Veroorzaakt masturbatie haaruitval?

14 november 2018

Er zijn veel urban legends over masturbatie, variërend van overtuigingen dat masturbatie kan resulteren in je blind gaat mythen over masturbatie waardoor haar om te groeien op de palmen van je handen.

Eén van de legendes is dat masturbatie kan ertoe leiden dat u hoofdhaar verliezen, hetzij in de vorm van een terugwijkende haarlijn of totale kaalheid.

Net als de andere masturbatie mythen, het idee dat masturbatie zal ertoe leiden dat je haar uit te vallen is niet waar. Er is absoluut geen wetenschappelijk bewijs dat masturbatie tot haaruitval, noch is er een relatie tussen de hoeveelheid seks je hebt en de dikte of de gezondheid van je haar.

load...

Interessant is dat een aantal van de websites die masturbatie beweren veroorzaakt kaalheid back-up van hun haaruitval beweert met bewijs dat redelijk klinkt. Er zijn een heleboel van wetenschappelijke termen die worden gebruikt en vermeldingen van hormonen, eiwitten tekortkomingen en mineralen in zaadvloeistof.

Hieronder zullen we kijken naar een aantal van de meest voorkomende redenen masturbatie wordt beweerd dat deze leiden tot haaruitval en ontmaskeren enkele van de onzin "wetenschap" gebruikt om een ​​back-up van deze claims.

Mythe 1: masturbatie zorgt ervoor dat je lichaam in dihydrotestosteron produceren

Dihydrotestosteron, beter bekend als DHT, een mannelijk geslachtshormoon dat de primaire oorzaak van mannelijke kaalheid.

load...

DHT bindt aan receptoren in je hoofdhuid en miniaturizes de haarzakjes rond je haarlijn en de kroon, wat resulteert in haarverlies voor mannen met een genetische gevoeligheid voor DHT.

Een van de meest voorkomende redenen gebruikt om back-up van de bewering dat masturbatie veroorzaakt haaruitval is dat masturberen resulteert in het vrijkomen van hormonen, waaronder DHT.

Net als de meeste urban legends, echte wetenschappelijke gegevens volledig in tegenspraak met de bewering dat masturbatie enig effect heeft op DHT en andere mannelijke hormonen. In feite zijn er verschillende studies die aantonen seksuele activiteit heeft geen meetbaar effect op testosteron of DHT productie.

Een studie vergelijkt mannen met een normale seksuele functie voor mannen met seksuele disfunctie. De definitieve resultaten laten zien dat beide groepen mannen hebben statistisch gezien een vergelijkbaar niveau van testosteron.

Een andere studie vergelijkt mannen met een normale seksuele activiteit aan mannen die bewust vermeden seksuele activiteit. Bloedmonster gegevens toonden geen verschil tussen de twee groepen in de niveaus van totaal testosteron, vrij testosteron en luteïniserend hormoon (LH).

load...

Aangezien DHT is een metaboliet van testosteron, het is uiterst onwaarschijnlijk dat seksuele activiteit (of het nu masturbatie of geslachtsgemeenschap) enig effect heeft, positief of negatief, op DHT niveaus.

Mythe 2: masturbatie verlaagt eiwit niveaus, waardoor haarverlies

Hoewel het waar is dat het sperma bevat wel eiwit, masturberen of seks heeft geen significant effect op de hoeveelheid eiwit beschikbaar voor uw haarzakjes.

Lees ook:

Gemiddeld is er ongeveer 5040 mg eiwit in elke 100 ml van sperma. Aangezien de gemiddelde hoeveelheid sperma die vrijkomen tijdens elke ejaculatie is 3,7 ml, betekent dit dat u nodig hebt om ofwel seks te hebben of masturberen 27 keer tot net iets meer dan vijf gram eiwit vrij te maken.

Om dit in perspectief te plaatsen, je consumeert ongeveer zes gram eiwit elke keer dat je een ei eten, en 30 tot 60 gram elke keer dat je een kipfilet eten.

De hoeveelheid eiwit je verliest wanneer je een orgasme is te verwaarlozen in vergelijking met de gemiddelde persoon de eiwitbehoefte inname. Zelfs als je de hele dag masturberen, zult u nog steeds verbruiken ongeveer 10 tot 50 keer zo veel eiwit in uw dieet, op voorwaarde dat je relatief gezond te eten.

Net als de veronderstelde verband tussen masturbatie en DHT, er is geen correlatie tussen masturbatie en eiwittekort.

Mythe 3: controle van de ejaculatie is belangrijk voor de hormoonbalans

Deze mythe is een variatie op de "masturbatie invloed DHT" claim we hierboven ontkracht, zij het met de toegevoegde vordering van masturbatie invloed zijn op de totale balans van hormonen in je lichaam.

Hoewel het waar is dat seks heeft wel enig effect hebben op de niveaus van bepaalde hormonen in je lichaam, het is een tijdelijk effect dat niet is gekoppeld aan haaruitval.

De belangrijkste hormoon dat vrijkomt tijdens de seks is oxytocine, dat is een peptide hormoon dat plezier centra van invloed in je hersenen. Dit is één van de redenen waarom seks en masturbatie een goed gevoel, maar het is niet gekoppeld aan de gezondheid of de dikte van je haar.

Interessant, er is wat beperkt bewijs dat oxytocine een effect hebben op de omzetting van testosteron in DHT zou kunnen hebben. Echter, er is geen bewijs specifiek waaruit blijkt dat masturbatie heeft een specifieke invloed op de DHT dat ook niet zou optreden in andere situaties die oxytocine produceren.

Aangezien uw lichaam oxytocine zal vrijgeven wanneer je dingen als hold handen doen met uw partner of blik in hun ogen, is er geen reden om specifiek te maken tijdens de seks of masturbatie gevolgen heeft voor uw haarlijn over oxytocine vrijgegeven.

Kaalheid is hormonale en genetische, niet een neveneffect van masturbatie

Mannelijke kaalheid veroorzaakt door DHT, die is gemaakt bij het lichaam testosteron omzet in DHT door het enzym 5α-reductase. Op geen enkel moment heeft masturbatie spelen een echte rol in het proces van het veroorzaken haarzakjes te miniaturiseren en stoppen met groeien.

Als je hebt gemerkt dat je haar uitvalt of je haarlijn begint af te nemen, het is veel meer kans om een ​​neveneffect van de gevoeligheid voor DHT, stress, voeding of levensstijl kwesties dan het resultaat van te veel masturbatie zijn.

U kunt de behandeling van deze door het nemen van maatregelen om uw DHT te verlagen met behulp van medicatie of het veranderen van uw dieet en levensstijl van de factoren die bijdragen aan haaruitval te elimineren.

Kortom, kunt u gerust zijn. Masturbatie heeft geen invloed op je haarlijn, haardikte of een aspect van je haar gezondheid. Noch wil seks. Als een van beide deed, zou de overgrote meerderheid van de wereldbevolking ernstige haaruitval problemen en de medische gemeenschap zou zich zeer bewust van te zijn.