Omgaan met haarverlies bij kinderen

10 november 2018

Wanneer een kind hun haar verliest, kan de psychologische impact verwoestende. Hier is hoe om te helpen uw kind omgaan met haaruitval trauma.

Hoewel haarverlies (alopecia) is een veel voorkomende aandoening, kan de psychologische impact van deze zeer traumatisch zijn - vooral als het van invloed is op een kind. Depressie, angst, schaamte, het zijn allemaal zeer complexe emoties die deze aandoening kan begeleiden en, afhankelijk van de oorzaak van de haaruitval, kan maanden of jaren om te overwinnen.

De maatschappij is niet zo vergevingsgezind

Als ouder kan dit worden verwoestende om naar te kijken gebeuren met uw kind. We spraken met Corné Welman van Kids, een internationale organisatie die ondersteuning biedt aan gezinnen van kinderen met alopecia en helpt bij de opbouw van hun gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen.

load...

Ze zei dat in veel gevallen is er geen genezing van alopecia, maar dat zij tot doel hebben de kinderen en hun familie die "haar de persoon niet te maken te leren. We liever leren de kinderen aan het feit van het niet hebben haar te omhelzen en dat ze zouden moeten zichzelf houden om wie ze zijn."

Psychologische impact van haarverlies

Helaas, de maatschappij waarin we leven vandaag de dag is niet zo vergevingsgezind en omdat er zo veel nadruk wordt gelegd op het uiterlijk, kan fragmentarisch haarverlies echt zijn tol te eisen emotioneel op een jonge, beïnvloedbare persoon.

Volgens een artikel in de Amerikaanse National Library of Medicines National Institute of Health, de ervaring van alopecia is psychologisch schadelijk, veroorzaakt intense emotionele lijden, en leidt tot een persoonlijke, sociale en werkgerelateerde problemen.

load...

Het artikel maakt een verband tussen haar en identiteit, en gaat zelfs zo ver om uit te leggen hoe sommige onderzoek heeft uitgewezen dat psychiatrische stoornissen komen vaker voor bij mensen met alopecia dan in de algemene bevolking, wat suggereert dat mensen met alopecia kunnen een hoger risico op het ontwikkelen van een ernstige depressieve episode, angststoornis, sociale fobie, of paranoïde stoornis.

Lees ook:

Over het geheel genomen blijkt het meeste onderzoek dat mensen met haaruitval zijn veel meer vatbaar voor angst en depressie en hebben vaak last lagere image armere lichaam het gevoel van eigenwaarde, slechtere kwaliteit van het leven, en.

Hoe kunt u uw kind helpen

Gezien dit alles, is het begrijpelijk dat een ouder dan zou voelen verbrijzelde en overweldigd voor hun kind als ze gediagnosticeerd met alopecia.

Dit is waar organisaties zoals CAP Kids komen, het bieden van ondersteuning aan zowel ouders als kinderen.

We veranderen de nadruk van haargroei op de groeiende gevoel van eigenwaarde. Als een kind het gevoel van eigenwaarde dat biedt ondersteuning en verhoogt het bewustzijn. Het zal moeilijker hoe ouder het kind krijgt, maar onze taak als hun ouders is om je kind te leren kennen en zorg ervoor dat ze weten en begrijpen van de aandoening, legde Welman.

load...

Ze voegt eraan toe dat een van hun primaire opdrachten is ervoor te zorgen dat de kinderen beseffen dat er is geen schande in het niet hebben van haar.

Dit is de focus. Dit is wat we ervoor zorgen dat ze begrijpen. Zorg ervoor dat ze begrijpen hun conditie en geef ze het gevoel van eigenwaarde boost om te gaan met commentaar. Dit is de reden waarom we hebben steungroepen waar alle kinderen bij elkaar komen en te spelen en met elkaar omgaan. Dit helpt hen om geaccepteerd en een deel van iets belangrijks te voelen.

Welman benadrukt de beste manier om dit te doen is om ervoor te zorgen dat u uw kind te leren kennen. Je moet ervoor zorgen dat u precies weet wat er gaande is in zijn of haar leven te kunnen om hen te helpen.

Dit is vooral van belang als het gaat om pruiken - een gemeenschappelijk alternatief voor kinderen met alopecia.

Welman zegt dat ze van mening dat dit is een persoonlijke keuze en het zou moeten zijn aan het kind.

Zorg ervoor dat u naar hen luisteren, omdat ze te maken hebben met dit elke dag als ze kijken naar zichzelf in de spiegel. Je moet gewoon ervoor zorgen dat ze houden van de persoon terug te kijken naar hen niet uit wat, zegt ze.