Salicylzuur shampoo om haaruitval te voorkomen: hoe werkt het?

9 november 2018

Gebruikt om alles van acne om roos te behandelen, salicylzuur is een ingrediënt dat vaak wordt gevonden in shampoos, conditioners en andere haarproducten.

In feite is het een van de vele belangrijke anti-roos en anti-haaruitval ingrediënten die in onze DHT blokkeren shampoo.

Salicylzuur voert meerdere functies tegelijk op de huid en de haarfollikels. Het kan voorkomen dat talg opbouw, waardoor het risico van acne te ontwikkelen op je gezicht en de hoofdhuid. Het is ook bewezen dat de vorming van roos te verminderen, het houden van uw hoofdhuid vrij van dode, schilferige huid.

load...

In deze gids, zullen we kijken naar wat salicylzuur doet en hoe het werkt, compleet met verschillende wetenschappelijke studies die kijken naar hoe salicylzuur samenwerkt met uw huid en de haarfollikels.

Wat is salicylzuur?

Salicylzuur is een veel gebruikte geneesmiddelen ingrediënt dat wordt gebruikt als een behandeling voor alles van wratten en eelt om roos, acne, ringworm en een verscheidenheid aan andere huidaandoeningen.

Nature in bepaalde voedingsmiddelen zoals walnoten, pinda's en bramen, salicylzuur werd oorspronkelijk afkomstig van salix alba of witte wilgenbast.

Salicylzuur werkt door veilige en effectieve wijze af strippen van de epidermis of buitenste laag van de huid. Door voorzichtig verwijderen van de buitenste laag van de huid, salicylzuur voorkomt huidirritaties zoals puistjes, schimmelinfecties en roos van de ontwikkeling in de tijd.

load...

Uiterst veilig en op grote schaal gebruikt, wordt salicylzuur genoteerd aan de WHO van essentiële geneesmiddelen als een van de belangrijkste geneesmiddelen ingrediënten in de wereld.

Wat doet salicylzuur doen?

Wanneer lokaal gebruikt in een shampoo, salicylzuur strips natuurlijk weg de buitenste laag van de opperhuid, waardoor dode huid te wassen je hoofdhuid als je shampoo en conditie van je haar.

Van roos tot ongemakkelijk, jeukende haar, veel van de meest voorkomende hoofdhuid aandoeningen verergeren wanneer dode huid is toegestaan ​​te bouwen op je hoofdhuid. U kunt denken aan salicylzuur als een instrument voor het losmaken van dode, geïrriteerde huid, waardoor het makkelijker om weg te spoelen als je douche.

De unieke chemische structuur van salicylzuur maakt het een van de meest effectieve ingrediënten voor het penetreren van de hoofdhuid en het reinigen van je huid.

In tegenstelling tot de meeste shampoo ingrediënten, kan salicylzuur aangaan en reinigen van de poriën, het voorkomen van olie opbouw en helpen om uw haarzakjes ontstoppen. Dit kan betekenen gezondere haargroei en minder huid problemen zoals seborrheic dermatitis of roos.

load...

Bijvoorbeeld, een studie uit 2002 bleek dat mensen behandeld met shampoo bevat een mix van salicylzuur en zwavel had een merkbare vermindering van de hoeveelheid huidschilfers (droge, schilferige huid) op hun hoofdhuid.

Simpel gezegd, als je hebt gemerkt roos of de hoofdhuid jeuk veroorzaakt door een droge huid, salicylzuur is het overwegen waard als een aanvulling op je haarverzorging protocol.

Lees ook:

Salicylzuur en haaruitval

Terwijl salicylzuur is niet direct gekoppeld aan een vermindering van de haaruitval (zoals minoxidil of finasteride), kan het mogelijk een rol spelen in het helpen van je meer van je haar te houden.

Dit komt omdat salicylzuur is van vitaal belang voor het wegwassen van overtollig talg - een wasachtige, olieachtige substantie die dihydrotestosteron of DHT, de belangrijkste androgene hormoon dat verantwoordelijk is voor haarverlies bij mannen kan bevatten.

Momenteel is er geen sluitend wetenschappelijk bewijs waaruit blijkt dat teveel DHT in de hoofdhuid talg kan bijdragen aan mannelijke kaalheid. Echter, het wegwassen van talg is ideaal voor het houden van je hoofdhuid gezond en vrij van acne, irritatie van roos in de eerste plaats.

In het kort, moet je salicylzuur zien als een wondermiddel voor kaalheid? Nee, maar het biedt een verscheidenheid van bewezen voordelen voor de hoofdhuid en het haar gezondheid, evenals de mogelijkheid om DHT levels op je hoofdhuid te verlagen door het houden van uw huid fris, schoon en vrij van overtollige roos en talg.

Hoe effectief is salicylzuur?

Verschillende studies zijn uitgevoerd op potentiële salicylzuur als een haar behandeling. One, vanaf 2002, in vergelijking salicylzuur met Nizoral shampoo - een populaire anti-roos shampoo - om te bepalen welke de meest effectieve behandeling voor roos en seborrheic dermatitis was.

De studie wees uit dat beide producten aanzienlijk verbeterd seborrheic dermatitis en verminderde de hoeveelheid roos op de hoofdhuid. Echter, mensen behandeld met het salicylzuur shampoo had een grotere verbetering in jeuk symptomen veroorzaakt door seborrheic dermatitis.

Een andere studie uit 2012 toonde aan dat salicylzuur significante verbeteringen in de roodheid van de huid, jeuk, ongemak en droogte veroorzaakt door seborrheic dermatitis.

Herbij twee mengsels salicylzuur - een combinatie van salicylzuur met lipohydroxy zuur en één van salicylzuur met ciclopiroxolamine en menthol. Beide formules produceerde een meetbare significante verbetering met slechts een klein verschil tussen elke groep.

Kortom, salicylzuur werkt zeer goed voor de behandeling van roos en de huid symptomen van seborrheic dermatitis. Dit wordt bevestigd door tal van wetenschappelijke studies. Hoewel het misschien ook helpen bij de behandeling van haaruitval, is er geen wetenschappelijke gegevens om dit te bewijzen gewoon nog niet.

Salicylzuur is veilig te gebruiken?

Salicylzuur is overweldigend gezien als een veilige en effectieve ingrediënten voor de behandeling van droge huid en hoofdhuid aandoeningen zoals roos of seborrheic dermatitis. De meest frequent gemelde bijwerking is irritatie van de huid, maar dit is uiterst zeldzaam en meestal zeer mild.

Meestal wordt salicylzuur gebruikt in relatief kleine hoeveelheden van een haargezondheid preventie en roos shampoo. Gebruik het zo vaak als je zou een gewone shampoo vrij te maken en weg te spoelen overtollige huid talg om je haar en hoofdhuid in optimale conditie te houden.