Hoe u uw zelfvertrouwen kunt behouden wanneer u uw haar verliest

15 november 2018

Er is iets voor te zeggen om sierlijk veroudering.

Veroudering is onvermijdelijk en volgt een voorspelbaar patroon dat begint met de ontwikkeling van fijne lijntjes die dieper in de tijd. Vervolgens uw huid begint te verzakken, uw gewrichten beginnen pijn te doen, en je problemen hebt met het onthouden van namen en details. Op een gegeven moment, kunt u hulp het invullen van dagelijkse taken nodig hebben.

load...

Wanneer het leven volgt deze voorspelbaar patroon, het is gemakkelijk om deze wijzigingen te accepteren. Als er dingen gebeuren buiten de orde, maar het kan een beetje moeilijker te behandelen.

Maar liefst 66% van de mannen de ontwikkeling van enkele haaruitval door de leeftijd van 35 en 85% van de mannen van 50 jaar en ouder hebben een zekere mate van haaruitval. Leeftijd is een van de belangrijkste risicofactoren voor haarverlies dat is wat maakt het zo schokkend als het gebeurt om jonge mannen.

Het verliezen van je haar op elke leeftijd is moeilijk, maar als het gebeurt in de jaren '20 of '30 kan het ronduit verontrustend. Op het einde, echter, je hebt een keuze in de manier waarop je reageert. Blijf lezen om te leren hoe u uw vertrouwen te houden als het verliezen van je haar.

load...

De psychologische impact van haarverlies

Haarverlies is een natuurkundig fenomeen, maar het heeft de potentie om psychologische effecten, zoals stress, angst, depressie en een laag gevoel van eigenwaarde te creëren.

Waarom is haaruitval zo verwoestende?

De onderzoekers suggereren dat het iets te maken met onze cultuur en onze definitie van schoonheid kan hebben. Door de eeuwen heen hebben mensen hun lichaam versierd op verschillende manieren, van sieraden en kleding tot tatoeages en piercings. In de loop der jaren hebben kapsels gekomen en gegaan, maar één ding blijft onveranderd - haar speelt een belangrijke rol in het zelfvertrouwen en het wordt vaak beschouwd als een abstracte maatstaf voor schoonheid.

Afgezien van de culturele invloeden, haar is een prominente functie en het beïnvloedt de manier waarop je jezelf ziet. Wanneer haarverlies duidelijk wordt, kan het verlegenheid of schaamte, die, op zijn beurt, kan ertoe leiden dat u terug te trekken uit relaties of vermijden sociale situaties veroorzaken. Uiteindelijk kan de mentale effecten van haaruitval hun manier van werken in uw carrière en zelfs uw gezinsleven.

load...

Als u nog steeds sceptisch over de psychologische effecten van haaruitval, rekening houden met de resultaten van een recente studie. Volgens de resultaten van deze studie, kan haarverlies een belangrijke psychologische instorting veroorzaken, wat leidt tot een overdreven gevoel van lelijkheid. Het kan zelfs leiden tot stoornis in de lichaamsbeleving, een aandoening waarbij de patiënt ervaart sterke bezorgdheid over zijn uiterlijk. Bovendien hebben de artsen ontdekt dat de emotionele belasting van kalende vertrouwen kan vernietigen, leiden tot psychische stoornissen, en kan zelfs de kwaliteit van leven te verminderen.

Tips voor het houden van uw vertrouwen

Hoewel je misschien niet in staat om te kiezen hoeveel haren je verliest of hoe snel dat gebeurt, kunt u kiezen hoe je het laat je beïnvloeden. Een optie is om boos, depressief of zelfs boos. Je kon laten de emotionele gewicht van uw haaruitval sijpelen in je werk, je relaties, en zelfs uw dagelijks leven.

Lees ook:

Uw tweede optie is om het te accepteren. Je hoeft niet om het feit dat je verliest je haar, maar je moet erkennen dat het gebeurt. Hoe eerder u het reine te komen met je haar verlies, hoe eerder je kunt beginnen met het nemen van maatregelen om het op te lossen.

Als u de tweede optie kiest, zijn er een aantal eenvoudige dingen die je kunt doen om de psychologische impact van haaruitval te verminderen en te herstellen en uw vertrouwen te behouden. Hier zijn enkele ideeën:

Je mag niet een keuze te maken over je haar te verliezen, maar je kunt kiezen hoe je reageert. U kunt leven in ontkenning en laat je haar verlies voor uw vertrouwen de kwaliteit van uw leven te vernietigen en te verminderen, of u kunt het voor wat het is en te leren ermee om te gaan. Vertrouwen is een keuze en, in weerwil van uw haaruitval, het is een die je moet maken van elke dag.