Symptomen en oorzaken van roos, of hoe slechte roos te verbergen

13 november 2018

In dit artikel:

Roos is een inflammatoire huidaandoening waarbij dode huidcellen worden afgeworpen van de hoofdhuid in voldoende grote hoeveelheden zichtbare vlokken in de hoofdhuid en kleding te zijn.

load...

Wat is Roos?

Dit zijn pas duidelijk wanneer ze aan elkaar geplakt zitten, als gevolg van het oppervlak puin en olie op het haar. Medisch gezien is het een vorm van seborrheic dermatitis. De voorwaarde heeft geen complicaties naast een roodheid hoofdhuid.

De droge witte vlokken van huidcellen die drop-off van je hoofdhuid aan uw kraag of schouders zijn onschuldig, maar kan jeuk van de hoofdhuid veroorzaken. De aandoening heeft niets te maken met je haar of hoe vaak je het wassen, maar is het gevolg van de huid op je hoofdhuid.

Wanneer de huidcellen van de hoofdhuid groeien en sterven snel, zul je roos te hebben. Health onderzoek was niet overtuigend van waarom het gebeurt geweest. Velen beweren dat een schimmel genaamd Malassezia, die leeft op de hoofdhuid, kan bijdragen aan de roos. Een andere theorie in verband met de schimmel suggereert dat het immuunsysteem overdreven die schimmel.

load...

Een van de belangrijkste oorzaken van roos is seborrheic dermatitis of seborrhea. Het is niet alleen beperkt tot de hoofdhuid, maar mensen kunnen ook seborrheic dermatitis in andere delen van het lichaam, zoals de oren en gezicht. Hoge stress niveaus zijn gevonden om een ​​directe invloed op hoeveel en hoe vaak een last van roos te hebben; roos kan erger worden wanneer je je gestresst. Bovendien, koud / droog winterweer is een andere bijdrage aan de roos.

Roos kan worden beheerd of gecontroleerd. Milde gevallen van roos hebben niet meer nodig dan dagelijks wassen met een mild reinigingsmiddel, terwijl ernstige gevallen van roos goed reageren op medicinale shampoos.

Wat zijn de symptomen van roos?

Roos is een chronische huidaandoening gekenmerkt door jeuk en schilfering van de huid op je hoofdhuid. Witte vlokken op de hoofdhuid en in het haar wijzen erop dat men hoofdroos (seborrheic dermatitis van de hoofdhuid). De witte vlokken worden nog meer merkbaar op donkere kleding als ze op de schouder van de persoon van het hoofd vallen. Roos kan hoofdhuid jeukende, strak of pijnlijk te maken. De aandoening is niet besmettelijk en is zelden ernstig.

load...

De voorkomende symptomen van roos zijn onder meer:

Wanneer moet men een arts raadplegen?

Wanneer de hoofdhuid wordt vettig of geel en reageert niet op over-the-counter shampoos, lotions en andere anti-roos producten, moet u een arts te zien aan de roodheid, jeuk en schilfering te verlichten.

Een individu moet medische hulp te zoeken als de symptomen van roos aanhouden of verergeren (ernstige schilfering, jeuk, schilfers en roodheid). Als men voelt dat de roos zich snel uitbreidt of het veroorzaken van haarverlies ondanks een goede huidverzorging en haar hygiëne, moet u een arts om de oorzaak van het aan en ontvang het behandeld te zien. In geval van twijfel is het beter om een ​​kinderarts, huisarts of dermatoloog te raadplegen.

Enkele veel voorkomende symptomen van roos

Hoewel, roos gebeurt er met een gemeenschappelijk probleem, een passende remedie voor dezelfde is nog niet gevonden. Er zijn verschillende manieren om te controleren en beheren van het probleem, maar niemand kan helemaal weg doen.

Wat zijn de oorzaken roos?

Roos is een veel voorkomende aandoening en van invloed op de hoofdhuid en veroorzaakt huidschilfers te verschijnen. De huidcellen voortdurend zich te vernieuwen. Wanneer de huid cellen op de hoofdhuid zichzelf te vernieuwen, duwen ze de dode cellen aan het oppervlak van de hoofdhuid. Voor een persoon die gevoelig is voor roos, zijn meer dode cellen te werpen, waardoor de roos merkbaar.

