Hoe een teruglopende haarlijn te stoppen

11 november 2018

Hebt u uw haarlijn begint weg te ebben opgevallen? De meeste mannen zien de eerste tekenen van haaruitval op een bepaald punt in hun 20's, 30's en 40's, met tweederde van alle Amerikaanse mannen zichtbare tekenen van haaruitval door de leeftijd van 35.

Het is gemakkelijk in paniek te raken als je je haarlijn kruipend achteruit elk jaar. Gelukkig zijn er manieren waarop u uw haarlijn stoppen verder achteruitgaan, variërend van oraal geneesmiddel tot serums en shampoos ontworpen om uw haar gezond, dik en vol te houden.

Er zijn ook visuele manieren om uw terugwijkende haarlijn te stoppen, variërend van kapsels die je haar verlies minder duidelijk voor producten die u kunt toepassen op uw haar dikker en creëren de illusie van een perfecte haarlijn te maken.

load...

Uiteraard zijn deze oplossingen zijn minder effectief op de lange termijn dan de eerste, maar als rechts gebruikt, kunnen ze nog steeds van waarde zijn.

Hieronder vindt u onze top aanbevelingen voor het voorkomen van haaruitval en stoppen van uw terugwijkende haarlijn voordat het erger wordt vinden. We hebben opgenomen onze behandelingen in volgorde van effectiviteit, met de meest effectieve medische behandelingen eerste en tijdelijke opties verder op de pagina.

Verlaag uw DHT levels

Mannelijke kaalheid wordt veroorzaakt door een combinatie van hormonen en genetica. De belangrijkste boosdoener is DHT of dihydrotestosteron - een androgene hormonen gemaakt als een bijproduct van de belangrijkste mannelijke geslachtshormoon testosteron.

load...

DHT bindt zich aan receptoren in de hoofdhuid, waardoor de haarfollikels krimpen en uiteindelijk stoppen met groeien helemaal. Niet iedereen is even gevoelig voor DHT - het grootste deel van de tijd, mensen die gevoelig zijn voor DHT zijn hun haar verliezen de snelste en kaal gaan op een relatief jonge leeftijd.

Als je je haarlijn hebt gemerkt begint weg te ebben, de makkelijkste en meest effectieve manier om te stoppen met het verder terugwijkende is om DHT te blokkeren bij de bron en op de hoofdhuid met een combinatie van geneesmiddelen die specifiek ontworpen om de rug tegen DHT te vechten.

Finasteride

De eerste van deze geneesmiddelen is finasteride, dat is een FDA goedgekeurde behandeling van het haarverlies dat testosteron voorkomt omzetten in DHT in de eerste plaats.

Finasteride 1 mg is verkrijgbaar als een dagelijkse pil, waarbij het enzym 5α-reductase verhindert de omzetting van testosteron in DHT. Dit blokkeert verdere haaruitval in ongeveer 86% van de mannen, en kan zelfs leiden tot een kleine hoeveelheid hergroei.

load...

Minoxidil

De tweede is minoxidil, dat is een FDA goedgekeurde actueel spray of schuim ontworpen om meer zuurstof en voedingsstoffen aan uw haarzakjes.

Hoewel finasteride blokken DHT tegen haaruitval, is minoxidil ontworpen om een ​​optimale groei omgeving voor uw haar te creëren. Denk aan finasteride als een schild tegen verdere haaruitval, en minoxidil als meststof te versnellen en de groei van het haar dat u al hebt aan te moedigen.

Topical DHT blockers en shampoos

De derde is een actueel DHT behandeling met een shampoo of spuitbus zijn. Deze zijn minder bewezen dan finasteride en minoxidil maar kunnen werken door het voorkomen resterende DHT bindt aan receptoren in de hoofdhuid en veroorzaken haarverlies.

Topical DHT blockers waarschijnlijk alleen vrij mild effecten. Denk aan dit deel van het protocol een kleine extra impuls ontworpen om zoveel mogelijk DHT, niet als hoofdbestanddeel. Als u een DHT blokkeren shampoo dagelijks gebruikt, bent u gedekt.

Meer informatie over het blokkeren van DHT

U kunt meer informatie over DHT en de effecten ervan op haaruitval in onze gids voor DHT en haarverlies bij mannen te leren. Als u wilt om te beginnen met de behandeling van uw-DHT-gerelateerde haaruitval, kunt u ook praten met onze deskundige haaruitval artsen via een online consult.

