Hoe uw levensstijl haaruitval veroorzaakt

12 november 2018

Een traumatische echtscheiding kan haarverlies bij vrouwen leiden, maar zo kan roken, overmatig drinken en bepaalde medische aandoeningen. Koffie, bescherming tegen de zon en een gelukkig huwelijk, aan de andere kant, behoudt uw haar.

Een vrouw catcher haar reflectie in de spiegel als ze haar haren kamt.

Alsof het verdriet van de echtscheiding was geen ongemak genoeg, lijkt het erop dat vrouwen blijvende huwelijkse break-up kan ook te maken hebben met haarverlies.

Nieuw onderzoek toont aan dat, genetica terzijde, de volgende sterkste voorspeller van de middenlijn (CV) haarverlies bij vrouwen is hun burgerlijke staat, met het verlies van een echtgenoot (hetzij via een echtscheiding of overlijden) verhoging van het risico voor het verdunnen van haar boven die van gehuwde of vrijgezelle vrouw.

load...

Het meest waarschijnlijk, stress is het aspect van een verontrustende echtscheiding die lijkt te leiden tot haarverlies bij vrouwen, merkte studie auteur, voorzitter van de afdeling plastische chirurgie aan de Case Western Reserve School of Medicine.

Roken, drinken en haaruitval

Overmatig drinken en / of roken lijken ook het risico voor haarverlies bij vrouwen te stimuleren, de studie found.But in andere opzichten zijn de twee geslachten verschillend werden getroffen, met verschillende patronen van haarverlies bij mannen aangewakkerd door overmatige blootstelling aan de zon, kanker geschiedenis en het hebben van een couch potato lifestyle, onder anderen.

load...

Wat we wel kunnen zeggen is dat we geïdentificeerd factoren die verschijnen om zowel te verhogen risico en een lager risico, voor zowel mannen als vrouwen, onafhankelijk van de genetische aanleg.

In de eerste studie, de auteurs uitsluitend gericht op een pool van 84 vrouwelijke eeneiige tweeling, van wie alle voltooide lifestyle vragenlijsten, gevolgd door hormoon bloedspiegel testen en een uitgebreid foto analyse van hun haar.

Studies van identieke tweelingen kan handig zijn omdat elke tweeling draagt ​​dezelfde genen als de andere, met uitsluiting van genetische verschillen als een mogelijke oorzaak voor een eigenschap of ziekte.

Over de temporale gebied (in de buurt van de tempels) van het hoofd, het team vinden dat de meer jaren van een vrouw, hoe groter de haaruitval had gerookt.

Een geschiedenis van huidaandoeningen ook bijgedragen aan haar verlies in dat gebied, terwijl het hebben van slechts een paar drankjes per week eigenlijk leek het risico te verminderen.

load...

Haarverlies bij de coronale gebied (dichter bij de top) van het hoofd bij de vrouwen werd gekoppeld aan dat diabetes een of andere vorm van huidziekte en wordt een huidige roker, terwijl overgewicht of obesitas werd geassocieerd met een lager risico van haarverlies.

Lees ook:

De bevindingen wijzen erop dat haarverlies bij vrouwen kan ook worden aangewakkerd door overmatige slaappatroon, evenals situaties vaak geassocieerd met stress, zoals het hebben van meerdere kinderen en / of trouwen.

Haaruitval, angst en depressie bij vrouwen

Blootstelling aan de zon en haar lossWomen die koffie dronk, gebruikte bescherming tegen de zon (zoals een hoed) en werden gelukkig getrouwd al geconfronteerd met een kleiner risico voor de haaruitval, voegde hij eraan toe.

Tweede studie van het team op dezelfde manier gekeken naar haaruitval onder 66 mannelijke identieke tweelingen.

De resultaten: naast roken en blootstelling aan de zon, met een geschiedenis van roos ook gestimuleerd middellijn haaruitval risico, terwijl de cumulatieve blootstelling aan de zon en een geschiedenis van kanker verhoogd risico voor zowel tijdelijke en coronale haaruitval.

Triggers voor haarverlies

Mannen die niet regelmatig gebruik heeft gemaakt en had een hoge bloeddruk had ook een hoger risico voor coronale haaruitval.

Mannen die uitgeoefend buiten veel ook te maken met een hoger risico voor haarverlies, en Guyuron gelooft blootstelling aan de zon een rol kunnen spelen daar.

Een behandelend arts in de dermatologie in New York City, uitgedrukt kleine verrassing op de bevindingen inzake echtscheiding haarverlies bij vrouwen.

Het is ingewikkeld, maar het is niet een schok om te suggereren dat verschillende soorten van stress kan leiden tot haaruitval. Of dat mannen en vrouwen van stress niet ervaren op dezelfde manier, zodat hun haaruitval patronen verschillend kunnen zijn.

Gepest voor mijn haarverlies

Ik ben een groot voorstander van het idee dat het is hoe je de stress die het verschil kan maken verwerken.

De geest-and-body verbinding is ongelooflijk krachtig. Het helpt om te proberen en te houden perspectief, zet de grote dingen die gebeuren in het leven, de belangrijkste mijlpalen in hun plaats en houden een open geest.

Natuurlijk kunt u nog steeds de behandeling.

U kunt nog steeds gaan voor Rogaine (minoxidil) druppels of laser haar behandeling, bijvoorbeeld.

Er zijn altijd medische dingen die kunnen worden gedaan, en één sluit het ander niet uit te sluiten.

Maar patiënten moeten ook proberen en te controleren wat ze kunnen beheersen in termen van de manier waarop ze benaderen stress en omgaan met situaties.