Haarverzorging fouten die je maakt

14 november 2018

U crunch, blazen, en krul het elke dag om het ziet er geweldig uit, maar dat bij de behandeling zou kunnen worden het verzenden van uw haren down the drain-letterlijk. Eenenveertig procent van de vrouwen zegt dat ze ervaren haar breuk op een dagelijkse basis. En wat haar styling faux pas daadwerkelijk kan leiden tot het haar uit te voeren door de wortels komen. Hier is hoe je je lokken te beschermen tegen haar styling fouten van de "te veel" ras: te strak, te vaak of te warm. (The Power voedingsoplossing is de allereerste plan dat de oorzaak van vrijwel alle grote kwaal en gezondheidstoestand vandaag aanpakt.)

Fout # 1: overhandling

Het geven van je haar 100 slagen, plagen, of krachtig wassen zal uiteindelijk rafelen de cuticula, de buitenste laag van de haarschacht dat de fragiele innerlijke filamenten beschermt. Het resultaat? Haar breuk.

Haar Helper: "Behandel je haar als het is de fijnste zijde," adviseert Rodney Cutler, eigenaar van New York City's Cutler / Redken Salon. Gebruik de toppen van je vingers om mild te reinigen uw hoofdhuid-geen behoefte om te schrobben. Vuil, zal olie en puin weg te drijven als het schuim gaat over je haar. Nadat je conditie, maar voordat je afspoelen, ontwarren je haar in de douche met een grove kam. Probeer Repair Pantene Pro-V's & Protect shampoo, conditioner en serum om schade te minimaliseren (5 €, drugstore.com). Wanneer het haar droog is, borstel net genoeg om het te stylen.

load...

Fout # 2: oververhitting

Indien blootgesteld aan hoge hitte, de cellen van de cuticula van het haar te scheiden en af ​​te breken, waardoor de delicate filamenten binnen. Je haar is geneigd om te breken, waar cuticula ontbreekt, legt Paradi Mirmirani, MD, een dermatoloog bij Kaiser Permanente Vallejo Medical Center in Californië. Haar verliest zijn gladheid en glans, ook wanneer de cuticula is beschadigd.

Haar Helper: föhnen nooit soppende natte haren, zegt Cutler; het kan de warmte niet te nemen. Na het spoelen, knijp haar zachtjes met een handdoek-niet wrijven. Probeer de super-absorberende Aquis Microfiber Hair Towel. Als je dagelijks shampoo, gebruik dan een leave-in conditioner ontworpen om geföhnd haar te beschermen.

Lees ook:

Directe middellange warmte luchtstroom langs de haarschacht in de richting waarin de cuticula cellen zijn gelaagd; haar blazen in alle richtingen draagt ​​bij aan frizziness. Schakel de föhn wanneer het haar bijna droog is, en daarna licht borstel te stylen.

load...

Afro-Amerikaanse vrouwen moeten niet gebruiken curling of strijkijzers meer dan een keer per week of kort na de kleur of ontspannende behandelingen, waarschuwt Susan C. Taylor, MD, oprichter en directeur van de Huid van Color Center in St. Luke's-Roosevelt Hospital Center in New York City. Als je moet retoucheren, gebruik dan een warmte-beschermer spuiten zoals Tresemme Thermal Creations Heat Tamer Protective Spray (5 €, drugstore.com).

Fout # 3: overprocessing

De meeste haarverven, permanenten, en ontspannende agenten zijn niet gevaarlijk, tenzij ze worden achtergelaten op te lang of te vaak gebruikt.

Haar helper: Weet niet vaker permanenten dan om de 120 dagen. Lupo, MD, een klinisch professor in de dermatologie aan de Tulane University School of Medicine. Nooit perm en kleur op dezelfde dag een paar weken daar tussenin is het beste, zegt Mirmirani.

In Afro-Amerikaanse vrouwen, relaxers en andere chemische processen kunnen bijdragen aan een soort van permanente haaruitval genoemd centrale centrifugale cicatricial alopecia (CCCA), hoewel genetica ook een rol kunnen spelen. Vrouwen met CCCA kan zowel ontspannen of kleur, maar niet allebei.

load...

Fout # 4: te strak paardenstaarten, vlechten, of uitbreidingen

De druk van een elastiek om een ​​staart kan tasten de beschermende opperhuid en haren veroorzaken te breken. Alles wat spanning legt op de haarfollikel langere tijd, zoals vlechten of extensions, kan haar te trekken door de wortels, waardoor tractie alopecia (kaalheid), die soms permanent.

Haar helper: Gebruik alleen-hair beschermen bands, zoals goody stayput haar elastiek. Als vlechten gevoel strak als ze worden vormgegeven, vraag de stylist om opnieuw te beginnen, dringt Taylor.

Ook uitbreidingen en weefsels mag je hoofdhuid voelt niet strak, geven je een hoofdpijn, of ontsteking veroorzaken, zegt Pantene celebrity stylist Danilo. U kunt het beste: tijdelijke clip-in extensions. Check out hairuwear.com voor een breed scala aan keuzes.