Als u geïnteresseerd bent in het stoppen van uw terugwijkende haarlijn op lange termijn zijn, het blokkeren van DHT heeft altijd een deel van uw strategie. Zonder te stoppen DHT, om de andere tactiek om te stoppen met uw terugwijkende haarlijn is alleen maar tijdelijk is.

Verander je levensstijl

In sommige gevallen kan haaruitval worden veroorzaakt door stress. Als u al lange uren werken of omgaan met stress in je persoonlijke leven, is er een kans dat het kan de oorzaak van uw terugwijkende haarlijn zijn.

Lees ook:

Het is belangrijk om erop te wijzen dat het zeer zeldzaam om een ​​terugwijkende haarlijn van stress ontwikkelen. Het merendeel van de tijd, stress-gerelateerde haaruitval is ofwel diffuse dunner (dunner in uw hele hoofd) of massa's van haar dat in een keer uit te vallen als gevolg van hoge niveaus van stresshormonen.

Als je je gestresst, de beste oplossing is om een ​​arts te raadplegen. U kunt ook stress te verminderen door het veranderen van uw levensstijl om zaken als veeleisend of overdreven belasten van werk, persoonlijke problemen en andere bronnen van stress en frustratie te elimineren.

Gebruik haargroei vitaminen

Terwijl de vitaminen en mineralen mannelijke kaalheid niet zal stoppen, spelen ze een belangrijke rol spelen in het helpen van je groeit dik, gezond haar.

Voor een optimale haar gezondheid, is het best om een ​​dieet dat rijk is aan vitamine A eten, C, D en E. De meeste haaruitval experts raden ook aan de consumptie van de aanbevolen inname van biotine, wat belangrijk is voor een snellere en gezonder haargroei bevorderen.

De beste manier om de meeste van deze vitamines te krijgen is door uw dieet. Als je een tekort in een van de hierboven genoemde vitaminen bent, het toevoegen van een specifieke of multi-vitamine supplement kan een goed idee zijn.

Als algemene regel geldt, zijn vitaminen niet van plan om veel van een effect hebben op uw haargroei, tenzij u een bestaande tekort. Onze essentiële vitaminen voor een gezond hoofd van haar gids vertelt meer over de vitaminen die u moet consumeren voor een optimale haargroei.

Verander je haar stijl

Hoewel het uw terugwijkende haarlijn niet zal stoppen erger, het veranderen van je kapsel is een gemakkelijke manier om de aandacht weg te trekken van je haarlijn.

Voordat we in bepaalde stijlen, laten we betrekking hebben op de één sleutel regel die u moet weten voordat u wijzigingen aanbrengt aan uw kapsel:

Probeer niet om uw terugwijkende haarlijn te verbergen! In plaats daarvan, de eigenaar van het feit dat het terugwijkende.

Combovers, lange franjes en andere kapsels die zijn ontworpen om te verdoezelen kale plekken vaak uiteindelijk doen precies het tegenovergestelde door het trekken van meer aandacht aan uw dunner vlekken. Plus, niemand ziet er goed uit met een duidelijke combover.

In plaats van te proberen om je haarlijn te verbergen, de beste kapsels voor terugwijkende haarlijn hebben de neiging om je haar kort te houden op het niveau van contrast tussen je haar en je voorhoofd te verminderen:

Praat met een haaruitval arts

Wil je echte actie om uw terugwijkende haarlijn te stoppen te nemen? Als u zich zorgen maakt over haaruitval bent en wilt u uw haar te beschermen en een einde te maken aan verdere recessie te brengen, de beste oplossing is met één van onze deskundige haaruitval artsen te spreken.

Wij geloven in een wetenschappelijke benadering van haaruitval, dat is waarom we kunnen u helpen een sluitende einde te maken aan uw terugwijkende haarlijn te brengen met behulp van bewezen effectieve behandelingen.

Niet zeker als u klaar bent om een ​​arts over haarverlies te spreken bent? Als je nog niet helemaal zeker of het tijd is om nog actie te ondernemen, onze Do You Need a Haaruitval Doctor gids worden de belangrijkste dingen die je moet zoeken voordat praten met een deskundige over uw haaruitval.