Veroorzaakt adderall haaruitval?

11 november 2018

Adderall is een van de meest voorgeschreven behandelingen voor ADHD. Het wordt ook vaak gebruikt als een illegale ezelsbruggetje door studenten, met gegevens waaruit blijkt dat ongeveer één op de vijf college kids Adderall (of Ritalin, een andere ADHD drug) op een bepaald moment heeft gebruikt.

Mensen met narcolepsie kan ook Adderall gebruiken als een waakzaamheid drug overdag vermoeidheid en andere veel voorkomende problemen te voorkomen.

Net als de meeste stimulerende middelen, Adderall is een krachtig medicijn dat een aantal mooie ernstige bijwerkingen heeft. Bij een normale dosering, kan Adderall maken het moeilijk om te slapen, uw eetlust onderdrukken en de manier waarop je je gedraagt ​​in de buurt van andere mensen.

load...

Bij hogere dan normale doses of op de lange termijn, kan Adderall sommige zelfs meer ernstige bijwerkingen. Een van deze bijwerkingen kunnen tijdelijk haaruitval veroorzaakt door stress, slecht slapen en voedingstekorten zijn.

Hoewel dit zelden voorkomt, kan haaruitval van Adderall mogelijk gebeuren. In deze gids, zullen we uitleggen hoe drugs als Adderall kan invloed hebben op uw haar gezondheid, maar ook hoe je de effecten van haaruitval veroorzaakt door Adderall kan omkeren.

Hoe vaak komt adderall haaruitval?

Haaruitval is niet een veel voorkomende bijwerking van Adderall. Het is echter vermeld als een zeldzame mogelijke bijwerking, wat betekent dat er een mogelijkheid van regelmatige Adderall die invloed hebben op je haar dikte en de algehele gezondheid.

load...

Een veel voorkomende bijwerking van Adderall - een die kan bijdragen aan haaruitval - is angst.

Adderall is een combinatie van levoamphetamine en dextroamphetamine zouten - twee krachtige types van stimulerende. Veel mensen, vooral mensen zonder ADHD die Adderall gebruiken om efficiënter te studeren, voelt je sterker stress en angst na het nemen van Adderall.

Deze stress kan een negatief effect hebben op je haar te hebben. Overmatige niveaus van stress kan resulteren in telogen effluvium, dat is een soort van diffuse haaruitval die kan resulteren in een groot deel van de haarzakjes het invoeren van het vergieten fase voortijdig.

Adderall kan ook een ernstig effect op uw slaappatroon. Want het is een stimulerend middel, kan zelfs therapeutische doses van Adderall houden je 's nachts wakker als laat op de dag genomen, wat betekent dat je zult gaan zonder de slaap je nodig hebt om goed te functioneren.

Minder slaap staat gelijk aan meer stresshormonen, die op zijn beurt kan leiden tot haaruitval als gevolg van telogen effluvium.

load...

Tot slot, Adderall kan vaak resulteren in een zwakkere eetlust, wat betekent dat je je minder kans om vitaminen, mineralen en voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een gezonde haargroei zijn verbruikt.

Veel van deze bijwerkingen zijn ook vaak met andere ADHD medicatie. Bijvoorbeeld, slaapproblemen en hoofdhuid haaruitval ook genoemd als mogelijke bijwerkingen van methylfenidaat - de werkzame stof in ADHD medicijn Ritalin.

Lees ook:

Adderall haaruitval agins mannelijke kaalheid

Haaruitval indirect veroorzaakt door Adderall is niet hetzelfde als mannelijke kaalheid. Het merendeel van de tijd, geen haar verliest u van het nemen van Adderall tijdelijk is verdwenen als gevolg van de hogere niveaus van stress, lagere niveaus van slaap of slechte voeding.

Mannelijke kaalheid, aan de andere kant, is een permanente haaruitval veroorzaakt door mannelijke hormonen zoals DHT.

De meeste van de tijd, haaruitval veroorzaakt door Adderall komt in de vorm van dunner, waar je haar van de meeste of alle gebieden van je hoofd verliest. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat spanning op specifieke gebieden van haaruitval, als een terugwijkende haarlijn of kalende rond de kruin van je hoofd.

Een belangrijk ding om op te merken is dat de tijdelijke haaruitval veroorzaakt door Adderall potentieel kan dekmantel voor de resultaten van mannelijke kaalheid, waardoor het moeilijker om te vertellen als je haar verliest als gevolg van Adderall of als gevolg van DHT.

Bijvoorbeeld, als je haar al dun als gevolg van ondervoeding of een gebrek aan slaap veroorzaakt door Adderall, je vindt het een stuk moeilijker te herkennen DHT-geïnduceerde diffuse dunner.

Dit betekent ook dat finasteride en andere DHT blockers zal waarschijnlijk geen enkel effect op haaruitval veroorzaakt door Adderall hebben. Finasteride is ontworpen om de omzetting van testosteron in DHT te stoppen, en is niet effectief in het verminderen van stress of het helpen u slaapt.

Hoe om haaruitval van adderall te keren

De beste manier om het haar bijwerkingen van Adderall te keren is om ervoor te zorgen dat je krijgt voldoende slaap, eten, vitaminen en mineralen. Als je met Adderall zonder recept als een studie of werk hulp, het stoppen van Adderall kan dit makkelijker te maken.

Het is ook belangrijk om stappen om uw stress niveau te minimaliseren. Als u Adderall re nemen om gelijke tred te houden met een veeleisende werk of opleiding, het maken van een aantal wijzigingen in uw levensstijl en studie / werk gewoonten kan een groot verschil maken, zowel in uw algehele gezondheid en de dikte van je haar.

Het is ook mogelijk om de snelheid van haargroei na het nemen van Adderall met behulp van haar behandelingen zoals minoxidil zijn, hoewel er geen wetenschappelijk onderzoek specifiek koppelen minoxidil haargroei na stress-geïnduceerde haaruitval.

Tot slot, haaruitval van Adderall is zeldzaam, maar mogelijk is. Als u Adderall nemen en slaap of eetlust problemen, is er een kans dat deze kan leiden tot haaruitval, waardoor u een dunner en minder gezonde haardos die indirect wordt veroorzaakt door Adderall gebruik.

Echter, Adderall niet gekoppeld aan een terugwijkende haarlijn of mannelijke kaalheid. Deze vorm van haarverlies veroorzaakt door een combinatie van genetica en mannelijke hormonen en heeft een totaal andere behandelingsmethode.