Kokosolie voor haargroei, gezondheid en preventie van haarverlies: de feiten

15 november 2018

In de afgelopen jaren is kokosolie gegroeid enorm in populariteit als een aanvulling op de gezondheid, in huidverzorgingsproducten en zelfs in shampoos, conditioners en andere haarbehandelingen.

Populariteit Kokosolie als een ingrediënt in shampoos en andere haarproducten is niet alleen het resultaat van een goede marketing - er is heel wat wetenschappelijk bewijs waaruit blijkt dat kokosolie kan, bij correct gebruik, goed voor je haar gezondheid.

Echter, net als bij veel andere haarproducten, zijn er ook een aantal beweringen over kokosolie - vooral zijn vermeende vermogen om haaruitval te voorkomen - die niet volledig accuraat kunnen zijn.

load...

In deze gids, zullen we een blik op de wetenschap achter kokosolie als haar gezondheid en haar verlies preventie product te nemen, van de effecten ervan op het omkeren en het behandelen van haar schade aan het potentieel voor kokosolie te vertragen of te voorkomen haaruitval.

Kokosolie en haar gezondheid

Zoek naar “kokosolie hair” op Google en je pagina na pagina wervend de voordelen van kokosolie voor het verbeteren van de gezondheid, de dikte en de sterkte van je haar.

In de afgelopen tien jaar heeft kokosolie gegaan van een product de meeste mensen vermeden om een ​​populair ingrediënt in alles van gezonde voeding aan shampoo. Terwijl de vermeende voedingswaarde van kokosolie discutabel zijn, de meeste mensen lijken het erover eens dat kokosolie is goed voor je haar.

load...

Echter, de wetenschap achter kokosolie en haar gezondheid niet altijd overeen met de claims die u zou kunnen zien op blogs en in tijdschriften. In feite is er heel weinig echte wetenschap achter veel van de beweringen over kokosolie en haar.

Hieronder hebben we bij de echte, bewezen wetenschappelijke gegevens over kokosolie en haar gezondheid leek te proberen en te scheiden van de feiten over kokosolie (waarvan vele positief) en de claims die u zou kunnen zien op blogs, in tijdschriften en op prikborden.

Kokosolie en haar schade

Kokosolie wordt vaak verkocht als een grote “schadepreventie” product voor haar, helpen om de schade veroorzaakt door blootstelling aan de zon, zout water, kammen en haar styling producten te stoppen of om te keren.

Studie data back-up van een aantal van deze claims. In een studie uit 2003, werden kokosolie behandelingen gevonden om kammen schade aan verschillende vormen van haar te voorkomen wanneer het wordt gebruikt zowel pre-wash en post-wash als grooming product.

load...

In de studie, de deelnemers dat kokosolie gebruikt had het laagste percentage van haar eiwitverlies. Eiwitverlies is een veel voorkomend probleem voor mensen die warmte, rechtzetten of kammen hun haar vaak, maar ook voor mensen die vaak gebruik maken van haar behandelingen en andere producten.

De wetenschappers gespeculeerd dat dit waarschijnlijk omdat kokosolie is een triglyceride van laurinezuur, het verhogen van de affiniteit voor haar eiwitten en waardoor het reizen in de haarschacht meer dan andere veel gebruikte oliën.

Nu, betekent dit dat kokosolie geen haar gezondheidsprobleem kan genezen? Niet precies. Haar bestaat uit eiwitten, net als andere delen van uw lichaam. Echter, veel kokosolie voorstanders beweren dat het een effectieve remedie-alles voor zowat elke haar probleem, dat is gewoon niet waar.

Lees ook:

Kokosolie en haargroei

Een andere veel voorkomende bewering is dat kokosolie zorgt ervoor dat het haar sneller te groeien. In tegenstelling tot de eerste kokosolie gezondheid haar claim - dat kokosolie is goed voor het verbeteren van de algemene gezondheid haar - er is weinig wetenschappelijk bewijs voor dit idee.

Volgens Shari Marchbein, MD en board-gecertificeerde dermatoloog, zijn er momenteel “geen geloofwaardige studies koppelen van het gebruik van kokosolie sneller haargroei.” De meeste van de vorderingen online over kokosolie zijn unsourced, met een paar artikelen lastig om te linken naar real wetenschappelijke gegevens.

Natuurlijk betekent een gebrek aan wetenschappelijk bewijs niet zeggen dat er iets niet waar is - alleen dat het niet is wetenschappelijk bewezen dat waar of onwaar zijn. Als gevolg hiervan, is het best om sceptisch te zijn als je een blogger, gezondheid goeroe of beauty expert bewering dat kokosolie absoluut zal helpen je haar te laten groeien te zien.

Kokosolie en haaruitval preventie

Net als bij de haargroei, is het gebruikelijk om vorderingen online en in tijdschriften over kokosolie acteren als een krachtige stof ter voorkoming van haaruitval te zien. Sommige blogs zelfs raden het toepassen van kokosolie om uw hoofdhuid in de plaats van bewezen effectieve actuele medicatie zoals minoxidil.

Hoewel er wetenschappelijk bewijs dat kokosolie eiwitverlies in het haar te verminderen, is er geen wetenschappelijk bewijs om aan te tonen dat kokosolie enig effect heeft op het voorkomen van mannelijke kaalheid veroorzaakt door DHT.

Echter, dit is niet gestopt met mensen uit het maken van claims over kokosolie's “mogelijkheid” om haaruitval te voorkomen. Veel artikelen gebruik maken van de haar eiwitverlies studie hebben we al eerder zei, maar draai haar bevindingen aan haar eiwitverlies met haaruitval, dat is heel anders associëren.

Zoals we al eerder gezegd, is een gebrek aan bewijs niet zeggen dat er iets niet klopt. Echter, op dit moment, is er geen echt wetenschappelijk bewijs om te bewijzen dat kokosolie heeft geen positief effect op het voorkomen van haaruitval - slechts vermoedens en speculatie.

Mocht u kokosolie te gebruiken als een haar behandeling?

Kokosolie is gemakkelijk te vinden in shampoos, conditioners en andere haarverzorgingsproducten. Het is ook een aangename stof in het algemeen - het ruikt goed, maakt je haar glans en heeft een geweldig gevoel na het wordt toegepast op uw haar en hoofdhuid.

Voor het grootste deel, deze kokosolie producten zijn volledig veilig te gebruiken, mits u de voet volgen de instructies en niet overmatig gebruik maken van de producten.

Vergeet echter niet dat veel van de beweringen over kokosolie als haar gezondheid en preventie haaruitval behandeling die niet worden ondersteund door de wetenschap. Als zodanig, is het best niet te denken van kokosolie als een medisch bewezen, effectieve manier om uw regrowhaar of omkeren van de effecten van haaruitval.