Laser haar verwijdering

13 november 2018

Overzicht

Laser ontharing is een medische procedure die een geconcentreerde lichtbundel (laser) gebruikt om ongewenste haren te verwijderen.

Tijdens laser ontharing een laser zendt een licht dat wordt geabsorbeerd door het pigment (melanine) in het haar. De lichtenergie wordt omgezet in warmte, welke schade het buisvormige zakjes binnen de huid (haarzakjes) die haren produceren. Deze schade remt of vertraagt ​​toekomstige haargroei.

load...

Hoewel laser ontharing effectief vertraagt ​​haargroei gedurende langere tijd het meestal niet resulteren in permanente ontharing. Meerdere laser ontharing behandelingen nodig zijn voor de eerste ontharing, en het onderhoud behandelingen kan net zo goed nodig. Laser ontharing is het meest effectief voor mensen met een lichte huid en donker haar.

Waarom het is gedaan

Laser ontharing wordt gebruikt om ongewenste haren te verminderen. Gemeenschappelijke behandeling locaties zijn benen, oksels, bovenlip, kin en de bikinilijn. Echter, het is mogelijk om ongewenste haargroei te behandelen in bijna elk gebied, met uitzondering van het ooglid of het omliggende gebied.

Haarkleur en huidtype invloed op het succes van laser ontharing. Het basisprincipe is dat het pigment van het haar, maar niet het pigment van de huid, moet het licht te absorberen. De laser mag alleen het haarzakje beschadigen terwijl het vermijden van schade aan de huid. Daarom is een contrast tussen haar en huidskleur - donker haar en een lichte huid - resultaten in de beste resultaten.

load...

Het risico van beschadiging van de huid is groter wanneer er weinig contrast tussen haar en huidskleur, maar de vooruitgang in de lasertechnologie hebben laser ontharing maakte een optie voor mensen met een donkere huid. Laser ontharing is minder effectief voor het haar kleuren die niet licht goed absorberen: grijs, rood, blond en wit. Echter, laser behandelingsopties voor licht gekleurde haren verder worden ontwikkeld.

Risico's

Risico's van bijwerkingen variëren met huidtype, haarkleur, behandelplan en naleving van de voorbehandeling en nabehandeling zorg. De meest voorkomende bijwerkingen van laser ontharing zijn onder meer:

In zeldzame gevallen kan laser ontharing blaarvorming, korstvorming, littekens of andere veranderingen in de huid textuur. Andere zeldzame bijwerkingen zijn vergrijzing van behandelde haar of overmatige haargroei rond behandelde gebieden, vooral op donkere huid.

load...

Laser ontharing wordt niet aanbevolen voor de oogleden, wenkbrauwen of de omliggende gebieden, als gevolg van de mogelijkheid van ernstig oogletsel.

Hoe je voor te bereiden

Als u geïnteresseerd bent in laser ontharing bent, kies dan een arts die raad in een specialiteit is gecertificeerd, zoals dermatologie of cosmetische chirurgie en heeft ervaring met laser ontharing. Als een arts-assistent of in licentie verpleegkundige zal de procedure te doen, zorg ervoor dat een arts toezicht en is beschikbaar op het terrein tijdens de behandelingen. Wees voorzichtig met spa's, salons of andere voorzieningen die het mogelijk maken niet-medische personeel om laser ontharing doen.

Voordat laser ontharing, schema een overleg met de arts om te bepalen of dit een geschikte behandeling optie voor je. Uw arts zal waarschijnlijk het volgende doen:

Aan het overleg te bespreken een behandelplan en aanverwante kosten. Laser ontharing is meestal een out-of-pocket kosten.

De arts zal ook specifieke instructies voor te bereiden voor laser ontharing bieden. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

Lees ook:

Wat u kunt verwachten

Laser ontharing vereist meestal een serie van 2-6 behandelingen. Het interval tussen behandelingen varieert afhankelijk van de locatie. Op gebieden waar haar groeit snel, zoals de bovenlip, kan de behandeling worden herhaald in vier tot acht weken. Op gebieden van trage haargroei, zoals de rug, kan de behandeling om de 12 tot 16 weken.

Voor elke behandeling zult u een speciale bril dragen om uw ogen te beschermen tegen de laserstraal. Een assistent kan de site opnieuw te scheren indien nodig. De arts kan een plaatselijke verdoving toe te passen op uw huid om eventuele ongemak tijdens de behandeling te verminderen.

Tijdens de procedure

De arts zal op een hand-held laser instrument om uw huid. Afhankelijk van het type laser, kan een koelinrichting op de punt van het instrument of een koel gel worden gebruikt om uw huid te beschermen en het verminderen van het risico op bijwerkingen.

Toen de dokter de laser activeert, zal de laserstraal passeren uw huid om de haarzakjes. De intense warmte van de laserbundel beschadigt de haarfollikels die haargroei remt. U zou zich ongemakkelijk voelen, zoals een warm speldenprik, en u zult waarschijnlijk het gevoel een gevoel van koude uit de koelinrichting of gel.

Het behandelen van een klein gebied, zoals de bovenlip, zou kunnen nemen slechts een paar minuten. De behandeling van een groter gebied, zoals de rug, misschien meer dan een uur duren.

Na de ingreep

Je zou kunnen opmerken roodheid en zwelling voor de eerste paar uur na de laser ontharing.

Om ongemak te verminderen, gelden ijs om het behandelde gebied. Als u een huidreactie heeft onmiddellijk na de laser ontharing, kan de arts een steroïde crème van toepassing op het getroffen gebied.

Na de laser ontharing en tussen de geplande behandelingen, vermijd blootstelling aan de zon - zowel natuurlijke zonlicht en zonnebanken - gedurende zes weken of zoals voorgeschreven door uw arts. Gebruik een breed-spectrum zonnebrandcrème dagelijks.

Resultaten

Haartjes niet meteen uitvallen, maar je zal ze werpen over een periode van dagen tot weken. Dit lijkt misschien voortgezet haargroei. De herhaalde behandelingen zijn meestal nodig omdat de haargroei en verlies van nature voorkomen in een cyclus, en laser behandeling werkt het beste met haarzakjes in de nieuwe groeifase.

De resultaten aanzienlijk verschillen, en zijn moeilijk te voorspellen. De meeste mensen ervaren ontharing dat enkele maanden duurt, en het kan jaren duren, maar laser ontharing is geen garantie voor permanente ontharing. Wanneer haar regrows, het is meestal fijner en lichter van kleur.

Mogelijk moet het onderhoud laser behandelingen voor de lange termijn haarreductie.

Hoe zit het huis lasers?

In de afgelopen jaren hebben lasers die thuis kan worden gebruikt voor ontharing beschikbaar komen. Deze apparaten kan leiden tot een bescheiden haarreductie. Maar er zijn geen grote studies te vergelijken hoe effectief deze apparaten worden vergeleken met laser ontharing gedaan op het kantoor van een arts.

Daarnaast is de Food and Drug Administration beschouwt deze home laser ontharing apparaten cosmetische, niet medisch, wat betekent dat ze niet hetzelfde niveau van controle als andere medische hulpmiddelen te krijgen. Op dit moment zijn er geen grote, langdurige studies geweest over hoe veilig en effectief het huis machines zijn.

Als u ervoor kiest om een ​​huis laser ontharing apparaat gebruikt, volgt u de instructies die bij het apparaat om te helpen het risico op letsel, vooral oogletsels te verminderen.