Het verband tussen stress en haaruitval (preventie)

14 november 2018

Gevoel frazzled? Hier is hoe het kan worden knoeien met uw lokken.

Als je de laatste tijd onder een hoop stress bent geweest, kun je je haar ziet er een beetje dof of vallen sneller dan gebruikelijk hebben gemerkt. Het is niet alleen uw verbeelding. Stress kan allerlei onverwachte lichamelijke klachten veroorzaken, en dat is voorzien van slijtage-en-scheur op je haar.

load...

(Ontdek de ONE eenvoudige, natuurlijke oplossing die u kunnen helpen chronische ontsteking te keren en te genezen meer dan 45 ziekten. Probeer het hele lichaam Cure vandaag!)

Terwijl zorgen te maken over je haar kan oppervlakkig lijken, het is echt niet. Hoewel er is niets mis met het willen op je best uitzien, dit probleem waarschijnlijk gaat dieper. Als uw stress niveau zo hoog dat het zichtbaar is schade aan je haar heeft gekregen, kun je je voorstellen wat het doet om de rest van je lichaam, met inbegrip van alle plaatsen die je niet kunt zien?

Hier zijn 10 stille signalen dat je veel te gestrest:

Als je haar plotseling is veranderd in een of meer van de volgende manieren, beschouwen het als een wake-up call. Hier zijn een paar manieren spanning zou kunnen rampzalig zijn voor je haar.

load...

1. Je vergieten als een gek.

Telogen effluvium is de medische term voor haaruitval veroorzaakt door extreme stress. Schakelen banen, bevalling, of zelfs een aanval van de griep kan genoeg zijn om deze vorm van haaruitval op gang te brengen. Natuurlijk, iedereen krijgt af en toe een douche haarbal, dus hoe weet je of je verliest te veel haar? Als je het gevoel dat je twee keer zoveel als het afstoten van zijn gebruikelijke en het duurt twee weken of meer stress kunnen de boosdoener zijn, zegt Lindsey Bordone, MD, dermatoloog aan ColumbiaDoctors in NYC.

2. Het duurt een eeuwigheid om een ​​halve inch groeien.

Onderzoek heeft aangetoond dat stress maakt je meer kans om ongezond voedsel keuzes-hoewel maken als u ooit voor een pint van consumptie-ijs hebt bereikt na een zware dag, heb je waarschijnlijk geen wetenschap nodig om u te vertellen dat. (Hier is hoe om stress te eten te stoppen.) Maar als emotioneel eten wordt een permanente gewoonte, het kan vertragen uw haargroei. “Slechte voeding zorgt ervoor dat je lichaam in survival mode, wat leidt tot energie om te gaan worden [weg] van haargroei verschoven”, zegt Bordone. (Zeg vaarwel tegen flat, fijn haar met deze 10 prachtige kapsels voor vrouwen met dun haar.)

Lees ook:

3. Uw haarlijn is begonnen kruipend hoger.

load...

Wanneer je zo dronken dat je nauwelijks tijd om je tanden te poetsen hebben bent, kunt u standaard een trouwe paardenstaart. Maar als je paardenstaart te strak zit, kan het beginnen met het uittrekken van de kleine haartjes langs je haarlijn, die na verloop van tijd kan de follikels beschadigen. “Als je het gevoel te trekken als je haar gestyled, kan dit leiden tot een geleidelijke dunner”, zegt Bordone. Stok met een losse pony of een rommelige knot, en zorg ervoor dat je hem uit voor het slapengaan. (Zorg ervoor dat u niet over deze bedtijd fouten die je haar schadelijk kunnen zijn te maken.)

4. U bent (letterlijk) trekken van uw haar uit.

Ongeveer 1% van de mensen in de VS lijden aan trichotillomanie, een aandoening die ervoor zorgt dat ze hun eigen haren uit te trekken, vaak in reactie op angst. Dit is een relatief zeldzame aandoening, maar als u vermoedt dat u zou kunnen hebben, Bordone raadt het plannen van een afspraak met een dermatoloog of psychiater. (Hier zijn 6 verrassend redenen om te gaan zien een dermatoloog.)

Wat de verandering, doe het niet negeren.

Als u denkt dat stress invloed zijn op uw haar, een afspraak maken met uw arts; u kan nodig zijn om uit te sluiten andere oorzaken (zoals hormonale veranderingen of anemie). In de tussentijd, zich richten op het vinden van effectieve methoden van stress relief. (Hier is een manier om je stress niveau verlaagd met 21%.)

Er is geen manier om haar te laten groeien sneller terug zodra het proces van vergieten is begonnen. Maar het verminderen van stress kan helpen uw lichaam-follikels opgenomen-weer op de rails.