Is een haartransplantatie de beste oplossing voor haaruitval?

14 november 2018

Wanneer de meeste mensen horen de woorden "haartransplantatie," een bepaald beeld verschijnt in hun hoofd: fake, “pluggy” uitziend haar dat is duidelijk het resultaat van een cosmetische procedure in plaats van een natuurlijke haarlijn.

Helaas, haartransplantaties hebben een slechte reputatie. Dit komt omdat van de oude, 1980 "haar plug" procedures, die haren in stekkers van meerdere eicellen getransplanteerd en creëerde een ongewone, onnatuurlijk ogende haarlijn.

De realiteit is dat de huidige haartransplantatie technologie kunt u de dikte toe te voegen aan je haar en vul in een terugwijkende haarlijn, zonder de nep, plug-achtige look van oudere behandelingen.

load...

Echter, haartransplantaties zijn geen wonderen, en er zijn nog potentiële nadelen die je bewust van moet zijn.

In deze gids leggen we uit hoe de moderne haartransplantaties werken en hoe ze kunnen worden gebruikt in je haarlijn te vullen en omkeren van de effecten van mannelijke kaalheid. We zullen ook betrekking hebben op de nadelen van haartransplantaties en uit te leggen hoe sommige van de beperkingen van de procedure die u zou kunnen beïnvloeden.

Als u overweegt om een ​​haartransplantatie, kan onderstaande informatie helpt u een beter geïnformeerde, zelfverzekerde beslissing over de vraag of de procedure is de juiste optie voor u te maken.

Wat is nu precies een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is een cosmetische procedure dat het oogsten van de haren gaat van een bepaald deel van je hoofdhuid (de "donor site") en ze te transplanteren naar een ander deel van je hoofdhuid.

load...

Kortom, het krijgen van een haartransplantatie betekent dat haar van gebieden van je hoofdhuid die niet worden beïnvloed door mannelijke kaalheid en te verplaatsen naar gebieden die zijn dunner of kaal.

Haartransplantaties werken omdat niet alle haren op je hoofd wordt beïnvloed door DHT, het primaire hormoon dat kaalheid veroorzaakt. Door het verplaatsen van DHT-resistente haren van de achterkant en zijkanten van je hoofd naar voren, kan een haartransplantatie chirurg je een dikkere, vollere haardos te geven.

Oorspronkelijk haartransplantatie betrokken uit- en transplanteren haartjes met "plugs", waarin groepen van verschillende haarzakjes met een ronde vorm geclusterd waren.

Terwijl haar pluggen werkte als wijze een terugwijkende haarlijn te vullen, ze meestal leek onnatuurlijk vanwege het feit dat grafts werden gegroepeerd in afzonderlijke gebieden, soms met een merkbare verschil tussen elke "plug".

Vandaag de dag, haartransplantaties zijn veel verfijnder. Chirurgen kunnen haren met behulp van FUE of FUT methoden (die we een beetje verder naar beneden op deze pagina zal uitleggen) en transplantatie ze in groepjes van 1-3 haren te oogsten, het creëren van een haarlijn dat eruit ziet en voelt natuurlijk.

load...

Vanuit esthetisch oogpunt, een haartransplantatie uitgevoerd door een ervaren chirurg zal zien en voelen net als een natuurlijke haarlijn, ervan uitgaande dat je genoeg donorhaar beschikbaar.

FUE aginst FUT: wat is het verschil?

Folliculaire Unit Extraction (FUE) en Folliculaire Unit Transplantatie (FUT) zijn twee primaire methoden voor het exploiteren haarfollikels voor haartransplantatie.

Elke methode levert hetzelfde resultaat, zij het met enkele verschillen. FUE omvat het extraheren klein "eenheden" van 1-4 haren uit de hoofdhuid met behulp van een medische inrichting. Deze haren worden vervolgens getransplanteerd op de bovenkant van het hoofd van een haarlijn herstellen of verdikking te verschaffen.