Roos kan worden veroorzaakt door de volgende factoren:

Hoe om roos te controleren:

Als wassen is uw favoriete manier van aanpak van roos, te beginnen met een die zinkpyrithion, die de schimmelinfectie kan doden bevat. U kunt populaire merken op de markt beschikbaar om uit te kiezen.

Nu, om te schrobben van de vlokken zou je een shampoo met salicylzuur moet als één van de belangrijkste componenten. Je zal gemakkelijk in staat zijn om branded formuleringen in de markt te vinden. Afwisselend de bovenstaande twee shampoos met elkaar kunnen blijken te zijn een van de meest effectieve manieren voor het beheer van roos problemen.

Bij gebruik van chemische producten op basis shampoos is iets wat je niet wilt, leren hoe om roos te bedienen met natuurlijke werkstoffen is noodzakelijk. Bijvoorbeeld, kon u op zoek naar een shampoo die pepermunt en jeneverbes als werkzame bestanddelen bevat. Pepermunt bevat zink, selenium en menthol allemaal bezitten anti-schilferen eigenschappen. Jeneverbes is qua samenstelling pepermunt. Verder bezit ook een aantal anti-schimmel eigenschappen die de oorzaak van roos kan behandelen.

Calendula en zoethout zijn twee van de rijkste bronnen van salicylzuur. Shampoos samengesteld van hen kan dus helpen bij de behandeling van roos effectief. Toevlucht te nemen tot deze natuurlijke formuleringen zal u helpen bij het vermijden van de schadelijke extra's die op basis van chemische verbindingen te begeleiden.

Je kan er ook voor kiezen hun toevlucht nemen tot natuurlijke shampoos die tea tree olie bevatten. Deze zullen helpen bij het verwijderen overtollige olie uit de hoofdhuid en controle schimmelgroei.

In het geval u niet enthousiast over het wassen, ervoor kiezen om uw hoofdhuid met lijnzaadolie masseren. Het toevoegen van een paar kristallen van suiker voor afschilfering is altijd beter voor het schrobben van de vlokken. Vervolgens kunt u doorgaan om af te spoelen uw hoofdhuid met appelazijn. Deze puur natuurlijke remedie is bekend om uitstekende resultaten te leveren.

In het geval dat deze inspanningen weigeren vruchten af ​​te werpen, zou het beter zijn om uw dermatoloog te raadplegen. Vergeet niet, roos kan een van de belangrijkste oorzaken van haaruitval. Daarom is het regelen van het effectief is essentieel.

Hoe kan men voorkomen dat roos?

Roos is een veel voorkomende hoofdhuid aandoening die miljarden over de hele wereld treft. Gelukkig is de voorwaarde is gemakkelijk te behandelen. Het gangpad van haarverzorgingsproducten op de superstores en farmaceutische winkels zullen tal van anti-roos formuleringen om u te helpen voorkomen of te beheren van de pijnlijke aandoening.

Het oude gezegde 'voorkomen is beter dan genezen' geldt in dit geval ook. Als u gevoelig voor jeukende hoofdhuid en schilfers van roos bent, kunt u een paar eenvoudige preventieve maatregelen te leren om het risico af te weren. Er is geen oplossing die u kunnen helpen zich te ontdoen van roos te krijgen volledig, hoewel het kan worden opgenomen. Gist, die meestal de oorzaak van vlokken op de hoofdhuid, moet worden opgenomen om roos te voorkomen.

Hieronder vindt u enkele tips die u zullen helpen roos te voorkomen.

Shampoo vaak: Het is een vereiste voor het haar en de hoofdhuid schoon te houden, die zal vaststellen dat dode cellen niet krijgen geaccumuleerd. Als men een vette hoofdhuid, gezondheid deskundigen adviseren met behulp van een milde shampoo elke dag om de overtollige olie te verwijderen. Shampoos die zinkpyrithion, seleniumsulfide, salicylzuur, zwavel of koolteer werken het beste om de groei van gist remmen.

Omgaan met stress: Stress maakt een gevoelig voor een aantal voorwaarden gezondheid, met inbegrip van roos. Als je gestresst bent, kan dit de bestaande symptomen verergeren.

