Vijf stappen om je beschadigde, kapotte haar te repareren

10 november 2018

De weg naar gezond haar is geplaveid met producten, drankjes, eiwitten en diep conditioners.If je haar is gebakken of lijdt aan gespleten haarpunten, schade door de zon, klitten en gebroken broos stukken, is het tijd om de leiding van de gezondheid van uw haar te nemen. Het is gemakkelijk om te vergeten dat ons haar erg kwetsbaar kunnen zijn. Blootstelling aan de zon, haardrogers, strijkijzers, en zelfs dagelijks borstelen kan zijn tol te eisen en laat je wensen voor een tijdmachine.

Het is belangrijk om te onthouden dat het repareren van beschadigde haar zal niet gebeuren 's nachts, maar na verloop van tijd. Het ontwikkelen van deze gewoonten krijg je op de weg naar herstel.

De-smurrie je lokken

De producten die we gebruiken, en zelfs het water dat we gebruiken om de producten die we gebruiken te verwijderen, kan je haar leiden tot een minder-dan-gezonde glans te hebben. Build-up is een ernstig probleem met haar en kan leiden tot het slap en futloos, en zelfs ertoe leiden dat uw uiteinden op te splitsen en te voelen broos.

load...

Het krijgen van deze opgebouwde smurrie uit je haar is de eerste stap in het repareren van schade en het hebben van gezonder haar. Een goede reinigende shampoo, een zuiveringszout verduidelijking van de behandeling, of een appelazijn spoelen zijn grote mogelijkheden voor het verwijderen van product opbouw, hard water deposito's en minerale opbouw op uw hair.How vaak u moet verwijderen opbouwen hangt een beetje af op de producten die u gebruikt en het water dat uit de kraan. De meeste mensen zou een verduidelijking van de behandeling minstens een keer per maand te gebruiken.

Check out twee favoriete verduidelijking van shampoos:

Bescherm je haar tegen blootstelling aan de zon

load...

Een van de grootste boosdoeners van haar schade, kleur vervagen, en broos uiteinden is schade door de zon. Als je je haar tegen UV-stralen van de zon niet je beschermt, is de tijd om te beginnen is nu. En hoewel we zijn meer blootgesteld in de zomer, vergeet niet dat de zon schijnt het hele jaar door.

Na een lange dag van blootstelling aan de zon (uitstapjes naar het strand, wandelen, outdoor sportieve activiteiten) is het een goed idee om je haar te geven een mooie lange hydraterende behandeling om schade op afstand in tip-top conditie te houden en te helpen je haar verblijf.

Bekijk onze favoriete haar hydraterende behandelingen:

Lees ook:

Probeer een hete olie behandeling

Hete olie behandelingen bezielen haar met glans en vocht. Ze zijn ook super eenvoudig om goed te doen thuis. Breng uw favoriete haar olie royaal schoon te maken, kan handdoekdroog hair.You ook raid de keuken en probeer olijfolie of citroengras olie.

load...

Dek af met een douche-cap of een plastic folie en warmte met behulp van een warme handdoek (vers uit de droger), uw haardroger te passen, of zitten in de zon op een warme dag. Na het verwarmen van de olie, laat je haar afkoelen tot kamertemperatuur, en spoel af met koud water. Hete olie behandelingen kunnen één tot drie keer gedaan worden per maand, afhankelijk van de omvang van de schade en hoe droog je haar is. Te veel olie kan ertoe leiden dat je haar vettig lijken, dus wees voorzichtig niet te overdrijven.

Favoriete hete olie behandelingen:

Hier krijg je een goede diepe voorbereidende behandeling

Een wekelijkse diepe voorbereidende behandeling is een must voor het herstellen van de schade van uw haar en het voorkomen van toekomstige breuk. Maar niet alle diepe conditioners zijn hetzelfde.

Het is belangrijk om een ​​diepe conditioner die werkt met uw haartype, zal je haar niet verzwaren, of ervoor zorgen dat je haar vettig aanvoelen vinden. Een diepe conditioner is vooral belangrijk als je je haar kleurt omdat beschadigd haar sneller dan gezond haar zal vervagen. Als het mogelijk is, samen met uw kapper om de juiste diepe voorbereidende behandeling voor jouw haartype vinden.

Bekijk enkele van ourfavorite diepe conditioners:

Zijn haar laten knippen

Laten we eerlijk zijn, als je lokken beschadigd zijn, uw uiteinden breken, broos en splitsen, en je voelt alsof je het verliezen bent naar goed haar dagen, een kapsel (of gewoon het krijgen van regelmatige haircuts) zal de dag te redden.

Je hoeft niet om het allemaal af te hakken (hoewel bobs en pixie kapsels al uw schade ongedaan te maken zonder dat u alle producten te kopen). Als je nog niet klaar bent om short te gaan, krijgen een gezonde trim, probeer lagen, opnieuw uit te vinden je gezicht framing, of geef een knipoog naar een aantal trendy pony. Dit zal een deel van de schade te verwijderen en de reparatie proces een beetje makkelijker