Draagt het dragen van een hoed haarverlies?

10 november 2018

In het kort, nee. Haarverlies wordt veroorzaakt door een combinatie van genetische en hormonale factoren, die geen van alle iets te maken met of je een hoed te dragen.

Is het dragen van een hoed voor zorgen dat je haar te verliezen? Er zijn tal van stedelijke mythen in verband met haaruitval, met mensen de schuld te geven van alles, van blootstelling aan zonlicht om wat haar styling producten voor hun dunner haarlijnen.

Een van de meest voorkomende haaruitval mythen is dat het dragen van een hoed kan ertoe leiden dat uw haar uit te vallen, wat leidt tot mannelijke kaalheid. Net als de meeste gezondheid gerelateerde mythes, het is 99% nep en alleen, in een aantal zeer specifieke omstandigheden, iets wat je hoeft te maken over.

load...

Hieronder zullen we de echte wetenschap achter hoe je haar valt uit, evenals het effect dat het dragen van een hoed op je haar dikte en de gezondheid kan hebben uit te leggen. We zullen ook een blik werpen op hoe deze mythe begonnen en waarom is het geworden zo hardnekkig in de wereld van de mannen haar verlies te nemen.

Ja, is het dragen van een hoed oorzaak haaruitval?

In het kort, nee. Haarverlies wordt veroorzaakt door een combinatie van genetische en hormonale factoren, die geen van alle iets te maken met of je een hoed te dragen.

Echter, het is gemakkelijk om te veronderstellen dat een hoed is verantwoordelijk voor uw haaruitval. Immers, wanneer de meeste mensen doen hun hoed, zullen ze binnen merken een paar verdwaalde haren. Plus, zowat iedereen haar ziet er een beetje plat, dun en rommelig na het dragen van een hoed voor enkele uren.

Lees ook:

Mannelijke kaalheid (het haarverlies meeste mensen merken wanneer hun hoofdhuid begint te dun of hun haarlijn begint weg te ebben) wordt veroorzaakt door dihydrotestosteron (DHT). DHT is een mannelijk steroïde hormoon dat wordt gemaakt door uw lichaam als een normaal, natuurlijk bijproduct van testosteron.

load...

Tijdens de zwangerschap en tijdens de puberteit, DHT is een belangrijk hormoon voor het helpen van het lichaam te ontwikkelen mannelijke geslachtskenmerken. Als een man, kunt u bedanken DHT voor het feit dat je gezichtshaar, lichaamsbeharing, mannelijke geslachtsorganen en andere fysieke aspecten van mannelijkheid.

Naast zijn rol in het helpen van je mannelijke geslachtskenmerken te ontwikkelen, DHT heeft ook invloed op bepaalde delen van het lichaam in de volwassenheid. Eén daarvan is het haar. Als je genetisch gevoelig voor DHT bent, kan een normale hoeveelheid DHT binden aan uw haarzakjes en ervoor zorgen dat ze miniaturiseren.

Dit betekent dat de haarfollikels niet zo effectief als ze gebruikt om te groeien. Over een lange periode, het effect van DHT op de haarzakjes (ervan uitgaande dat je haar is genetisch gevoelig voor DHT, omdat niet iedereen is even gevoelig) resulteert in haaruitval.

Nu zijn er ook een aantal andere factoren die kan leiden tot haaruitval, zoals een slechte voeding of slechte gezondheid gewoonten. Echter, deze veroorzaken meestal tijdelijk haaruitval, in plaats van de permanente kaalheid dat gebeurt wanneer uw haarzakjes worden blootgesteld aan DHT.

load...