Waarheden en mythes over ketoconazol en haaruitval

12 november 2018

Ketoconazol is een antischimmelmiddel dat is aangetoond dat de haargroei in studies te verbeteren. Het is ook beweerd om een ​​aantal effecten op DHT, het hormoon dat verantwoordelijk is voor kaalheid bij mannen.

Hoewel ketoconazol is een veilige en nuttige aanvulling op een haar verlies preventie stapel, het is ook geen wonder haaruitval genezen. Net als veel niet-receptplichtige behandelingen van het haarverlies, er zijn een heleboel mythes en geruchten die er zijn over wat ketoconazol wel en niet kan voor je haar gezondheid niet.

load...

Hieronder hebben we een aantal van de meest voorkomende mythes over ketoconazol als een haargroei en anti-haaruitval behandeling vermeld. We hebben ook voorzien wetenschappelijk bewijs om de waarheid over de meeste ketoconazol mythes te bieden en uit te leggen hoe ketoconazol kunnen passen in een haaruitval preventie routine.

Mythe 1: ketoconazol is effectiever dan minoxidil

Eén van de meest voorkomende mythes over ketoconazol is dat het even of effectiever dan bewezen haaruitval behandelingen zoals minoxidil.

De waarheid is dat terwijl ketoconazole is gekoppeld aan een verbetering van de haargroei in sommige studies en zelfs gelijke resultaten met minoxidil behaald in een studie, is er gewoon niet hetzelfde volume van gegevens waaruit blijkt dat ketoconazol is zo effectief als minoxidil.

load...

Met dit gezegd, de meeste studies dat ketoconazol te testen als een haargroei agent te vinden dat het heeft wel een meetbaar effect op de groei van anagene haarzakjes - haarzakjes die in de actieve groeifase.

Als u wilt uw haargroei te verbeteren, kan een ketoconazol shampoo een goede aanvulling op je haar gezondheid stack zijn. Gewoon niet gaan ervan uit dat het meer effectief op zijn eigen dan minoxidil, omdat er gewoon niet genoeg gegevens om die conclusie te ondersteunen.

Mythe 2: ketoconazol blokken DHT

Een andere veel voorkomende ketoconazol mythe is dat het blokkeert de omzetting van testosteron in DHT of dihydrotestosteron - het mannelijk hormoon dat schade haarzakjes en veroorzaakt mannelijke kaalheid te ontwikkelen.

Met ingang van 2018 is er geen sluitend wetenschappelijk bewijs waaruit blijkt dat ketoconazol heeft geen echte invloed op DHT niveaus in het lichaam.

Dit betekent dat je niet moet vertrouwen op ketoconazol shampoo als een DHT blocker. Als je haar begint te dun of wijken en u wilt uw DHT te verlagen, moet u gebruik maken van een bewezen, FDA goedgekeurde 5α-reductaseremmer zoals finasteride.

load...

Onze gids voor DHT en haarverlies bij mannen gaat in meer detail over de manier waarop het blokkeren van DHT werkt om kaalheid te stoppen, waardoor het de moeite waard te lezen als je wilt om kaalheid te stoppen voor de lange termijn.

Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs waaruit blijkt dat ketoconazol blokken DHT, wetenschappers denken dat er een verband bestaat tussen ketoconazol en de DHT-route zou kunnen zijn. Een papieren 2004 opgemerkt dat ketoconazole potentieel lokale verstoring van het DHT-route zou kunnen veroorzaken.

Hoewel dit niet overtuigend bewijs dat blokkeert ketoconazol lokale DHT, het is een interessant punt om op te merken. Voor nu, is het best niet te vertrouwen op ketoconazol als een DHT blocker - voor dat, moet u een bewezen, FDA goedgekeurde behandeling optie zoals finasteride gebruiken.

Lees ook:

Mythe 3: ketoconazol shampoo kan verloren regrowhaar

Een andere hardnekkige mythe over ketoconazol is dat het kan ertoe leiden dat u het haar dat u bent al verloren teruggroeien te wijten aan mannelijke kaalheid.

Net als de meeste mythen, deze heeft een greintje waarheid in. Hoewel ketoconazol niet haar dat uit is gevallen als gevolg van mannelijke kaalheid kan aangroeien, kan het potentieel u helpen regrow haar dat is uitgedund als gevolg van seborrheic dermatitis.

Seborrheic dermatitis is een van de hoofdhuid voorwaarden die tijdelijk kan leiden tot haaruitval. In dit geval haar uitvalt niet vanwege DHT, maar vanwege schilferige vette en ontstoken huid en een overmatige hoeveelheid sebum die haargroei bemoeilijkt.

Aangezien ketoconazol is een effectieve behandeling voor seborrheic dermatitis, is het gemakkelijk om het haar dat u teruggroeien van de behandeling van seborrheic dermatitis als "permanent" haaruitval die teruggedraaid als gevolg van ketoconazol fout.

De waarheid is dat geen haar u te wijten aan mannelijke kaalheid te verliezen is, voor het grootste deel, voorgoed voorbij. Terwijl een klein aantal haarzakjes terug kan groeien met het gebruik van finasteride, de enige bewezen manier om "teruggroeien" flarden van permanent verloren haar is door middel van een haartransplantatie.

Mythe 4: ketoconazol is de enige behandeling van het haarverlies je nodig hebt

Tot slot, een hinderlijk gemeenschappelijke mythe over ketoconazol is dat het het enige product dat u moet nemen om haaruitval te stoppen.

Deze is eenvoudig te begrijpen. Immers, wie zou niet liever gewoon gebruik maken van een shampoo voor dagelijks gebruik dan een pil nemen en breng een haargroei serum of schuim?

Helaas, terwijl ketoconazol effectief bij de behandeling van haaruitval en het verbeteren van de snelheid waarmee je groeit nieuwe anagen haren zou kunnen zijn, is er geen bewijs dat het een effectieve behandeling van het haarverlies op gelijke voet met finasteride.

Als je lijdt aan ernstige haaruitval veroorzaakt door mannelijke kaalheid, ketoconazol meestal niet genoeg om het te stoppen. Dit geldt in het bijzonder voor mensen met haar dat is zeer gevoelig voor DHT en merkbaar, de verslechtering van haaruitval.

Voor mannelijke kaalheid te stoppen, moet je DHT te stoppen. Dit betekent dat u geen gebruik maken van ketoconazol op haar eigen met enige kans op succes.

De meeste studies tonen aan dat de meest effectieve behandeling voor het voorkomen van haaruitval is een combinatie van finasteride en minoxidil. Deze behandelingen hebben allebei voldoende wetenschappelijke gegevens om een ​​back-up, evenals miljoenen succesvolle gebruikers over de hele wereld, en ze zijn allebei goedgekeurd door de FDA voor de behandeling van alopecia androgenetica.

Hoewel er geen echte kwaad in het gebruik van een ketoconazol shampoo, vooral een die je kunt kopen over de toonbank, moet je nooit vertrouwen op het als een vervanger van finasteride en minoxidil.

In plaats daarvan, de beste optie is om uw haaruitval arts om te praten over het gebruik van ketoconazol shampoo evenals uw bestaande producten van het haarverlies aan DHT en het stimuleren van nieuwe haargroei zo sterk mogelijk te maken.