Symptomen en oorzaken van droge en schilferige hoofdhuid

11 november 2018

In dit artikel:

Symptomen van schilferige hoofdhuid

Er zijn tal van oorzaken van schilfering hoofdhuid en soortgelijke problemen van de hoofdhuid. Een schilferige hoofdhuid is meestal het gevolg van stress, hormonale veranderingen, vervuiling, ongezonde voeding en een gebrek aan noodzakelijke vitaminen, overmatig warm water baden, een gebrek aan vocht in de hoofdhuid of zelfs overmatige afscheiding olie of extern gebruik (toepassing) in voorkomend geval kan zijn en andere dergelijke problemen. Zoals blijkt, zijn de oorzaken van een schilferige hoofdhuid breed en daarmee de symptomen van schilferige hoofdhuid eveneens talrijk.

load...

Dode huid

De meest voor de hand liggende en de meest voorkomende symptoom is dat van de dode huid, of wat gewoonlijk wordt aangeduid als vlokken. Dit kunnen witte, gele of schilferige schalen die worden gevonden vast aan de haarfollikel of wortel op de hoofdhuid, meestal in clusters. Dit is soms verward met roos, maar dat is niet het geval, aangezien deze vlokken zijn groter in omvang. Kan wijzen op ofwel seborrheic dermatitis en psoriasis. Samen met deze schilferige hoofdhuid, zijn er verschillende andere symptomen die meestal verschijnen.

Jeukende hoofdhuid

Een roodheid of roze tint aan de getroffen gebieden van de hoofdhuid komt vaak voor, en wijst in de richting van overmatige irritatie en in sommige gevallen zelfs zwelling kan worden opgemerkt. Een jeukende gevoel is niet ongewoon, en is in feite een ander kenmerk symptoom. Maar het moet in gedachten worden gehouden dat krassen op de hoofdhuid en een poging om de jeuk te voldoen is niet aan te raden omdat het verergert de conditie en veroorzaakt tijdelijke verlichting, maar op de lange termijn kan leiden tot pijn en ontsteking.

load...

Tight hoofdhuid

Samen met dit is er ook een gespannen of strak staat van de hoofdhuid die kunnen worden gevoeld.

Saai haar

Dof haar is ook een symptoom van een dergelijke schilferige en jeukende hoofdhuid. Dit is omdat door de conditie van de hoofdhuid, er onvoldoende watercirculatie of voldoende hoeveelheden talg (dat wil zeggen, de olie die omstandigheden de haarfollikel) gedurende de hoofdhuid, waardoor een droog en levenloos structuur om in aanwezig de hoofdhuid. Het haar wordt daardoor negatief beïnvloed en is meestal droog en saai in dergelijke gevallen.

Deze voorwaarden kunnen effectief worden behandeld mits goed gediagnosticeerd door een arts. Het is belangrijk om shampoos die ketoconazol, salicylzuur of teer bevatten. Bovendien verbeteren nutriënt en vitamine-inname zal het proces van herstel. Stress kan ook bijdragen aan de situatie, dus het is belangrijk om het effect van stressvolle activiteiten tegen te gaan door middel van ontspanningsoefeningen, yoga of meditatie. Soms is deze voorwaarde wordt overgeërfd als er een familiegeschiedenis van dergelijke aandoening kan zijn. Echter, is het zeer belangrijk om toe te voegen dat een dergelijke voorwaarde is meestal moeilijk te genezen, hoewel het mogelijk is om te bevatten of verbreiding ervan te voorkomen of ontstaan ​​bij herhaling door de aanhoudende behandeling.

load...

Home remedies om zich te ontdoen van droge hoofdhuid

De olieproducerende klieren op de huid van je hoofdhuid worden genoemd talgklieren. Het probleem van de droge hoofdhuid gebeurt wanneer zij stoppen met de productie normale hoeveelheid olie. Het kan zijn kan te wijten zijn aan een of andere reden zoals overmatig gebruik van agressieve shampoos, styling chemicaliën of een medische aandoening. U kunt proberen een aantal natuurlijke huismiddeltjes als, gezien de twijfelachtige reputatie van de werkzaamheid van de meeste geadverteerde producten die beweren dat uw probleem te behandelen, kunnen deze wel eens wat uw droge hoofdhuid nodig heeft.

