Hoe u de juiste haarlengte voor u kiest

15 november 2018

Als u overweegt een haarlengte verandering, maar zijn in de war gebracht door uw keuzes, hier is een geheime tip: probeer op een pruik. Probeer verschillende pruiken. U zult snel leren hoe ver vlakker je het meest en welke het beste werken met de vorm van uw gezicht, lichaamsbouw en persoonlijkheid.

U kunt zelfs leren dat je persoonlijkheid verandert met elke haarlengte. Misschien heb je sassier met kort haar, zwoeler met lang worden. In ieder geval, het is een leuke test.

Toch zal een pruik je niet alles vertellen. Hier zijn vijf factoren toconsider bij het kiezen van uw beste haarlengte:

load...
 1. Je haar textuur
 2. Je gezicht vorm
 3. Je persoonlijkheid
 4. Whichcuts u worden aangetrokken door
 5. Jouw levensstijl

Hoe haartextuur beïnvloedt haarlengte

Als je normaal haar dat is niet te dik en niet te dun en lucht droogt mooi dan ga je verder. Haar textuur maakt niet uit voor u als het gaat om haarlengte.

Maar als je fijn haar, kroeshaar of super krullend haar, lees dan verder.

Om een ​​kapsel dat niet hoge onderhoudskosten zullen scoren (hallo flat-strijken haar elke dag) of super unflattering (hallo haar dat valt als een slappe vod), deze basisregels.

 1. Als je fijn, dun haar, heb je waarschijnlijk niet willen groeien het erg lang, want het zal vallen plat en zelfs de duurste mousse is niet van plan om het lichaam te geven.
 2. Fijn, dun haar ziet er het beste gesneden om de kin of korter. Lagen zal helpen toe te voegen lichaam, maar te veel lagen kan ook dun uit haar te veel. Zorg ervoor dat uw stylist niet zwaar gaan op de razoring.
 3. Als je dik, krullend haar, hoe langer je gaat, hoe beter je haar vallen.
 4. Je kroeshaar en krullend meisjes willen waarschijnlijk de kerstboom look (breed aan de onderkant, mager op de top) te vermijden. Om dit te doen, moet je kapper in laagjes geknipt, zodat de dikte is niet aan het einde.
 5. Krullend haar kan echt een gedoe gedragen kort. Hoewel Audrey Tautou's krullend haar te laten knippen in een pixie mag je huilen overtreding op die regel.

Er zijn sixbasic haartexturen (fijn, recht, golvend, grof, krullend en kroeshaar) en met elk een komt een hele reeks regels.

load...

Waarom je gezicht vorm zaken

Als het gaat om haarlengte, je gezicht vorm eigenlijk alleen zaken als je een super voor de hand liggende vorm van het gezicht dat is in een ronde, lang, vierkant of hartvormig.

Als u niet zeker weet wat je gezicht vorm en je vrienden kan er niet uit, ofwel, de kans groot dat u niet hoeft te zorgen over te maken en je kunt vooruit te springen.

Maar voor degenen met een sterke gezichtsvormen, weten wat er vleiend kan super nuttig zijn. Bijvoorbeeld, Rihanna heeft een lang gezicht. Rihanna verandert haar haren meer dan enig othercelebrity. Ze draagt ​​het kort, lang, geschoren, kin-length en in een regenboog van kleuren.

Lees ook:

Maar hier is het ding: haar kapsels zijn altijd vleiend. Natuurlijk helpt het om een ​​schare van stylisten bij de hand te hebben, maar ze weet ook wat goed op haar lijkt. Hier zijn een aantal haarlengte regels voor sommige gezichtsvormen:

 1. Lange gezichten moeten lang haar te vermijden, tenzij ze krullend haar, dat volume toevoegt aan de zijkanten van het gezicht.
 2. Schouderlang bezuinigingen er goed uitzien op iedereen, ongeacht hun gezichtsvorm.
 3. Iedereen kan een elf te dragen, maar als je een lang gezicht, niet over de top spike of te blazen in een pompadour, laat die blikken naar uw rond gezicht zusters, die behoefte hebben aan de hoogte toe te voegen.
 4. Vermijd een bob die raakt aan de kin als je een rond gezicht, het zal alleen je gezicht verschijnen ronder. Ga voor een lange bob plaats. En opzij vallende pony hoeken toe te voegen aan je gezicht dat de rondheid te compenseren.
 5. Pas op voor harde hoeken, vierkante gezichten! Verzacht je look met lagen, golven en krullen.
 6. De kin: hartvormige vlakken moeten alle gesneden die valt op de pointiest hun plek te vermijden. Langer is beter.

Hoe persoonlijkheid een rol moeten spelen bij de haarlengte

Uw persoonlijkheid kan worden weerspiegeld in uw kapsel. Kun je zelfs de zangeres Pink in lange, platte gestreken haar likeGwyneth Paltrow voorstellen? Echt niet. Pink was bedoeld om de Pompadour rocken. Net als Anna Wintour draagt ​​haar handtekening macht bob voor een reden: het impliceert macht.

load...

Kort haar impliceert kracht, onafhankelijkheid en in sommige gevallen, zoals Audrey Tautou's, adorableness.

Halflang haar kan sexy, leuk of zelfs atletisch zijn. Het kan trendy en veelzijdig en kan de minst hoge onderhoudskosten van de threelengths zijn. Draag het omhoog of draag hem naar beneden. Was het en laat het drogen aan de lucht of primp en krullen in de volmaakte golvende lob.

Lang haar kan cheerleader-in-a-paardenstaart schattig of Bombshell sexy. Het schreeuwt zelden, "Ik ben een professionele, krachtige vrouw," echter. Als u op zoek bent naar een baan of wilt u een nieuwe carrière te beginnen, kunt u uw lang haar te houden, maar je zou kunnen overwegen het hakken tot een lengte die dichter bij je schouders in plaats van je ribbenkast.

Waarom zou u uw gut luisteren

Het kiezen van een kapsel op basis van de bezuinigingen u zich aangetrokken voelen tot een goede vuistregel, want als je je voelt geweldig in uw kapsel, zal dat het vertrouwen radiateoutward, tekening mensen om u in plaats van ze af te weren.

Uw levensstijl speelt een factor

Geloof het of niet, kan kort haar hoge onderhoudskosten zijn, vooral omdat je hebt om het te krijgen snijden om de vier tot sixweeks.

Als u de was-and-go-type, dan moet je een kapsel dat zal de lucht drogen prachtig plukken. Als u wilt primp, overweeg dan een kapsel dat is veelzijdig en kan worden gekruld, versleten golvend of plat gestreken recht. Als je een drukke moeder bent of wonen in een warm klimaat, zal een paardenstaart je beste vriend.