Soorten haaruitval

15 november 2018

Haaruitval kan permanent of tijdelijk zijn. Het kan uitvallen in patches, kan het dunne langzaam de loop der jaren, het kan kaalheid patronen te volgen of het kan uit volledig en permanent vallen over een korte periode van tijd.

Alopecia areata (AA)

Dit type alopecia is een auto-immuunziekte die fragmentarisch haarverlies woorden een kale plek of weids haaruitval bij vlekken veroorzaakt.

Een auto-immuunziekte treedt op wanneer het immuunsysteem onrechte aanvallen delen van het lichaam dat het verwart voor iets vreemds.

load...

Areata Alopecia begint vaak plotseling terugkeert vaak en treft mannen, vrouwen en kinderen.

AA is gekoppeld aan duidelijke huidaandoeningen of systemische ziekten zoals systemische lupus erythematosus (SLE), syfilis, ziekte van Addison, kanker en vitiligo (een aandoening waarbij het immuunsysteem vernietigt het lichaam pigmentcellen, waardoor witte vlekken). Alopecia areata begint meestal als een enkele munt-sized glad kaal cirkel of een dunner dat uw kapper incidenteel kunnen opmerken als je gaat voor een knipbeurt.

Deze kale plekken meestal teruggroeien in drie tot zes maanden zonder behandeling.

Alopecia androgenetica (AGA)

Alopecia androgenetica (mannelijke of vrouwelijke kaalheid) is de meest voorkomende vorm van progressieve haaruitval, hetgeen inhoudt dunner wordend haar tot een bijna transparante toestand. Men gaat ervan uit erfelijk uit een of beide parents.Did te zijn je weet dat AGA treft meer dan 50% van de mannen boven de leeftijd van 50 jaar en ongeveer 50% van de vrouwen boven de leeftijd van 65 jaar, volgens de Amerikaanse National Library of Medicine? verschillende genetische en hormonale factoren veroorzaken AGA. Hiervan het belangrijkste hormoon dat verantwoordelijk is voor androgene alopecia bij zowel mannen als vrouwen dihydrotestosteron (DHT), die een verandering van de haarfollikels induceert, resulterend in haar loss.In mannen, het typische patroon van haarverlies AGA houdt een terugwijkende haarlijn met haaruitval vanaf de bovenkant en achterkant van het hoofd in een karakteristieke "hoefijzer" patroon.

load...

Vrouwen met AGA hebben meestal dunner wordend haar op de kruin van het hoofd, maar houden hun frontale hairline.Because alopecia androgenetica blijvend beschadigt de haarzakjes, het resulterende haaruitval is onomkeerbaar.

Minder vaak voorkomende of zeldzame soorten haaruitval zijn onder meer:

Central centrifugale cicatricial alopecia (CCCA)

Een voorwaarde soms aangeduid als folliculaire degeneratie syndroom en hete kam alopecia wordt het meest gezien in de Afrikaanse Amerika vrouwen en is soms verward met vrouwelijke patroon haaruitval, vooral bij het begin.

Lees ook:

De aandoening verloopt langzaam, te beginnen bij de kruin en de overgang naar de omliggende gebieden. De onderzoekers vermoeden dat de aandoening kan worden gerelateerd aan chemische verwerking, warmte en het gebruik van 'hot kammen', relaxers, strakke extensions, weeft, afsluitende zalven of vetten of chronische spanning op het haar. Andere voorgestelde oorzakelijke factoren omvatten schimmel- of bacteriële infecties, auto-immuunziekten, type 2 diabetes en genetica.

load...