Het is één van de meest populaire en ook effectief huis remedie voor droog haar en droge hoofdhuid. Het werkt op een tweevoudige manier, het stimuleren van de talgklieren voor het produceren van meer van de natuurlijke olie, en het bevorderen van de bloedcirculatie naar de hoofdhuid. U kunt de beste combinatie van olie te gebruiken voor uw hoofdhuid die bestaat uit 4 druppels elk van vitamine A, vitamine B, lavendelolie in 30 ml amandelolie.

Honing en melk

U moet vitamine D melk te gebruiken voor het beste resultaat. Neem half kopje vitamine D melk en meng het met één-vierde van een kopje honing. Masseer dit mengsel op je hoofdhuid en laat het verblijf van minimaal 2 uur. U zult verschillende rustgevend gevoel op je hoofdhuid na het aanbrengen, en zal ook het probleem van de droge hoofdhuid te lossen.

Yoghurt

Het gaat om een ​​after-shampoo behandeling. Je moet om te beginnen met een milde shampoo, omdat dit zorgt ervoor dat de natuurlijke oliën van je hoofdhuid niet te verminderen. Na het wassen, wrijf wat verse yoghurt in de hoofdhuid en laat het bezinken gedurende 10 minuten voor het spoelen.

Olijfolie met tea tree olie

De beste manier om deze olie te gebruiken is 's nachts behandeling. Meng 15 druppels tea tree olie met een vierde van een kopje olijfolie. Breng de combinatie olie op je hoofdhuid en een beetje masseren. U kan worden willen een doek te plaatsen op je kussen om te voorkomen dat de kussensloop van het krijgen van gekleurd of wikkel je hoofdhuid in. Na het wakker worden in de ochtend, shampoo je haar op de normale manier en spoel van de oliën. Eén keer per week is goed genoeg om resultaten te krijgen.

Het vinden van een geschikt huis remedie die het beste werkt voor uw hoofdhuid kan enige tijd duren, maar je er goed aan doen om te experimenteren met een paar hier gegeven. Deze kan werken voor een droge hoofdhuid, tenzij u last heeft van een ernstige medische aandoening.

Oorzaken van droge, schilferige hoofdhuid

Aangezien een droge schilferige hoofdhuid wordt vaak verward met roos, is het belangrijk om het verschil te begrijpen voordat ze naar de oorzaken.

Als de schilfering je voelt is beperkt tot de top van je hoofd, en de vlokken verschijnen als stof, maar wit van kleur, het is net droog schilferige hoofdhuid en niet roos. Deze patches van schilferige hoofdhuid slechter op bepaalde tijden van het jaar, in het bijzonder tijdens de wisseling van de seizoenen. Je zou kunnen hebben ervaren dat de plek van je hoofdhuid dat schilferige voelt is waar je shampoo of de plaats waar warm water uit de douche valt toe te passen.

Lees ook:

De hierboven genoemde is een goede manier om te bepalen dat uw conditie is een van de droge schilferige hoofdhuid in plaats van roos, die meer wordt geassocieerd met een vette huid.

Factoren die je hoofdhuid veroorzaken droog en schilferig worden

Hoe zich te ontdoen van schilferige hoofdhuid

Veel huid of andere voorwaarden kan leiden tot een schilferige hoofdhuid. Eczeem, slechte voeding, psoriasis, uitdroging en overmatig wassen, een paar te noemen, kan leiden tot afschilferen van je hoofdhuid. U kunt zich te ontdoen van deze irritante probleem te krijgen door het maken van een aantal eenvoudige veranderingen in haarverzorging en het gebruik van een huis remedie of twee.

Tips om zich te ontdoen van een schilferige hoofdhuid

Hoe te droge schilferige huid te genezen

Huid droog en schilferig vanwege onvoldoende sebum in het lichaam. Talg is de natuurlijke olie in het lichaam. Wanneer de natuurlijke olie klieren niet aan de vereiste hoeveelheid olie te produceren, gaat de huid er dof, droog en schilferig. Op sommige momenten, hormonale veranderingen zijn ook verantwoordelijk voor deze aandoening. Hoe te droge schilferige huid te genezen is een veel gestelde vraag en het antwoord ligt in de juiste voeding, en in het houden van de huid goed gehydrateerd.

Handige tips om droge en schilferige huid te genezen

In een notendop, moet je je gezicht regelmatig te wassen, op te nemen kleine veranderingen in de voeding en hydrateert je huid keer op keer droge en schilferige huid op natuurlijke wijze en met succes te genezen.