Mythe busting: het kaalheidsgen

13 november 2018

In plaats van de afwikkeling voor sokken, coupons, of kleverige truien, families over de hele natie zijn geweest die elkaar een meer spannende vakantie cadeau - DNA testkits. In aanvulling op de beoordeling van uw voorouderlijke geschiedenis, deze kits ook testen op de aanwezigheid van verschillende genen die variëren van het triviale - of u liever zoute voedingsmiddelen - op de meer serieuze, zoals uw kans om de ziekte van Parkinson te krijgen.

Een van de meer populaire DNA testkits, zoekt ook naar de kalende gen en de kans op haaruitval bij mannen. Er is veel mythes rond erfelijke haaruitval die ervoor zorgen dat mensen in paniek en in paniek raken voor geen goede reden. Voor deze aflevering van mythe busting, zullen we erfelijke haaruitval uit te leggen en uit te pakken hoe nauwkeurig deze zeer populair DNA testkits eigenlijk zijn.

load...

Heeft haaruitval komen van de kant van je moeder?

U hebt waarschijnlijk gehoord deze mythe: als de vader van je moeder is kaal dan je bent zeker gaan om je haar te verliezen. Soms is de mythe krijgt meer specifiek - als uw opa begon te gaan kaal toen hij 25 dan u zou mogen verwachten om te beginnen met het verliezen van haar tegen die tijd; dus buckle up en geniet van de universiteit. Voordat u begint verwoed te vragen uw mamma voor oude foto's opa's, zijn er enkele dingen die je moet weten.

Ten eerste is er enige waarheid in deze mythe. Mannelijke patroonkaalheid, medisch bekend als androgene alopecia, is veelal afkomstig van genetica. Een onderzoek toonde aan dat 79 procent van de mannelijke kaalheid erfelijk en andere studie vond dat de androgeenreceptoren (AR) gen (dat kaalheid) staat op de X-chromosoom. In een researchpaper 23andMe en onderzoekers van de universiteit van Bonn geconcludeerd dat het X-chromosoom draagt ​​ook andere haaruitval biologische factoren als “melatonine-signalering, vetceldifferentiatie en de groeifasen van het haar.”

load...

Biologische mannetjes hebben zowel een X- en Y-chromosoom, terwijl biologische vrouwtjes hebben twee XX chromosomen. Aangezien mannen krijgen hun X-chromosoom van hun moeder, op zoek naar de moeder genetica zinvol. Wanneer een eigenschap bij mannen om het X-chromosoom wordt doorgegeven, de kans dat het zich uiten groter is omdat het niet uit krijgt in evenwicht gehouden door een andere X-chromosoom. Vrouwen, aan de andere kant moeten genetische eigenschappen om pop-up in beide X-chromosomen om zichzelf uit te drukken. Moeders dragen één X-chromosoom van hun vader, waardoor de genetica van hun grootvader een waarschijnlijke indicator voor welke eigenschappen ze zullen doorgeven aan mannen. Dat gezegd zijnde, het reducerende zou zijn om te beweren dat haaruitval net komt uit de genetica van je moeder. Hier is waarom:

Wat betekent het als mijn DNA-test zegt dat ik ben waarschijnlijk te gaan kaal?

Ondanks het feit dat populair, DNA testkits zijn nieuw terrein voor de wetenschap. Met 23andMe, in theorie alles wat je hoeft te doen is spuwen in een buis, stuur het naar een lab, en dan wacht een paar weken de tijd om uw risico op kaal te zien. Hoewel dit proces super handig ook mag lijken, het is niet honderd procent nauwkeurig. 23andMe - en andere testkits - zijn ook gevoelig voor fouten.

Lees ook:

Voor sommige niet-blanke etnische groepen, de gegevens is ook beperkt en kan leiden tot gebrekkige resultaten. Het bedrijf waarschuwt klanten dat alleen maar omdat varianten aanwezig zijn in hun DNA zijn, maar dat betekent niet die varianten zullen zich altijd te uiten. Dit is een voorspelling, geen diagnose. Er is een verschil tussen een drager van een gen en dat het symptoom of ziekte. Je zou waarschijnlijk doorgeven de kalende gen om uw kinderen zonder kaal jezelf.

load...

Heeft kaalheid alleen afkomstig zijn van de genetica?

Als uw DNA-test zegt dat je waarschijnlijk kaal om te gaan, bedenk dan dat het is een van de vele factoren die leiden tot haaruitval. Hoewel de meeste gevallen van mannelijke kaalheid kan afkomstig zijn van genen, zijn er andere factoren die niet op eenvoudige wijze uit DNA testkits. Vergeet niet, is het belangrijk om contact op met een arts als u last krijgt van haaruitval, omdat het kan ernstige gezondheidsproblemen voorbode. Wat zijn sommige niet-erfelijke factoren die kunnen leiden tot haaruitval?

Deze factoren kunnen niet worden behandeld door de medicijnen die aanbiedingen HIMS en in de specifieke gevallen van telogen effluvium en trichotillomanie, kunnen psychologische of psychiatrische hulp nodig.

Hoe voorkom ik dat erfelijke haaruitval?

Helaas, je kunt niet simpelweg de kalende gen te verwijderen. Als u last krijgt tekenen van haaruitval, maar er zijn stappen die u kunt doen om te voorkomen dat verslechtering. Voor al zijn folklore, de meeste haarverlies is afkomstig van chemische reacties in het lichaam. Syndromen wordt veroorzaakt door dihydrotestosteron (DHT), een androgeen dat wordt geproduceerd met testosteron. Alle biologische mensen maken DHT. Als je genetisch gebonden aan gaan kaal, DHT krimpt en vervolgens vernietigt uw follikels - resulterend in haaruitval. Gelukkig zijn er behandelingen die dit kan stoppen door het blokkeren van DHT. De medicatie Finasteride remt DHT productie, dat je ervan weerhoudt het verliezen van meer follikels.

Het vinden van je genetische aanleg voor haaruitval kan eng en zenuwslopend zijn. Maar het is belangrijk om een ​​DNA-test kits en oude familiefoto's van je opa in perspectief te plaatsen. Bij hims, willen we de informatie die u nodig hebt om de belangrijke stappen te nemen om vooruit te komen bieden. Bekijk onze handige gids over de effecten van finasteride en hoe het werkt. Als u geïnteresseerd bent om meer te leren over hoe onze producten uw haaruitval stress kan verlichten bent, neem een ​​kijkje op onze producten van het haarverlies.