Het voordeel FUE is dat het geen groot litteken produceert. In plaats daarvan creëert honderden kleine littekens die veel minder zichtbaar zijn na genezing, vooral voor mensen met licht haar dat misschien niet in staat zijn om volledig te bedekken een traditionele "strip" haartransplantatie litteken.

FUT, anderzijds, omvat het verwijderen van een strook huid van de rug van de hoofdhuid. Haren gewonnen uit deze strook in groepen van 1-4. Na het uitpakken van de haarzakjes, kan de chirurg de haren te transplanteren op de bovenkant van de hoofdhuid in de haarlijn of kroon te vullen.

Het voordeel FUT is dat de getransplanteerde haren hebben een iets hoger slagingspercentage dan haren getransplanteerd met de FUE methode. De keerzijde van FUT is dat het leidt tot een groter litteken op de achterkant van de schedel die zichtbaar met enkele korte of geschoren kapsels.

Minus de littekens - die niet zichtbaar moet zijn als het haar op de achterkant van je hoofdhuid is donker en dik - beide procedures leveren dezelfde esthetische resultaten in de haarlijn en kruin.

Lees ook:

Is een haartransplantatie een goede oplossing voor haaruitval?

Als u een terugwijkende haarlijn of diffuse haaruitval en wil iets aan te doen, het krijgen van een haartransplantatie kan mogelijk een goed idee zijn.

Wanneer deze wordt uitgevoerd door een ervaren, ervaren chirurg, kan een haartransplantatie je haarlijn te herstellen en terug te geven het volume en de dikte die je in het verleden gehad.

Echter, een haartransplantatie is geen wondermiddel, en het zou niet per se een totale behandeling voor kaalheid. Je zou ook niet in staat zijn om een ​​volle haardos te krijgen van een haartransplantatie, waardoor het belangrijk dat u realistische verwachtingen over de procedure.

Voordat u een haartransplantatie te overwegen, moet u het volgende weten:

Mocht u een haartransplantatie te krijgen?

Het krijgen van een haartransplantatie is een belangrijke beslissing dat onderzoek en geduld vergt. Net als alle andere medische procedures, is het belangrijk dat u de effecten, kosten en beperkingen van de procedure te begrijpen voordat u doorgaat.

Het is ook belangrijk om realistisch zijn over wat je kunt bereiken met een haartransplantatie te zijn. Als je helemaal kaal bent, zal een haartransplantatie waarschijnlijk produceren een verbetering, maar het is niet van plan om u een volledig volle haardos te geven.

Echter, als je kleine haaruitval en tal van donor haar, kan een haartransplantatie u helpen een aantal jaren van haaruitval te keren en het verbeteren van uw uitstraling.

Vergeet niet dat het krijgen van een haartransplantatie niet permanent te beëindigen haaruitval. Je moet nog steeds een pro-actieve benadering van het beschermen en onderhouden van uw haar na de procedure.

Voordat u een haartransplantatie te krijgen, het behoud van het haar je hebt

Het krijgen van een haartransplantatie kan u helpen om de klok terug op jaren van haaruitval. Echter, de meest effectieve manier om jezelf een voller, dikker hoofd van haar is om je haar te voorkomen dat uit vallen in de eerste plaats.

Door het nemen van een proactieve aanpak om haaruitval te voorkomen en het gebruik van behandelingen, zoals finasteride, minoxidil en andere haaruitval preventie producten, kunt u meer van uw haar te houden en te voorkomen dat u een haartransplantatie in de eerste plaats te krijgen.

Als gevolg daarvan zul je mogelijk in staat zijn om de duizenden (of tientallen duizenden) dollars je normaal zou moeten besteden aan een haartransplantatie te slaan.

Wil om actie te ondernemen? Onze gids voor het stoppen van een terugwijkende haarlijn verklaart de oorzaak van mannelijke kaalheid en somt een aantal tactieken die u kunt gebruiken om haaruitval te stoppen en houden zo veel van je haar mogelijk te maken.