Persoonlijk verhaal over triomf over haaruitval 2018

10 november 2018

Haaruitval is niet alleen eng, het is traumatisch. Dus als het gaat om haar verlies, hoe meer informatie je hebt, hoe beter je kunt omgaan met het.

Mijn haar viel uit wat leek handenvol, zegt 32-jarige Sandra, die 10 jaar geleden begonnen met het verliezen van haar haar. Ik begon zelfs douchen in het donker om te voorkomen dat het zien van al het haar te gaan in de afvoer.

Om vrouwen, haar is vaak een groot deel van ons zelfbeeld en wat maakt ons het gevoel aantrekkelijk.

load...

Haaruitval is niet alleen eng, het is traumatisch. Zelfs het vooruitzicht van verliezen kan je, nou ja, verliezen.

Doe je haar over vlechten niet verliezen

Er is een stigma aan vrouwen die hun haar verliezen. Toen ik begon mijn haar te verliezen, begon ik bij mezelf, die een website genaamd de Women's Hair Loss Project om zich te verenigen en ondersteuning van vrouwen die zich met dezelfde staat gesticht verliezen.

Maar hoewel ze veel doet om anderen te helpen met haaruitval, ze zelf niet haar publiekelijk onthullen ware identiteit. Niemand die de blog volgt of sluit zich aan bij het ondersteunende netwerk weet haar echte naam.

Bestrijding van haarverlies bij vrouwen

Ik ben anoniem, dus ik helemaal eerlijk over mijn eigen haaruitval situatie kan zijn, zegt Ames. Dat is iets wat ik nooit zou kunnen doen als ik leefde met de angst dat een familielid of een medewerker mijn naam kon Google en achter mijn diepste gedachten.

load...

Inzicht haaruitval en hoofdhuid

Zoals bij elk probleem waar we voor staan, als het gaat om haar verlies, hoe meer informatie je hebt, hoe beter je kunt omgaan met de talloze gevoelens die ontstaan ​​als je begint te zien meer haar in uw afvoer. Lees verder om ongeveer drie voorkomende vormen van haarverlies bij vrouwen te leren - en wat u kunt doen.

1. Als je verliest ongeveer 100 haren per dag...

Diagnose: normaal haar lossFinding wat haar in uw douche drain of borstel is niets aan de hand. Het wordt beschouwd als normaal en een deel van de reguliere groeicyclus. Haar groeit ongeveer drie jaar, zit slapende voor drie maanden, dan valt uit, zegt Dr Jeffrey Epstein, een haartransplantatie chirurg in Miami en New York.

Wat te doen:

Als je bang dat je te veel te verliezen hebt, trek een beetje aan op ongeveer 50 strengen van haar. Als er meer dan één of twee naar buiten komen, dan kunt u abnormale vergieten te hebben.

2. Als je haar valt uit na de bevalling, een ziekte of stressvolle gebeurtenis...

Diagnose: telogen effluvium

Haar kan worden beïnvloed door een aanzienlijke schok aan het systeem, met inbegrip van een hoge koorts, starten of stoppen van het gebruik van de pil, met een operatie of het ervaren van een andere stressor, hetzij psychisch of fysiek.

load...

Wat gebeurt er:

De stress veroorzaakt een aanzienlijk deel van de haarzakjes op de hoofdhuid aan te brengen van de groeifase naar de slapende fase, de zogenaamde telogen. Zes weken later, die haren beginnen vergieten en masse en kan blijven vallen voor enkele weken of zelfs maanden.

Hoewel het alarmerend wakker worden met verloren haar op je kussen ochtend na ochtend, de rest wordt verzekerd dat de nieuwe strengen beginnen te groeien direct na haar valt uit. Plus, aangezien telogen effluvium oorzaken over het afstoten, is het onwaarschijnlijk dat iemand anders eens in de gaten. In de meeste gevallen, het haar is weer normaal binnen zes maanden wanneer het haar verlies begonnen.

Lees ook:

Gedurende deze tijd van hergroei, is het belangrijk om de behandeling van elke hoofdhuid voort te zetten.

Inflammatoire hoofdhuid aandoeningen zoals psoriasis of roos kan de snelheid waarmee haar dat is uitgevallen wordt vervangen, zegt haar-en-scalp expert James Schwartz, die een doctoraat in de chemie houdt verminderen.

Het is vergelijkbaar met een plant die groeit in de bodem: Als de grond is ongezond, planten hebben de neiging niet om ofwel zo goed uitzien.

Wat te doen:

Kijk voor de baby-fijne strengen rond uw haarlijn - het eerste haar bord terug groeit. Het is een goed idee om de diagnose met een dermatoloog, die is gespecialiseerd in het haar loss.3 bevestigen. Als het deel in je haar groeit geleidelijk breder...

3. Indien het deel in je haar groeit geleidelijk breder...

Diagnose: vrouwelijke patroon haarverlies

Een van de eerste tekenen van vrouwelijke patroon haarverlies ziet meer hoofdhuid wanneer je je haar scheiden. Of je paardenstaart voelt lichter, of je haar is dunner aan de boven- en je haarlijn.

Hormonale veranderingen veroorzaken de meeste vrouwen een beetje dunner worden als ze ouder worden, waardoor je hoofdhuid iets meer zichtbaar door je haar of op het deel kunnen maken. Maar sommige vrouwen gevoeliger zijn voor de veranderingen en een genetische aanleg voor aanzienlijke haaruitval. Je zou meer extreme, merkbaar dunner te ervaren, en haaruitval kan zo vroeg als je tienerjaren beginnen.

Hoewel de eigenschap af van beide zijden kunnen worden doorgegeven, de moederlijke kant is de beste voorspeller. Dat betekent dat als je moeder lijdt aan haaruitval, zal je waarschijnlijk ook.

Wat te doen:

De eerste stap is om een ​​board-gecertificeerde dermatoloog te praten. Bepaalde actuele producten kunnen dunner te vertragen en opnieuw te groeien wat haar. Maar met zo veel ineffectief die op de markt, krijgen advies voordat het uitgeven van geld. Uw arts kan ook wijzen op een haartransplantatie. Hoewel het natuurlijk resultaten oplevert, kan de poliklinische procedure duizenden dollars kosten.

U kunt ook stappen om het uiterlijk van haar verlies te minimaliseren. Als je hoofdhuid is licht, lichter je haarkleur om het contrast te verminderen.

Het krijgen van hoogtepunten, en het gebruik van volumeborstel shampoos en verdikking poeders en sprays helpen fijn haar ziet er een beetje dikker. Een kort kapsel zal ook helpen om meer volume te bereiken. Of lang te houden haren, zodat u kunt terugzetten in dunne gebieden op de hoofdhuid te dekken.

Pruiken zijn een andere optie. Deze dagen, zult u versies gemaakt van menselijk haar die er natuurlijk uitzien en zijn comfortabel om te dragen vinden.

Ongeacht de oorzaak, als je haar verliest, bedenk dan dat je niet alleen bent. In eerste instantie dacht ik dat ik gek was, zegt Ames, maar ik had dezelfde gevoelens als een heleboel andere vrouwen die lijden aan haaruitval.