfollikel is een zenuwbundel bevestigd. Soms is de zenuwen overprikkeld worden “, waardoor de jeukende sensatie, legt Dr Lam. Maar artsen zijn niet precies wat de oorzaak is.

Hoe kan ik de jeuk te stoppen

Aangezien er geen specifieke oorzaak voor deze aandoening, overleg dan met uw arts. Dr. Lam zegt dat het voorschrijven steroïde shampoos kan helpen bij het beheren van de jeuk zoals selectieve serotonine heropname remmers of SSRI's.

Alopecia areata

Alopecia areata is een aandoening waarbij het immuunsysteem de haarzakjes, wat resulteert in ronde kale plekken. Wanneer de toestand actief wordt, kan je hoofdhuid jeuken... Veel, zegt Dr Lam.

Hoe kan ik de jeuk te stoppen

Als u een jeukende hoofdhuid ervaren samen met haaruitval, een bezoek aan uw dermatoloog. Dr. Lam zegt dat uw arts kan u evalueren en kan de behandeling opties zoals lokale steroïden of steroïde injecties rechtstreeks naar de scalp te bieden.

Zweet

Ja, zweet en opbouw kunt u jeukende maken. Plus, kan het een te vette hoofdhuid dat is een goede voedingsbodem voor gisten en schimmels te creëren, zegt Dr Glashofer. Als je draagt ​​een baseball pet of bandana elke dag, kunt u uw poriën en veroorzaken zweet te blokkeren om een ​​back-up, waardoor de jeukende gevoel en / of irritatie. Maar Dr. Glashofer zegt dat het vaker voorkomt bij mensen die in warme, vochtige omgevingen leven.

Hoe kan ik de jeuk te stoppen

Simple-je haar wassen.