Onthouden van haar styling producten: Haarlak, styling gels, mousses en haren wassen slecht voor haar zou kunnen zijn. Deze producten kunnen hoofdhuid nog meer vet te maken. Wilt u uw haar te kleuren, overweeg dan natuurlijke alternatieven zoals henna.

Eet gezond: Het eten van een gezond dieet weghoudt één van ziekten. Verwerk alle essentiële voedingswaarde groepen (met inbegrip van zink, vitamine B-complex en essentiële vetzuren) in uw dieet. Bovendien is het verminderen van de inname van voedingsmiddelen die suiker en gist kan helpen bij een controle roos.

Vermijd blootstelling aan de zon: een beetje tijd doorbrengen in de zon helpt men de roos te verminderen. Zon moet tijdens de piekuren worden vermeden of het hoofd moet worden behandeld tot het effect van ultraviolette stralen te minimaliseren.

Wat is de diagnose van roos?

Gezien het feit dat de symptomen van roos (jeukende, droge en schilferige hoofdhuid) zijn heel duidelijk in zichzelf leidt roos niet formeel moeten worden gediagnosticeerd. De droge of witte vlokken op je hoofdhuid in je haar zijn een indicatie van seborroïsche dermatitis. Geen medische tests zijn nodig om het te identificeren.

Als u een arts te zien, zal hij de roodheid en de kleur van de schaal te onderzoeken op je hoofdhuid om de conditie te identificeren. Hij zal de huid die rode, schilferige, knapperig plekken op de huid en zilveren schubben oorzaken uit te sluiten dat de kansen van andere aandoeningen die soortgelijke symptomen kunnen hebben te controleren. Roos (seborrheic dermatitis) verschijnt als roodachtige stukje huid met een milde, vette, gele schubben en plaques dat als ingewreven met de vingernagels kan gooien vlokken van de witte poederachtige vlokken.

Wanneer u de arts om de behandeling van de aandoening te zoeken bezoeken, hoef je niet van te voren voor te bereiden op de afspraak. De arts zal je hoofdhuid en de huid te onderzoeken om roos te diagnosticeren en de oorzaak vast te stellen. Maar, moet u ervoor zorgen dat u uw arts te vertellen over de haarverzorging en styling producten die u hebt gebruikt. Soms kan roos een gevolg van het gebruik ongepast styling producten.

Hoe wordt de roos behandeld?

De markt wordt overspoeld met eindeloze haarverzorgingsproducten die tout om roos van de wortels te verwijderen. Bij het kopen van een anti-roos product, moet u een die actieve ingrediënten zoals salicylzuur, teer en selenium in het heeft te selecteren. De meeste van deze shampoos werken het beste als ze worden achtergelaten op een aantal minuten na het inzepen en vervolgens grondig gespoeld uit.

Als over-the-counter producten niet werken, moet een zorgverlener worden geraadpleegd voor de behandeling.

Verwachte duur van roos

Roos of de witte vlokken van de huid je borstel van je kraag of schouders kunt u in een pijnlijke situatie. Roos wordt niet veroorzaakt door de aard van haar één heeft of hoe vaak men wast het. Het gaat om de huid op de hoofdhuid. Roos is een chronische (langdurige) aandoening die komt en gaat. Het kan verdwijnen of worden minder ernstig in de warmere maanden.

Er is geen noodzaak om een ​​arts in de meeste gevallen te zien, maar zij die vinden zichzelf krabben hun hoofdhuid zo nu en dan of als hun hoofdhuid wordt rood of gezwollen, moeten ze een afspraak met de dokter op te lossen. Dan kan iemand lijdt aan ernstige seborrheic dermatitis of andere toestand een van de symptomen waarvan roos.

Prognose van Roos

Roos is niet een ernstige gezondheidstoestand, maar kan pijnlijk zijn indien onbehandeld. Deze chronische aandoening heeft de neiging om nog terugkomen als je pogingen om het onder controle te maken. Om uit de buurt van roos te blijven, is het raadzaam dat u een anti-roos shampoo twee keer per week te gebruiken. De shampoo die u gebruikt moet een milde hypoallergene shampoo één en moet worden geschrobd op de hoofdhuid grondig.

