Tekenen en symptomen van haaruitval

11 november 2018

Veel mannen en vrouwen beschouwen hun haar als hun kroon op het werk, dus het is niet verwonderlijk dat haaruitval (medisch bekend als alopecia), heeft vaak een verwoestende psychologische impact op zelfvertrouwen en emotionele welzijn.

Niet iedereen realiseert zich dat het normaal is voor wat haar te vallen elke dag.

Dat komt omdat de meeste mensen verliezen tussen de 50 tot 100 hoofdharen per dag, maar deze zijn meestal aangevuld.

Vergieten houdt bosjes haren uitvallen, terwijl haar dat niet valt tijdens dunner is meestal niet merkbaar.

load...

Haaruitval manifesteert zich op verschillende manieren.

Sommige mensen ervaren subtiele haar dunner naarmate ze ouder worden, terwijl anderen hebben een uitgebreide haarverlies of zelfs totale kaalheid.

Afhankelijk van de oorzaak, kan haarverlies plotseling zijn of geleidelijk plaatsvinden. U mag alleen haar te verliezen op je hoofdhuid of het kan invloed hebben op uw hele lichaam.

Sommige vormen van haaruitval zijn tijdelijk, terwijl anderen - zoals alopecia androgenetica (mannelijke of vrouwelijke kaalheid) - progressief zijn en permanent.

Deze tekenen en symptomen kunnen wijzen haaruitval:

Als je een man bent, kijk uit voor: ·

load...

Dunner wordend haar op je hoofdhuid

Een veranderende of haarlijn terugwijkende.

Het uiterlijk van een of meer kale plekken

Een hoefijzervormige patroon rond de achterkant en zijkanten van het hoofd dat de kroon van je hoofd blootgesteld verlaat.

Mannelijke kaalheid (androgene alopecia), meestal volgt een specifiek patroon, vandaar de naam.

Een terugwijkende haarlijn is het eerste teken, gevolgd door haar dunner op de tempels en kroon.

Een terugwijkende haarlijn meestal verschijnt de eerste plaats, gevolgd door het uitdunnen van het haar op de kroon en tempels. In zeldzame gevallen, deze vorm van haaruitval zich ontwikkelt tot kaalheid te voltooien.

Bij vrouwen kan tekenen van haaruitval en haar voorwaarden zijn onder meer:

Algemeen haaruitval, vooral bij de top (kroon) van de kop

Een uitgebreid haar parting.Note dat vrouwen zeer zelden compleet kaalheid te ontwikkelen.

Kinderen en jonge volwassenen die één van de volgende symptomen kan worden beïnvloed door haaruitval en moet worden gezien door een arts:

Plotselinge verlies van flarden van haar

load...

Wrijven of uittrekken van haren

Lees ook:

Volledig verlies van al het haar op het lichaam

Patches van gebroken haren die zwarte stippen lijken

Incomplete haaruitval op de hoofdhuid en / of wenkbrauwen.

Andere algemene tekenen en symptomen van haaruitval kunnen zijn:

Geleidelijke uitdunnen op de bovenkant van het hoofd: als de meest voorkomende vorm van haaruitval, is dit van invloed op zowel vrouwen als mannen als ze ouder worden.

Mannen vinden vaak dat hun haar begint af te nemen in een lijn die lijkt op de letter 'M' van het voorhoofd.

Vrouwen houden meestal de haarlijn op hun voorhoofd en in het algemeen verliest het haar vanaf de bovenkant van alleen hun hoofd, dat is meestal meer zichtbaar na de menopauze.

Fragmentarisch of rond kale gebieden:

Alopecia areata veroorzaakt gladde patches of kale plekken ongeveer de grootte van een grote munt, meestal op de hoofdhuid. Kale plekken kunnen overal op het lichaam voorkomen en kan ook worden gezien in de wenkbrauwen, wimpers, baarden of het genitale gebied. Af en toe, mensen klagen van pijn of jeuk voordat het haar valt uit.

Schilferige vlekken op de hoofdhuid:

Als je flarden van haar verlies of scaling op de hoofdhuid ziet, kunt u ringworm (tinea), een veel voorkomende besmettelijke schimmelinfectie van de huid te hebben. Andere ringworm symptomen zijn jeuk, zwelling, roodheid, gebroken haar en blaarachtige huidletsels.

Plotselinge versoepeling van haar:

Fysieke of emotionele schok voor het lichaam kan leiden tot massa's van haar losmaken en vallen uit bij het wassen, kammen of gewoon trek een beetje aan je haar. Haar versoepeling is de kans groter om de algehele haar dunner veroorzaken in plaats van kale plekken.

Gebeurtenissen zoals ernstige ziekte, bloedarmoede, stress, snel gewichtsverlies, chirurgie en het nemen van bepaalde geneesmiddelen kunnen resulteren in een overmatige haaruitval.

Full-body haarverlies:

Sommige aandoeningen en invasieve medische behandelingen zoals bestraling of chemotherapie kan leiden tot een totaal verlies van lichaamshaar. Haar groeit meestal terug zodra je stopt met de behandeling.

Vinger nagels met een ontpit verschijning beïnvloeden gewoonlijk een op de 10 mensen met alopecia areata. In sommige gevallen kunnen mensen die lijden aan alopecia areata vinden hun haar vaak terug groeit, maar dat het lijkt wit en fijn van structuur. Na verloop van tijd, zullen hun haar worden hersteld in zijn oorspronkelijke kleur.

Wanneer een arts over haarverlies te zien

Plotselinge haaruitval kan een onderliggende aandoening die diagnose en juiste behandeling vereist signaleren. Altijd naar een gerenommeerde haaruitval kliniek of arts met specialistische kennis in haaruitval en restauratie.

Raadpleeg uw arts als u:

Merk je verliest flarden van haar plotseling in plaats van geleidelijk

Beleef een onverklaarbare verlies van haar op een deel van het lichaam

Zijn bezorgd over haaruitval en wilt medisch specialistisch advies over mogelijke behandelingen.