Hoe ricinusolie te gebruiken voor haar, huid en andere voordelen voor de schoonheid

10 november 2018

Castor olie is het maken van een comeback dankzij de ernstige schoonheid voordelen.

Je zou denken dat de enige persoon die door ricinusolie zweert als een deel van haar schoonheid routine is uw 90-jarige oma. Maar je weet wat ze zeggen: Uiteindelijk, alles oud wordt weer nieuw. Met inbegrip van dit spul.

Yup, een groeiend aantal natuurlijke schoonheid buffs zijn zweren bij castor olie een plantaardige olie uit de zaden van de castor fabriek-als een wondermiddel voor mooier huid, gladder haar, en zelfs een plattere buik. Maar is het eigenlijk legit? Hier is een kijkje bij enkele van de meest aangeprezen schoonheid voordelen van ricinusolie, of ze nu proberen waard-en wanneer je moet zeker sturen duidelijk.

load...

Wat is wonderolie?

Net zoals olijfolie is afkomstig van olijven en kokosolie is afkomstig van kokosnoten, wonderolie olie komt uit de ricinusboom, ook wel bekend als Ricinus communis. Het wordt verkocht bij de meeste drogisterijen en op Amazon.

Castor olie voordelen

Rustiger, minder acne-gevoelige huid

Of je te maken hebt met roodheid, pukkels, of de aanval van rimpels, er is geen tekort van de conclusies die castor olie kan helpen. Enkele van de voordelen worden verondersteld uit ricinolzuur, een anti-inflammatoir vetzuur dat antimicrobiële en antioxiderende eigenschappen heeft om te komen.

Maar is het eigenlijk een betere keuze voor uw huid dan andere olie-achtige kokos, amandel, of jojoba? Het onderzoek naar castor olie als een huid zalf is vrij beperkt, dus er is geen manier om te weten zeker, zegt Robin Evans, MD, een klinische instructeur van dermatologie aan Albert Einstein College of Medicine en oprichter van Southern Connecticut Dermatology. Maar slathering de spullen op wil, op zijn minst, geef je huid een bedauwd, meer jeugdige flow. Het kan functioneren als een smeermiddel. Vochtige huid ziet er beter uit dan een droge huid-denken aan een rozijn versus een druif.

load...

Het is niet de juiste keuze voor iedereen wel. Als u contact dermatitis, bevindingen suggereren dat castorolie verder je huid kunnen irriteren. Het is ook licht comedogeen-of porie-verstoppingen-zo kan het mee-eters en whiteheads verergeren als uw huid al vettig.

Lees ook:

Zachter, gladder haar

Omdat castor olie fungeert als een smeermiddel, kan het toevoegen helpen om droge, kroeshaar strengen gladder en glanzender. Maar in die zin, zou je waarschijnlijk krijgen dezelfde voordelen van elke vorm van olie. De afhaalmaaltijd? U kunt volledig gebruiken om die lokken te temmen. Gewoon niet verwacht dat het langer magie voorbij de olijf- of kokosolie die misschien al in de pantry werken.

Een plattere buik

Goed nieuws: Als u geplaagd bent by-geïnduceerde obstipatie een opgeblazen gevoel, kan ricinusolie zeker helpen. Het consumeren van het spul vraagt ​​je darmen te hangen op meer water, zo hard, droge ontlasting zachter. Het stimuleert ook darmcontracties, helpen om je darmen uit te legen, legt New York gevestigde gastro-enteroloog Samantha Nazareth, MD. Met andere woorden? Het is echt, echt goed laxeermiddel.

load...

Met behulp van ricinusolie voor constipatie wordt algemeen erkend als veilig. (Controleer het etiket van de fles of praten met uw arts voor het doseren instructies.) Maar het is krachtig, dus wees niet verbaasd zijn als het veroorzaakt ernstige krampen en diarree. “Dit moet worden gebruikt als een zeer tijdelijke oplossing en niet worden genomen op lange termijn. Ga voorzichtig te werk,”zegt Dr Nazareth.

Wanneer u niet moet gebruiken wonderolie

Vermijd inname van castorolie als je zwanger bent. Castor olie wordt al lang gebruikt als een folk remedie voor arbeid jumpstart; naast het stimuleren van intestinale contracties sommige dierlijke studies suggereren dat het contracties in de baarmoeder kan leiden. Of het echt werkt is onduidelijk, maar het is beter om het zekere voor het onzekere en te voorkomen dat het consumeert, zegt Sherry Ross, MD, OB / GYN in Providence St. John's Medical Center in Santa Monica, Californië. Maar als je op zoek bent om het te gebruiken voor een huid of haar pick-me-up?