Medicijnen die de celvernieuwing onderdrukken worden voorgeschreven aan mensen met ernstige gevallen van roos. Na het verloop van de behandeling, celdeling neiging om terug te keren. Als het de neiging om over en weer terugkeren, het nemen van advies van een deskundige is belangrijk.

Say Goodbye om roos

Roos is de zichtbare afstoten van de hoofdhuid. Sommige bedrag van roos is de natuurlijke omdraaien van de cellen van de hoofdhuid. Echter, aanhoudende jeukende roos te wijten zijn aan schimmelinfecties van de hoofdhuid en in ernstige gevallen een voorloper van andere ernstige aandoeningen van de hoofdhuid.

Natuurlijke voorzorgsmaatregelen voor roos

Zorg ervoor dat de hoofdhuid wordt schoon gehouden door je haar en hoofdhuid reinigen zo vaak als nodig is. Vermijd het delen van handdoeken en kammen en voor zover mogelijk, laat je haar drogen op natuurlijke wijze.

Mythen in verband met Roos

Feiten in verband met roos

Therapie: Hete olie massage helpt om de droge huid follikel voeden en productie van talg te stimuleren. Massage kokosolie of een olie die u gebruikt met de handpalm en vingertoppen gedurende 10 minuten. U kunt ook Steam door het plaatsen van een warm water handdoek, dan shampoo. Gebruik een goede conditioner die je haar voor rijke conditioning past. Gebruik deze behandeling een keer per twee weken.

Lees ook:

Geen jeuk

Home remedies voor roos

Het koude weer komt met zijn eigen set van seizoensgebonden ellende. Roos is een van de meest voorkomende problemen in winters. Tijdens het winterseizoen, veel mensen de voorkeur aan hun haren wassen met warm water, dat de hoofdhuid droog en schilferig verlaat. De dode huid blijft vallen over het hele lichaam in de vorm van witte vlokken. Echter, met behulp van de onderstaande natuurlijke remedies kunt u zich te ontdoen van de roos te krijgen.

Remedie thuis voor roos: Neem

Neem is gebruikt in de ayurvedische medicijnen voor de komende jaren voor de behandeling van uiteenlopende omstandigheden. Neem kan ook zeer nuttig zijn bij het wegwerken van roos zijn. Maak een pasta 6-10 neem bladeren, half kopje kwark en 3 eetlepels van fenegriek zaden. Voeg enkele druppels citroensap in de pasta en de pasta op je hoofdhuid toe te passen samen met enkele haren olie. Probeer deze twee keer per week vermindering van de roos.

Home Oplossing voor Roos: Fenegriek

Fenegriek zaden hebben anti-schimmel en verzachtende eigenschappen die kunnen bijdragen tot het verminderen van het optreden van roos. Geniet van een aantal fenegriekzaden voor 's nachts en stamp ze fijn in de ochtend. Breng de pasta van fenegriek zaden over de hele hoofdhuid. Laat het voor een paar uur en dan was het af met een milde shampoo. Herhaal dit twee keer per week om roos te voorkomen.

Remedie huis van Roos: zuiveringszout

Een andere effectieve huis remedie voor roos is zuiveringszout. De alkalische aard van de baking soda helpt bij het elimineren dode huidcellen van de hoofdhuid. Het fungeert als een milde peeling en vermindert ook de olieafscheiding op de hoofdhuid. Maak een pasta van zuiveringszout door het toevoegen van enkele druppel water in. Breng de pasta op de hoofdhuid en masseer het gedurende enkele minuten. Spoel je haar met water.

Remedie Home for Roos: Citroen

De citrusvruchten is zuur in de natuur en is rijk aan vitamine C die ervoor zorgt dat de roos weg. Neem citroen en snijd deze in plakjes. Nu wrijf deze schijfjes op je hoofd. Laat gedurende 10 -15 minuten en spoel het water.

Remedie Home for Roos: Curd

Breng een paar lagen van gefermenteerde zelfgemaakte wrongel op je hoofdhuid. Laat de wrongel opdrogen op de hoofdhuid en was het na een uur. Het zal niet alleen vermindering van de roos vlokken, maar zal de verloren glans van je haar ook te herstellen.

Kunnen kaal mensen roos?

