Hoe wordt haaruitval behandeld?

13 november 2018

Behandeling voor haaruitval is een enorme industrie met een verscheidenheid aan opties, waaronder shampoos, lotions, medicijnen zoals Finasteride en Minoxidil, haar chirurgie en folliculaire regeneratie.

Miljoenen mannen en vrouwen over de hele wereld worden getroffen door haarverlies (alopecia), die extreme angst kunnen veroorzaken en invloed hebben op de algehele psychologisch welzijn.

Er zijn vele soorten haarverlies, elk met verschillende oorzaken, zodat juiste diagnose door een arts met specialistische kennis en expertise in haaruitval is van essentieel belang.

Afhankelijk van de oorzaak, tot 80% van de mensen met een beperkt haarverlies zal spontane haargroei gedurende enkele maanden te hebben en geen behandeling nodig is. Sommige mensen kunnen terugvallen of moeten wachten enkele jaren voor haar om terug te keren naar normaal.

load...

In andere landen - vooral die met grote gebieden die zijn getroffen door haaruitval - haar regrows nooit.

Behandeling voor de meest voorkomende vorm van progressieve haaruitval - genoemd mannelijke en vrouwelijke kaalheid (androgene alopecia / vrouwelijke kaalheid) - is gericht op het voorkomen van haarverlies, versterken haargroei en die kale gebieden van de hoofdhuid.

Terwijl de onderzoekers voortdurend werken aan nieuwe geneesmiddelen en geavanceerde chirurgische procedures te ontwikkelen om het uiterlijk van kaalheid te keren, er is nog geen permanente genezing.

Pas op voor diverse alternatieve producten en potions beweert een wondermiddel te bieden!

Zorg ervoor dat u uw eigen behoeften, zorgen en de emotionele impact haaruitval op u met uw arts te bespreken.

load...

Hier zijn de vijf meest voorkomende behandeling van haaruitval opties:

1. Finasteride

(Finpecia of Propecia) 1mg. Deze mondelinge tablet wordt eenmaal daags ingenomen. Alleen op recept verkrijgbaar. Niet een remedie voor haaruitval.

Toepassingen

Mannelijke kaalheid (alopecia androgenetica)

Hoe het werkt

Finasteride blokkeert het enzym dat testosteron omzet in dihydrotestosteron (DHT) in de follikel. Als belangrijkste schuldige in androgene alopecia, DHT veroorzaakt een verkorting van de groeifase en dunner worden van de haren.

Effectiviteit

Klinische studies hebben aangetoond Finasteride zeer effectief te zijn. Het stopt haarverlies in 99% van de mannen binnen een jaar.

Een derde heeft een lichte stijging in het haar, terwijl een derde voorstelling duidelijke verbetering in de haargroei.

In de medische praktijk, het geneesmiddel vertraagt ​​haaruitval bij de meeste mannen en keert haar miniaturisatie in sommige.

load...

Voordelen

Inkrimpen van de prostaat bij mannen gevoelig voor een vergrote prostaat is een gunstig neveneffect. Kan alleen of in combinatie met andere haaruitval behandelingen, waaronder chirurgie worden gebruikt.

Nadelen

Werkt alleen op de lange termijn bij dagelijks en constant is gebruikt. Het stoppen van de drug is waarschijnlijk geen haar opgedaan binnen 12 maanden na het stopzetten van de medicatie te verliezen. Niet goedgekeurd voor gebruik door vrouwen. Kan leiden tot seksuele bijwerkingen zoals verminderde seksuele verlangen (minder dan 0,5%).

Lees meer over Finasteride en hoe het helpt bij haaruitval

2. Minoxidil

(Regaine) 2% topicale medicatie. (5% dosering effectiever, maar slechts 2% dosering in Europa verkrijgbaar zonder voorschrift verkrijgbaar).

Toepassingen:

Minoxidil oplossing wordt plaatselijk tweemaal per dag aangebracht op de hoofdhuid. Het wordt gebruikt om zowel mannelijke als vrouwelijke kaalheid (alopecia androgenetica) te behandelen. Ook verkrijgbaar in schuimformulering (alleen gebruikt eenmaal per dag). Generieke vormen verkrijgbaar onder andere merknamen en het is ook opgenomen als ingrediënt in een aantal over-the-counter producten.

Hoe het werkt

Werkingswijze minoxidil wordt niet volledig begrepen. Het lijkt de anagene (groei) fase van de haarfollikel te verlengen.

Effectiviteit

De resultaten van de effectiviteit bij het vertragen of stoppen haaruitval tot op zekere hoogte bij mannen en vrouwen variëren van 50% tot 80% van degenen die behandeld werden op zowel de 2% en 5% formuleringen. Slechts ongeveer 20% van de patiënten melden nieuwe haargroei. Meer effectief wanneer toegepast op bepaalde gebieden van haaruitval.

