Haaruitval - diagnose en behandeling

13 november 2018

Diagnose

Voor het stellen van een diagnose, zal uw arts waarschijnlijk geven u een lichamelijk onderzoek en vragen stellen over uw medische voorgeschiedenis en familiegeschiedenis. Hij of zij kan ook tests, zoals het volgende doen:

Behandeling

Effectieve behandelingen voor sommige soorten van haaruitval zijn beschikbaar. Je zou in staat zijn om haaruitval, of op zijn minst langzaam verder dunner te keren. Bij sommige aandoeningen, zoals fragmentarisch haarverlies (alopecia areata), kunnen regrowhaar zonder behandeling binnen een jaar.

load...

Behandelingen voor haaruitval onder meer uit medicijnen, chirurgie om haargroei en langzaam haaruitval te promoten.

Geneesmiddel

Als je haar verlies wordt veroorzaakt door een onderliggende ziekte, zal de behandeling van deze ziekte is nodig. Dit kan onder meer medicijnen om de ontsteking te verminderen en onderdrukken van het immuunsysteem, zoals prednison. Als een bepaald geneesmiddel wordt veroorzaakt door de haaruitval, kan uw arts u adviseren om te stoppen met het gebruik gedurende ten minste drie maanden.

Medicijnen beschikbaar zijn voor de behandeling van patroon (erfelijke) kaalheid. Opties zijn onder meer:

Haartransplantatie

load...

Haartransplantatie

Een typische haartransplantatie omvat het verwijderen van vlekken van haren uit je hoofd en opnieuw plaatsen van de haarfollikel door follikel in de kale secties.

In de meest voorkomende vorm van permanente haaruitval, wordt alleen de bovenkant van het hoofd getroffen. Haartransplantatie of restauratie chirurgie, kan het grootste deel van het haar dat u hebt verlaten te maken.

Lees ook:

Tijdens een haartransplantatie procedure, een dermatoloog of plastisch chirurg verwijdert kleine plekken op de huid, die elk één tot enkele haren, aan de achterkant of zijkant van je hoofdhuid. Soms een grotere huidreepje die meerdere groepen haar wordt genomen. Hij of zij implanteert dan de haarfollikel door follikel in de kale secties. Sommige artsen raden het gebruik van minoxidil na de transplantatie, zodat het minimaliseren van haaruitval. En u kunt meer dan een operatie nodig om het gewenste effect te krijgen. Erfelijke haaruitval zal uiteindelijk vooruitgang ondanks chirurgie.

Chirurgische procedures voor de behandeling van kaalheid zijn duur en kan pijnlijk zijn. Mogelijke risico's omvatten bloeden en littekens.

Lasertherapie

De Food and Drug Administration heeft een low-level laser apparaat voor de behandeling van erfelijke haaruitval bij mannen en vrouwen goedgekeurd. Een paar kleine studies hebben aangetoond dat het verbetert haardichtheid. Meer studies zijn nodig om de lange termijn effecten gebleken.

Lifestyle en huismiddeltjes

U kunt proberen het scheren, andere styling technieken en producten, sjaals, een pruik of een haarstukje. Praat met een kapper voor ideeën. Deze niet-medische oplossingen kunnen worden gebruikt voor een permanente of tijdelijke haaruitval te dekken.

Als je haar verlies is te wijten aan een medische aandoening, kunnen de kosten van een pruik worden gedekt door de verzekering.

Klinische studies

Ontdek Mayo Clinic studies testen van nieuwe behandelingen, interventies en tests als een middel om te voorkomen, op te sporen, te behandelen of te beheren deze ziekte.

Voorbereiding op uw afspraak

Je bent waarschijnlijk eerst breng uw bezorgdheid onder de aandacht van uw huisarts. Hij of zij kan u doorverwijzen naar een arts die is gespecialiseerd in de behandeling van huidproblemen (dermatoloog).

Wat je kunt doen

Uw tijd met uw arts is beperkt, dus het opstellen van een lijst van vragen zal u helpen het meeste van uw tijd samen. Lijst uw vragen van de belangrijkste tot de minst belangrijk in het geval de tijd om is. Voor haaruitval, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te vragen zijn onder andere:

Wat te verwachten van uw arts

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kunnen de tijd te reserveren om te gaan over alle punten die u wilt meer tijd door te brengen. Uw arts kan vragen: