Een jeukende hoofdhuid en haaruitval: zijn ze gerelateerd?

13 november 2018

Bent u bang dat uw jeukende hoofdhuid kan worden veroorzaakt door haarverlies? Terwijl sommige huidaandoeningen die een jeukende hoofdhuid kan ook leiden tot haaruitval, is een jeukende hoofdhuid op zich niet direct verband houden met permanente haaruitval van mannelijke kaalheid.

In plaats daarvan, mannelijke kaalheid gebeurt meestal na verloop van tijd zonder enige merkbare jeuk, pijn of ander ongemak.

Dit betekent dat u niet hoeft te maken over uw haren definitief te verliezen, alleen maar omdat je hoofdhuid voelt jeuken. Echter, een jeukende hoofdhuid zou kunnen betekenen een van de vele dingen:

load...

Soms kan de hierboven genoemde kwesties gepaard gaan met tijdelijke haaruitval veroorzaakt door de irritatie van uw huid. Gelukkig zijn de meeste van de hierboven genoemde situaties zijn eenvoudig te behandelen met behulp van actuele behandelingen en medicijnen, waarvan vele zijn beschikbaar over de toonbank.

load...

De behandeling van folliculitis, seborrheic dermatitis en ringworm

Folliculitis, seborrheic dermatitis en ringworm zijn drie van de meest voorkomende oorzaken van een jeukende hoofdhuid. Alle drie van deze voorwaarden zijn goed te behandelen met behulp van mondelinge en actuele medicatie, zoals ketoconazol en antibacteriële huid wast.

Hoewel geen van deze voorwaarden zijn gekoppeld aan mannelijke kaalheid, kunnen alle drie soms leiden tot een vorm van tijdelijke haaruitval genaamd telogene effluvium.

In de meeste gevallen zijn aandoeningen zoals folliculitis en ringworm behandeld met orale of topische antifungale medicatie zoals ketoconazol, evenals drugs zoals indomethacine. De meeste gevallen van seborrheic dermatitis kan ook goed worden behandeld met behulp van stoffen zoals teer, salicylzuur en selenium sulfide.

Lees ook:

De behandeling van jeukende hoofdhuid van agressieve shampoos en haarproducten

Soms kan de chemische stoffen in shampoos, haarlak en andere haar styling en verzorgingsproducten ertoe leiden dat u een jeukende hoofdhuid te ontwikkelen. In extreme gevallen is dit jeuk gepaard met haaruitval.

load...

Omdat dit type jeuk en haaruitval niet uit mannelijke kaalheid, is niet permanent. Als u actie te ondernemen en de diepere oorzaak van de jeuk en haaruitval, dan heb je meestal terug te krijgen alle van de haren je verloren als gevolg van de irritatie van de huid.

De eenvoudigste manier om een ​​jeukende hoofdhuid, veroorzaakt door agressieve shampoos, conditioners en andere haarproducten te behandelen is om over te schakelen naar een veiliger, minder irriterend alternatief. Dit kan betekenen dat het gebruik van een organisch of kinderen shampoo, of het verwijderen van haar spray, gel en mousse van uw haarverzorging routine.

Het behandelen van andere oorzaken van de hoofdhuid jeuk

De meeste gevallen van jeukende hoofdhuid kan worden opgelost met behulp van de hierboven genoemde technieken, zoals het wisselen van harde shampoos en haar styling producten om chemische-vrije alternatieven en behandeling van huidaandoeningen zoals folliculitis, seborrheic dermatitis en ringworm.

Echter, sommige vormen van scalp jeuk aanhouden, zelfs met de bovenstaande behandelingen. Soms wordt scalp jeuk veroorzaakt door auto-factoren, zoals psoriasis, of milieu-factoren die buiten uw controle.

Als u terugkerende scalp jeuk, dat duurt een aantal weken of maanden en kan niet werken de oorzaak, de beste aanpak is altijd om uw arts te zien. Dit is vooral belangrijk als u ook merken haaruitval, die kunnen worden veroorzaakt door de onderliggende stress of gezondheidsproblemen.

Tot slot

Een jeukende hoofdhuid kan veel dingen, van vuil haar dat moet grondig huidirritatie die moet medisch worden behandeld worden gewassen aan te geven. Echter, het is over het algemeen geen betrouwbare teken dat je lijdt aan permanente mannelijke kaalheid.

Bent u bezorgd over haarverlies? We hebben een lijst van de meest voorkomende, betrouwbare tekenen van mannelijke kaalheid in onze gids, de vroege tekenen van kalende en hoe om ze te stoppen.