Roos kan iedereen overkomen. Maar voor een kale persoon, is het minder waarschijnlijk.

De algemeen aanvaarde theorie is dat roos wordt veroorzaakt door te veel of te weinig olie wordt geproduceerd door talgklieren in de hoofdhuid. Roos kan ook optreden door een overvloed van de schimmel Malassezia op de hoofdhuid.

Roos verschijnt als droge witte schubben wanneer de huid op de hoofdhuid werpt haar dode cellen. Het probleem wordt nog verergerd door de aanwezigheid van haar op de hoofdhuid. Voor mensen die kaal zijn, zijn veel van de voorwaarden die de ontwikkeling van de meeste van deze kwesties zou bevorderen worden beperkt.

Bij gebrek aan haar, is gemakkelijk te reinigen en drogen van de hoofdhuid, waarbij de droge huidcellen verwijderen. Dus, is er een veel minder kans dat roos zal plaatsvinden in kale mannen.

Verschil tussen hoofdluis en roos

Enkele verschillen tussen luizen en roos zijn hieronder vermeld.

In het geval van zowel de hoofdluizen en roos, moeten de juiste maatregelen te nemen vanaf het allereerste begin, aangezien het zou kunnen leiden tot problemen in de toekomst. Houd de hoofdhuid schoon door het wassen haar grondig om de andere dag. Als je denkt dat het probleem is ernstig en u niet in staat om goed te genezen zijn, raadpleeg dan een dermatoloog of een trichologist op zijn vroegst.

Ayurvedische remedies voor roos

Roos is een veel voorkomende scalp stoornis met een aantal mogelijke oorzaken, variërend van stress tot oneigenlijk haarverzorging. Het goede nieuws is dat ayurveda zorgt voor een effectieve en langdurige behandeling voor roos. Er zijn diverse ayurvedische remedies om roos te genezen.

Ayurvedische Producten voor Roos

Ayurvedische behandeling voor roos is zacht voor haar, maar zeer effectief voor het routeren van de roos. Sinds ayurvedische medicijnen en producten voor roos zijn samengesteld uit natuurlijke ingrediënten ze vrij zijn van elke vorm van bijwerking.

Herbal remedies voor Roos

Bekend redenen voor roos

De precieze oorzaak van roos is niet gevonden uit nog niet, maar het is bekend dat roos niet wordt veroorzaakt door slechte hygiëne. Enkele bekende oorzaken van roos worden hieronder gegeven.

Niet borstelen het haar vaak genoeg

Kammen of borstelen van het haar helpt de belangrijke functie van het afstoten van de huid. Dat is de reden waarom mensen die niet borstel of kam hun haar vaak, hoe meer kans om roos te ontwikkelen in hun haar.

Droge huid

Droge huid - het type dat u ontwikkelen tijdens winters, is een van de meest voorkomende oorzaken van roos, samen met jeuk en schilfering. Als je roos als gevolg van een droge huid, zou de resulterende vlokken minder vet dan wanneer deze werden veroorzaakt door een andere factor zijn. De droge huid zou zichtbaar in andere lichaamsdelen en zoals armen en benen.

Niet wassen van het haar vaak genoeg

Als je geneigd om naar het wassen van je haar met een goede shampoo, zal het opbouwen van olie en dode huidcellen op je hoofdhuid leidt tot roos.

Gist

Als u gevoelig voor gist, de waarschijnlijkheid van het hebben van roos toeneemt. Zulke mensen rapporteren hun roos staat om beter te worden in de zomer en verergeren tijdens de winter. De UV-straling van de zon werkt om het effect van gist tijdens de zomer tegen te gaan. De conditie van roos kan ook wending in de winter als gevolg van een droge huid. Je mag niet vinden het gemakkelijk om de exacte reden weten.

Seborrhoaic dermatitis

Dit is een aandoening die veel gebieden van de huid, zoals achter de oren, wenkbrauwen, borstbeen, de zijkanten van de neus en natuurlijk, de hoofdhuid beïnvloedt. De patiënt ontwikkelt rode, vette huid en het dekt hem met witte vlokken en gele schubben. Dergelijke patiënten hebben veel meer kans om roos te ontwikkelen.