Lees ook:

Voordelen

Geen recept nodig is voor 2% dosering. Behaalt uitstekende resultaten in het stabiliseren en verbeteren van de haargroei bij dagelijks en constant is gebruikt. Het meest effectief met de juiste diagnose, en wanneer het wordt gebruikt als onderdeel van een arts-begeleide haar restauratie programma.

Nadelen

Minder effectief wanneer toegepast op grote delen van haaruitval. Meestal niet effectief voor een aantal die nog steeds aan haar te verliezen.

Hoe effectiever 5% oplossing is niet beschikbaar in Europa op recept, maar heeft een beduidend hogere incidentie van bijwerkingen bv contact dermatitis.

3. Steroïden

(Bijvoorbeeld cortisone) - in injectie en topicale toediening.

Toepassingen:

Alopecia areata (aandoening waarbij immuuncellen te vernietigen haarfollikels).

Hoe het werkt

Steroïden worden meestal geïnjecteerd in kale plekken elke 4-6 weken totdat de haargroei volledig is.

Effectiviteit

Goed resultaat voor geïnjecteerde steroïde behandeling wanneer haarverlies proces aanwezig zijn voor minder dan een jaar. Beperkt succes met actuele steroïden op de huid aangebracht.

Voordelen

De resultaten kunnen reeds zichtbaar binnen een maand na aanvang van een cursus van injecties.

Nadelen

Ineffectief bij volwassenen getroffen door alopecia areata voor een lange periode van tijd. Pijnlijke - kan verdovende crème nodig voordat injecties.

4. Bloedplaatjes-Rich Plasma (PRP) of stamceltherapie

Minimaal invasieve, niet-chirurgische behandeling. In Europa is deze procedure, de zogenaamde folliculaire Regener-8 Haaruitval Program (FR-8) wordt aangeboden door de Medical Hair Restoration Clinic.

Toepassingen

Treats haaruitval en dunner wordend haar in zowel mannen als vrouwen. Effectief voor alopecia androgenetica (genetische kalende) en andere vormen van haaruitval, waaronder Alopecia areata (AA) en Alopecia universalis (AU).

Hoe het werkt

Een specialist trekt 120 ml van het eigen bloed van de patiënt, vergelijkbaar met bloed afgenomen voor een routine lab procedure. Bloed werd in een verfijnde centrifugatietechniek centrifuge die de eiwitrijke bloedplaatjes andere componenten scheidt. Deze worden vervolgens direct ingespoten in de spaarzame ontvangstgebied om de haargroei te bevorderen. Het meest effectief wanneer het wordt gebruikt in combinatie met andere transplantatie procedures.

Effectiviteit

Bloedplaatjes en plasma rijk aan verschillende groeifactoren (GF) en cytokinen (biologisch actieve moleculen). Terwijl PRP heeft de 'potentiële' te stimuleren en te herstellen van de haargroei wordt deze procedure 'niet bewezen of goedgekeurde', aldus de International Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS).

Voordelen

Eenvoudig, snel en pijnloos. Geen herstel of omlaag periode. Beweert duurzame, langdurige gevolgen hebben.

Nadelen

Procedure kan tot drie maanden de tijd om resultaten te laten zien. Veel patiënten hebben laten zien onmiddellijke verbetering van de haargroei en verdikking. Booster behandelingen nodig om de 3-4 maanden.

5. Haartransplantatie

Laterale spleet techniek

Toepassingen

Mannelijke en vrouwelijke kaalheid (alopecia androgenetica / vrouwelijke patroon haarverlies)

Hoe het werkt

Kleine individuele micro- en mini folliculaire eenheden niet beïnvloed door het haarverlies proces worden verplaatst van de zijden van het hoofd (donorgebied) in het gebied van kale huid (ontvangerplaats). Getransplanteerde haar moet worden gesneden, gewassen en vormgegeven als normaal haar.

Effectiviteit

Getransplanteerde haarzakjes (wortels verplaatst van hun oorspronkelijke locatie naar een donor gebied) te handelen op dezelfde manier als ze in hun oorspronkelijke site deed.

Zo zullen ze blijven groeien en niet uit te vallen als gevolg van kaalheid, omdat haar op dit gebied is niet gevoelig voor het mannelijk hormoon DHT.

Voordelen

Vrij eenvoudige procedure met behulp van lokale verdoving. Getransplanteerde follikels beginnen met 3-4 maanden groeien na de operatie.

Getransplanteerde haar zal nooit vallen - het afkomstig is van de donor gebied aan de zijkanten van de hoofdhuid.

Nadelen

Duur. Duurt 10-12 dagen voor hechtingen verwijderd kan worden na de operatie. De volledige resultaten pas bekend 8-12 maanden later.

Haarverlies is een levenslang proces - verdere procedures kan het nodig zijn in lopende haaruitval te vullen.