Kan Saw Palmetto haaruitval voorkomen?

11 november 2018

Het kopen van haargroei oplossingen online kan voelen als een beetje een steegje deal. Zodra u heup aan het feit dat veel mensen zijn leuren de haaruitval equivalent van slang olie bent, is het moeilijk te geloven dat er iets is legitiem. Maar je bent een veeleisende man. Wanneer gepresenteerd met feiten en bewijzen, kunt u verstandige beslissingen te nemen. Dus, wat zijn de feiten en bewijzen omliggende zaagpalmetto?

We krijgen in die. Maar eerst begrijpen: u zult op dit moment niet een product op de markt die ondubbelzinnig uw kaalheid kan genezen vinden. Het zal niet gebeuren, omdat een dergelijk product bestaat niet. Echter, er zijn producten die kunnen helpen. Veel van deze worden ondersteund met wetenschappelijk bewijs suggereert hun effectiviteit. Jouw taak is om te ontcijferen die worden ondersteund met de meeste geluidskaarten bewijs en die eigenlijk proberen waard.

load...

In het geval van Saw Palmetto, de bevindingen zijn veelbelovender dan onder andere supplementen. Nogmaals, het is geen genezing, maar er zijn aanwijzingen dat dit kruid een aantal haargroei voordelen kunnen bieden.

Wat u moet weten (de TL / DR korte versie):

Wat is zaagpalmetto?

In zijn ruwe vorm, zag palmetto is een plant afkomstig uit het Caribisch gebied en momenteel te vinden in het zuidoosten van de Verenigde Staten. Het is al eeuwenlang gebruikt door Native Americans als zowel een bron van voedsel en medicijnen. Voordat je ogen glazuur over bij de gedachte aan ons aan te bevelen je het verbrijzelen en wrijf het op je hoofd, slapen met bundels van het onder je kussen, of een bad in het - dit is niet een van die websites en we zijn niet een nieuw tijdperk celebrity spuitende junk science voor de winst.

load...

U kunt zaagpalmetto in capsule en olie vormen te vinden en er zijn diverse legitieme studies te koppelen aan potentiële voordelen.

Saw palmetto, je gezondheid en je haar

Zaagpalmetto kan worden gebruikt om een ​​aantal gezondheidsaspecten zoals migraine, bronchitis, een laag libido, ontsteking en behandeling van diabetes, volgens de Clinic. Echter, het bewijs van de effectiviteit in al deze symptomen is gemengd. Waar zaagpalmetto schijnt - of in ieder geval waar sprake is van een behoorlijke hoeveelheid wetenschappelijk bewijs ervan schijnt - is bij de behandeling van twee voorwaarden: vergrote prostaat en haaruitval.

Als je begrijpt hoe het kruid werkt, is het gemakkelijk te zien waarom het nuttig in deze schijnbaar ongerelateerde symptomen kunnen zijn.

Het is van mening dat zaagpalmetto blokkeert de omzetting van testosteron in DHT of dihydrotestosteron. Dit is belangrijk omdat DHT is de primaire androgeen of geslachtshormoon, in zowel prostaatvergroting en androgene alopecia.

load...

DHT, een afgeleide van het mannelijke hormoon testosteron, is de vijand van de haarzakjes op je hoofd. Simpel gezegd DHT wil die follikels doden. Het werkt voornamelijk door het krimpen haarzakjes, verstikking haar af van zijn leven bron.

De effecten van saw palmetto wordt gezegd dat de acties en de effecten van het middel finasteride, ook bekend onder de merknaam Propecia lijken. Beide worden verondersteld om Type 2 5-alfa-reductase, een enzym dat nodig is om testosteron te converteren naar DHT. En zoals Saw Palmetto, wordt finasteride voornamelijk gebruikt voor de behandeling van prostaatvergroting en haaruitval.

Het onderzoek

Er is niet een grote hoeveelheid onderzoek naar zaagpalmetto en alopecia androgenetica. En van de studies die er zijn, niemand is perfect. Echter, er zijn drie die vaak worden genoemd als mogelijk aan te tonen positieve effecten op extract van de plant in de behandeling van haaruitval.

Lees ook:

Veiligheid, bijwerkingen en voorzorgsmaatregelen

Over het algemeen zijn er weinig bijwerkingen en bezorgdheid over de veiligheid bij het gebruik van Saw Palmetto. In het Journal of alternatieve en aanvullende studie hierboven vermeld, waren de bijwerkingen gemeld bij 7 van de proefpersonen van de studie. Deze omvatten acne (met slechts één deelnemer gerapporteerd) en gastro-intestinale symptomen.

De Clinic meldt dat sommige mensen allergisch zijn voor de plant zou kunnen zijn. Zij halen een studie waarbij een supplement met zaagpalm samen met zeven andere kruiden waarin 3/70 deelnemers allergische reacties gemeld. Echter, omdat er waren diverse andere kruiden in het supplement, de reacties niet definitief worden aangesloten op palmetto zag.

De meest voorkomende bijwerkingen gemeld bij het supplement zijn spijsvertering in de natuur, en omvatten dingen zoals constipatie en diarree, maagklachten, misselijkheid, indigestie, gas, brandend maagzuur en braken. Deze effecten kunnen worden verzacht door het nemen van zaagbladpalm met voedsel.

Misschien wel de grootste zorg met het nemen van Saw Palmetto, of enige reductaseremmer 5 alpha, is dat het de ontdekking van prostaatkanker kan vertragen. Omdat deze producten prostaatvergroting kan behandelen, kan een prostaat kanker gediagnosticeerd gaan. Regelmatige prostaat screenings zijn belangrijk voor alle mensen, maar vooral degenen die geloven dat ze een verhoogd risico.

Praat met uw arts voordat u zaagpalmetto naast finasteride. Ze werken door dezelfde mechanismen en dergelijke dubbele therapie is het onwaarschijnlijk dat de resultaten te verbeteren.

Het komt neer op

Zoals we al eerder gezegd, zijn er aanwijzingen dat palmetto kan haaruitval vertragen en haargroei te stimuleren zag. Echter, de wetenschappelijke gemeenschap nog steeds niet overtuigd. Wetenschappers zijn een taaie menigte, en terecht. Hard "proof" is moeilijk aan te komen, ongeacht wat gezondheidstoestand en op te lossen je het over hebt.

Omdat zaagpalmetto en finasteride werken op dezelfde manier, mensen die geïnteresseerd zijn in het oogsten van deze DHA-onderdrukken voordelen met de dokter moeten spreken. FDA goedgekeurde medicijnen, zoals finasteride, worden onder strengere controles ontwikkeld dan supplementen, zoals Saw Palmetto. Omdat kwaliteitsnormen zijn hoger, de optie recept staat een kans op zijn effectiever.

Het bewijs is er: Sommige mannen kunnen positieve resultaten tijdens het gebruik van Saw Palmetto. De risico's zijn laag. Nu moet je investeren je leven verdiensten in een zaag Palmetto supplement fabriek? Waarschijnlijk niet. Maar als je besluit om te kiezen voor een aanvulling op het voorschrijven van geneesmiddelen, het investeren van de tijd en de relatief nominale kosten in het proberen zaagpalmetto persoonlijk kon afbetalen.