Feit of fictie: duiken naar de bijwerkingen van finasteride

11 november 2018

De meeste medicijnen worden geleverd met bijwerkingen. Sommige bijwerkingen zijn gering en veroorzaken weinig tot geen problemen, terwijl anderen zijn misschien wel erger dan de toestand van de geneeskunde wordt verondersteld te worden behandelen. Om deze reden is het belangrijk om uw arts en apotheker te spreken voordat u een nieuw medicijn.

Als het gaat om haaruitval, heeft finasteride een populaire oplossing helpt jongens stoppen haaruitval geweest. Het is een van de weinige androgene alopecia behandelingen die door de FDA is goedgekeurd voor haaruitval. En omdat je finasteride eenmaal daags oraal te nemen, heeft haar schade te voorkomen niet dat het maken van drastische veranderingen in uw dagelijkse routine. Bovendien, finasteride is zo succesvol op de bestrijding van mannelijke kaalheid dat het volledig stopt haarverlies bij ongeveer 83% van de mannen die zich laten nemen, terwijl zelfs wat haar hergroei voor meer dan 66% van de gebruikers.

load...

Maar heeft finasteride komen met bijwerkingen? Het antwoord is ja, maar er is veel desinformatie omringende finasteride en bijwerkingen. De waarheid is dat finasteride veroorzaakt een aantal bijwerkingen om een ​​klein gedeelte van de mensen die het middel innemen, maar de overgrote meerderheid van de mensen die gebruik maken van het kunnen profiteren van een succesvolle behandeling van het haarverlies zonder het ervaren van ongewenste resultaten. Laten we eens een kijkje nemen op een paar van de bekende bijwerkingen van finasteride, zodat we de feiten van de fictie kunnen scheiden.

Heeft finasteride dood je libido?

Er is een algemene misvatting dat het nemen van finasteride zal ertoe leiden dat u seksuele bijwerkingen hebben, en dat is niet per se waar. Hoewel het waar is dat sommige mensen ervaren bijwerkingen in de vorm van impotentie, verminderd libido, en ejaculatoriestoornis tijdens 73 verschillende klinische studies, het alleen beïnvloed 2-3 procent van de mensen die finasteride.

load...

Verder is het voor de meeste patiënten, het begin van deze bijwerkingen begon in het begin van de tests en de neiging later weg te gaan een paar maanden als de patiënten bleef de behandeling voor de overgrote meerderheid van de mannen die het merkte. Dat gezegd zijnde, is het zo dat een klein percentage mannen (minder dan 2%) erectiele dysfunctie en een lage libido zal optreden bij gebruik van finasteride en mogelijk na. Als u merkt dat het van invloed is op je seksleven, contact op met uw arts voordat voortzetting van de behandeling.

Kan finasteride kanker veroorzaken

Een andere mythe over finasteride is dat het veroorzaakt kanker, dat is niet wat blijkt uit het onderzoek. In feite, hebben de onderzoekers gevonden dat langdurig gebruik van finasteride daadwerkelijk de kans op prostaatkanker kan verminderen. In een studie van zeven jaar gepubliceerd in het New England Journal of Medicine, onderzoekers ontdekten dat mannen leeftijden van 55 en ouder die finasteride duurde zeven jaar hadden minder kans op het ontwikkelen van prostaatkanker. Echter, in de zelfde studie, onderzoekers vond dat een klein aantal mannen waren op een verhoogd risico van high-grade prostaatkanker na het nemen van finasteride - ongeveer 3,5% van de mannen die het kostte.

Lees ook:

Hoewel dit een klein percentage, het is nog steeds belangrijk op te merken dat er een kleine kans dat finasteride de kans op prostaatkanker of hogere rang kanker in 3,5% van de mannen die het zou kunnen toenemen. Om deze reden is het belangrijk dat u voorzorgsmaatregelen te nemen door te praten met uw arts en het plannen van routine check-ups.

load...

Finasteride en de bodemlijn

Het verschil tussen finasteride en andere drugs of ongereguleerde haaruitval medicijnen is dat finasteride goed bestudeerd en slechts een klein percentage van de bevolking zal bijwerkingen. Er zijn andere bijwerkingen die u moet weten over als goed - bijvoorbeeld sommige mensen melden ook dat finasteride geeft hen het gevoel duizelig of zwak, dus zorg ervoor dat u met uw arts te praten en het openbaar maken van medische geschiedenis voor het begin van finasteride. En als u een van de andere bijwerkingen, zorg ervoor om een ​​afspraak te maken met de arts om te bepalen wat de beste plan van aanpak zou moeten zijn.

Over het algemeen, finasteride is een FDA goedgekeurde geneesmiddel dat veilig en ongelooflijk effectief medicijn dat helpt bij het bestrijden van mannen haaruitval. Het werkt door het blokkeren van de omzetting van testosteron in DHT in de hoofdhuid. In feite is het een van de meest effectieve behandelingen van het haarverlies op de markt. Het kan ook worden gecombineerd met minoxidil, een topische behandeling die eveneens door de FDA is goedgekeurd voor de behandeling van mannelijke kaalheid. De meeste mensen ervaren betere resultaten bij het gebruik van beide producten samen.

Tijdens een studie, mannen die finasteride tweemaal per dag nam en toegepast minoxidil eigenlijk groeide significant haar in de loop van 20 weken. Voor de meeste mensen, het is een geweldige manier om de effecten van de mannelijke kaalheid dood in hun sporen te stoppen.

Praat met uw arts voor meer informatie over finasteride en hoe het voor u kan werken te leren.