Sommige huidaandoeningen en andere voorwaarden

Psoriasis en eczeem zijn een aantal huidaandoeningen die de ontwikkeling van roos meer kans te maken. Volwassenen die moeten Parkinson of neurologische ziekten zijn meer vatbaar voor het ontwikkelen roos en seborrheic dermatitis. In het algemeen zijn mensen met een verzwakt immuunsysteem worden meer vatbaar voor het ontwikkelen roos.

Reactie op haarverzorgingsproducten

Roos kan ook het gevolg zijn van een reactie op een haarverzorging product. Parafenyleendiamine (PPD) gevonden in bepaalde producten kunnen reactie die leidt tot rode, jeukende en schalen scalp veroorzaken. Blijf weg van te veel styling gels, kleurstoffen en andere dergelijke items om het risico op het ontwikkelen van roos te minimaliseren.

Hoe om zich te ontdoen van roos

Fenegriekzaden

Fenegriek zaden zijn een van de effectieve home remedies van roos, vooral voor degenen die lijden aan droog haar. Geniet van twee eetlepel fenegriek zaden 's nachts en ze met de massa in de ochtend tot een fijne pasta. Breng de pasta over de hele hoofdhuid en laat een half uur. Gebruik zeep moer (amla) en Acacia concinna (shikakai) om je haar te wassen. U kunt zelfs gebruik maken van katoen om deze oplossing voor uw hoofdhuid te passen. Voor de eerste twee weken gebruik dit anti-roos behandeling twee keer per week en dan een keer per week.

Vers limoensap

Citroensap is een uitstekend huis remedie voor de vette roos. Als je je haar wast, gebruik dan water met een eetlepel van vers limoensap voor de laatste spoeling. Naast het verwijderen van roos dit huis remedie verwijdert kleverigheid en geeft direct glans aan je haar.

U kunt een haarmasker voor te bereiden door het mengen van citroensap en vollersaarde. Dit pakket reinigt diep je hoofdhuid en helpt om zich te ontdoen van roos.

Green gram poeder

Meng twee eetlepel green gram poeder met een kopje wrongel en wassen haar met dit mengsel. Gebruik deze behandeling twee keer per week om zich te ontdoen van roos te krijgen.

Beets

Beet is een effectieve remedie voor roos. Kook een biet samen met zijn wortels in water. Masseer zachtjes dit water in je hoofdhuid voor het slapen gaan. Laat 's nachts en was het op de volgende ochtend.

Snake kalebas

Snake kalebas extract staat bekend als effectief middel tegen roos. Masseer zachtjes dit sap op je hoofdhuid. Om de effectiviteit ervan mix bietensap verhogen tot het.

Ciderazijn

Verdunnen cider azijn door gelijke hoeveelheid water en dep het op haar met watten. Laat gedurende 10 minuten en wassen. U kunt ook appelazijn te gebruiken door het toevoegen aan de uiteindelijke spoelwater na het wassen.

Yoghurt

Breng zure yoghurt en zachtjes massage haar voor ongeveer een half uur. Om de effectiviteit ervan tegen roos mix paar druppels tea tree olie te maximaliseren voor het aanbrengen op de hoofdhuid.

Anti-roos shampoo

Als u wilt eenvoudig weg te gaan en liever shampoo om uw roos te pakken dan gebruik maken van de shampoo met zinkpyrithion. Het bestrijdt roos door het doden van schimmelinfecties van de hoofdhuid.

Hoe slecht roos te verbergen

Roos (seborrheic dermatitis) is een veel voorkomende conditie van het haar, dat een jeukende en schilferige hoofdhuid gaat. Het ziet eruit als witte vlokken (slechte roos) op de hoofdhuid en het haar en vaak de neiging om te vallen op de schouders. Bad roos is een pijnlijk probleem. Anti-roos shampoo zijn de oplossing van het probleem, maar ze hebben meer tijd om te werken en bieden u opluchting.

Neem een ​​kijkje bij enkele van de manieren om uw roos te verbergen om je te redden van verlegenheid:

Bovengenoemde ideeën kunnen stellen u in staat uw dode huidcellen, die uw grootste zorg van het moment zijn verbergen. Maak je niet meer ongemakkelijk, maar probeer deze ideeën om openbare optredens weer vrij te maken.