Haaruitval - symptomen en oorzaken

11 november 2018

Overzicht

Haaruitval kan van invloed zijn gewoon je hoofdhuid of je hele lichaam. Het kan het gevolg zijn van erfelijkheid, hormonale veranderingen, medische aandoeningen of medicijnen. Iedereen kan haaruitval, maar het is vaker voor bij mannen.

Kaalheid verwijst doorgaans naar overmatige haaruitval van je hoofdhuid. Erfelijke haaruitval met de leeftijd is de meest voorkomende oorzaak van kaalheid. Sommige mensen geven de voorkeur te laten hun haar verlies op zijn beloop onbehandeld en unhidden. Anderen kunnen het te bedekken met kapsels, make-up, hoeden of sjaals. En weer anderen kiezen voor een van de beschikbare om verder haarverlies te voorkomen en om de groei te herstellen behandelingen.

load...

Voordat het nastreven van haar verlies behandeling, praten met uw arts over de oorzaak van uw haaruitval en behandeling opties.

Symptomen

Mannelijke kaalheid

Mannelijke patroonkaalheid wordt typisch eerst op de haarlijn of bovenkant van het hoofd. Het kan ontwikkelen tot een gedeeltelijke of volledige kaalheid.

Vrouwelijke kaalheid

Vrouwelijke kaalheid begint meestal met hoofdharen worden steeds fijnere en korter als je ouder wordt. Veel vrouwen eerste ervaring haren dunner en haaruitval waar ze hun haar deel en op de bovenste centrale deel van het hoofd.

load...

Fragmentarisch haaruitval (alopecia areata)

Bij het type fragmentarisch haarverlies bekend als alopecia areata, haaruitval plotseling optreedt en begint meestal met één of meer cirkelvormige kale plekken die kunnen overlappen.

Traction alopecia

Haaruitval kan gebeuren als je draagt ​​vlechten, vlechten of cornrows, of gebruik strak haar rollen. Dit heet traction alopecia.

Haaruitval kan worden weergegeven op veel verschillende manieren, afhankelijk van wat de oorzaak is. Het kan zich plotseling of geleidelijk te komen en invloed hebben gewoon je hoofdhuid of je hele lichaam. Sommige vormen van haaruitval zijn tijdelijk, en anderen zijn permanent.

Tekenen en symptomen van haaruitval kunnen zijn:

Wanneer een arts te zien

Raadpleeg uw arts als uw kind of je bent bedroefd door haaruitval en wil de behandeling voort te zetten. Ook praten met uw arts als u plotselinge of fragmentarisch haarverlies of meer dan normaal haarverlies opmerken bij het kammen of wassen van het haar van u of uw kind. Plotselinge haaruitval kan een onderliggende medische aandoening die behandeling vereist signaleren.

Lees ook:

Oorzaken

Mensen meestal verliezen ongeveer 100 haren per dag. Dit is meestal niet merkbaar dunner worden van hoofdhaar veroorzaken, omdat nieuwe haar groeit in op hetzelfde moment. Haaruitval treedt op wanneer deze cyclus van haargroei en afstoten wordt verstoord of wanneer de haarfollikel wordt vernietigd en vervangen door littekenweefsel.

load...

Haarverlies wordt meestal gerelateerd aan een of meer van de volgende factoren:

Risicofactoren

Een aantal factoren kunnen het risico op haaruitval te verhogen, waaronder:

Het voorkomen

De meeste kaalheid wordt veroorzaakt door de genetica (mannelijke kaalheid en vrouwelijke kaalheid). Deze vorm van haaruitval is niet te voorkomen.

Deze tips kunnen u helpen voorkomen dat te voorkomen vormen van haaruitval: