Haargroeiproducten 2019: zijn ze effectief?

13 november 2018

De behandeling van haaruitval is een grote industrie - een die geprojecteerd waard zijn bijna € 12 miljard in het jaar 2024.

Slechts een paar decennia geleden, de behandeling van haaruitval en het verbeteren van de haargroei betekende bestellen producten zoals speciale kammen, oliën en drankjes uit postordercatalogi. Vandaag de dag is het gemakkelijk om een ​​reeks producten die gericht zijn op het verbeteren van uw haarlijn, verdikking van dunne gebieden en het aanwakkeren van de haargroei te vinden.

load...

Ondanks dit, dezelfde vraag blijft: Doe een van deze haargroei producten echt werken?

Net als de meeste industrieën, de haaruitval voorkomen wereld voorzien van betrouwbare, bewezen producten die daadwerkelijk kan voorkomen dat tegen haaruitval en verbetering van de haargroei. Het heeft helaas ook veel slang olie, onbewezen behandelingen en producten die over het algemeen niet je geld waard.

Hieronder hebben we een lijst van de meest populaire haaruitval voorkomen en haargroei producten op de markt. Voor elk product, hebben we in het wetenschappelijk bewijs gekeken om te bepalen of het is een effectieve behandeling is dat het overwegen waard of iets wat je moet vermijden.

Finasteride

Finasteride is een recept geneesmiddel ontworpen om haaruitval te voorkomen door het blokkeren van DHT, het mannelijk hormoon dat ervoor zorgt dat haarzakjes te miniaturiseren en uiteindelijk stoppen met groeien nieuwe haren.

load...

Finasteride werd geïntroduceerd als een behandeling van het haarverlies in de late late jaren '90 na een aantal jaren voor de behandeling van BPH. U hebt waarschijnlijk gezien finasteride geadverteerd op tv of in tijdschriften onder de merknaam Propecia.

Door het blokkeren van testosteron omzetten in DHT, finasteride voorkomt haaruitval optreedt en helpt u het haar dat u al hebt te houden. Sommige mannen ook merken een klein aantal "verloren" haren hergroei na het nemen van finasteride, hoewel dit niet is gegarandeerd.

In tegenstelling tot de meeste haaruitval preventie producten, finasteride werkt zeer goed. Het nemen van het op een dagelijkse basis vermindert DHT niveaus met ongeveer 70%, wat genoeg is om ofwel stoppen of vertragen van de effecten van mannelijke kaalheid.

Als je haar terugwijkende of dunner, moet finasteride een van de eerste producten te beschouwen als een behandeling optie.

Minoxidil

Minoxidil is een spray, schuim of vloeibare oplossing die u op uw hoofdhuid. In tegenstelling tot finasteride, die haaruitval stopt door het blokkeren van de vorming van DHT, minoxidil is een haargroeimiddel dat is ontworpen om de ideale omstandigheden voor de haargroei in je hoofdhuid te creëren.

load...

Studies tonen aan dat het gebruik van minoxidil gedurende een periode van 48 weken resulteert in een 12,7% tot 18,6% toename van de totale haar telling. Als je dunner wordend haar, kan de extra dikte die door minoxidil een groot visueel verschil maken.

Aangezien minoxidil niet DHT te blokkeren, is het niet effectief als een lange-termijn preventie middel voor het stoppen van mannelijke kaalheid beschouwd. Het is het beste te denken van finasteride als een schild tegen haaruitval en minoxidil als meststof voor uw bestaande haar.

Vanwege de wetenschappelijk bewezen effecten, minoxidil is een ander product van het haarverlies die moeten worden in de buurt van de top van de lijst van de behandeling opties.

Zaagbladpalm

Saw Palmetto is een van de meest populaire ingrediënten in haarverlies preventie supplementen. Het is ook een van de weinige supplement ingrediënten die daadwerkelijk is bewezen om enig effect hebben op de niveaus van DHT hebben - het hormoon dat verantwoordelijk is voor haarverlies - in menselijk weefsel.

Studies van Saw Palmetto en finasteride laten zien dat palmetto zag heeft een meetbaar effect op DHT niveaus in de prostaat. Hoewel dit effect is niet zo sterk als finasteride, waaruit duidelijk blijkt dat een normale dosis van zaagpalmetto potentie de omzetting van testosteron in DHT zou kunnen verlagen.

Betekent dit dat u kunt finasteride vervangen door een zaagpalm supplement? Niet helemaal. Het bewijs voor Saw Palmetto is op dit moment zeer beperkt, wat betekent dat je moet het niet zien als een bewezen vervanging voor farmaceutische DHT blockers zoals finasteride.

Het is ook belangrijk om te weten dat het nemen van zaagpalmetto en finasteride samen zouden kunnen leiden tot een interactie tussen de twee stoffen, wat betekent dat u met uw arts moeten spreken voordat u overweegt gebruik van beide producten in een keer.

Haargroei vitaminen

Sommige vitaminen, zoals vitamine A, vitamine D en biotine, een rol spelen in het helpen van je groeit een dikke, gezonde haardos.

Als je een tekort in een van deze vitamines bent, het toevoegen van een vitamine aanvulling op uw haarverzorging stack kan een goed idee zijn. Echter, het is belangrijk om bewust te zijn van het verschil tussen vitamines die de haargroei en farmaceutische behandelingen die haaruitval te voorkomen ondersteunen.

Lees ook:

Vitamines spelen een rol in het helpen van je groeit gezond, sterk haar, maar ze zijn niet bewezen dat geen effect op de mannelijke kaalheid te hebben. Aangezien mannelijke kaalheid is het gevolg van gevoeligheid voor DHT, de enige behandelingsoptie is DHT blokkeren met een product als finasteride.

Dit betekent niet dat het nemen van een vitaminesupplement is een slecht idee - van een algemene gezondheid en welzijn perspectief, het is meestal een heel goed idee. Gewoon niet verwachten dat je je terugwijkende haarlijn of andere genetische haaruitval te keren door het toevoegen van vitaminen aan uw ochtendroutine.

Voor meer informatie over de beste vitaminen voor de haargroei, kijk op onze essentiële vitaminen voor een gezond hoofd van haar gids.

Haargroei shampoos

Haar groei shampoos met ingrediënten zoals ketoconazol, pyrithionzink, zag palmetto en biotine kan enige invloed op de snelheid waarmee je haar groeit, waardoor ze waardevolle toevoegingen aan uw haarverzorging routine hebben.

In plaats van het bekijken van de haargroei shampoos als geheel, is het best om zich te concentreren op specifieke ingrediënten en hun impact op haaruitval. Ingrediënten zoals ketoconazol en saw palmetto is bewezen dat een aantal effecten op de haargroei te hebben; anderen gemeenschappelijke shampoobestanddelen misschien niet.

Voordat u een haargroei shampoo kopen, zorg ervoor dat u het etiket controleren om te zien of de gebruikte materialen in de shampoo ingrediënten worden ondersteund door echte wetenschap. Onze Wat te zoeken in een Men's haaruitval Shampoo gids bevat een volledige lijst van de ingrediënten die je moet controleren of er in een shampoo.

Haargroei oliën

Sommige natuurlijke oliën, zoals pompoen zaad olie en rozemarijn olie, is aangetoond dat beperkte effecten op de haargroei in studies te hebben.

Bijvoorbeeld, de dagelijkse aanvulling van pompoenpitolie produceerde een toename van 40% in haar telling over een periode van 24 weken, vergeleken met ongeveer 10% voor mensen met een placebo.

Er is ook weinig bewijs ter ondersteuning van rozemarijn olie als een haargroei behandeling. Een studie uit 2015 bleek dat rozemarijn olie net zo effectief in het verbeteren van haar groei over een periode van zes maanden als minoxidil, waardoor het een interessante natuurlijke optie voor de behandeling van haaruitval was.

De natuurlijke oliën zo goed werkt als producten zoals finasteride en minoxidil? Op dit moment is er gewoon niet genoeg onderzoek om deze producten als bewezen behandelingen van het haarverlies, zicht vooral op hetzelfde niveau als behandelingen met uitgebreide wetenschappelijk bewijs zoals finasteride en minoxidil.

Laser kammen en helmen

Laser kammen en helmen, die koeling lasers gebruiken om haar groei te bevorderen, zijn verschenen op de markt in de afgelopen jaren. De meeste van deze producten beloven een bepaalde hoeveelheid van de haargroei als gevolg van blootstelling aan de lasers, die de bloedtoevoer naar de hoofdhuid zogenaamd verbeteren.

De wetenschappelijke gegevens achter deze producten wordt gemengd, op zijn best. Een studie toonde aan dat de gebruikers van een laser kam meldde een verbetering in de haargroei, met een gematigde stijging van haar telling per vierkante centimeter.

Sommige van de bedrijven die produceren en op de markt van deze producten raden het gebruik ervan samen met haar pillen zoals finasteride voor snellere resultaten. Op dit moment is er geen betrouwbare wetenschappelijke gegevens waaruit blijkt dat ze hebben geen synergie-effecten met andere behandelingen van het haarverlies.

Terwijl laser kammen, helmen en andere producten die mogelijk effectief voor de haargroei en het voorkomen van haaruitval zou kunnen zijn, het wetenschappelijk bewijs is gewoon er nog niet. Het is het beste om door te gaan met de nodige voorzichtigheid als het gaat om laser haargroei producten, met name voor iets als een wondermiddel op de markt gebracht.

Electric hoofdhuid stimulators

Elektrische hoofdhuid stimulators, die beweren dat de haargroei te verbeteren door het stimuleren van de hoofdhuid, zijn ook het best bekeken met een zekere mate van scepsis en voorzichtigheid. Deze producten zijn meestal goedkoop (de meeste zijn 25 € of minder op Amazon), maar worden niet ondersteund door enige substantiële wetenschappelijk bewijs

Terwijl er studies ondersteunen hoofdhuidmassage als een haargroei behandeling, de meeste hebben grote beperkingen die hen moeilijk om serieus te nemen. Bijvoorbeeld, een 2018 studie die af en toe is aangehaald als "bewijs" van hoofdmassage werken heeft een steekproef van slechts negen mensen.

Net als met laser kammen en helmen, de wetenschap is er gewoon niet om een ​​back-up van de vorderingen van elektrische hoofdhuid stimulators gewoon nog niet. Zoals altijd, moet je sceptisch over een product dat grote vorderingen maakt zonder een even grote hoeveelheid bewijs om een ​​back-up te zijn.