DHT en haarverlies bij mannen uitgelegd

15 november 2018

Als je je haar hebt gemerkt beginnen te dun of wijken, is het gemakkelijk om stress over wat de oorzaak dat het gebeurt. Is het benadrukken? Een slechte voeding? Unlucky genetica? Of is het een lifestyle factor die u door middel van een verandering in het gedrag kan repareren?

De realiteit is dat haarverlies bij mannen vooral wordt veroorzaakt door dihydrotestosteron (DHT), een mannelijke steroïde hormoon dat bindt aan receptoren in je hoofdhuid en - in genetisch gevoelige mannen - is verantwoordelijk voor haaruitval.

DHT kan ingewikkeld lijken, maar haar rol in haar verlies is vrij eenvoudig te begrijpen als je eenmaal een basiskennis van hoe je lichaam produceert DHT en het effect DHT heeft op de haarfollikels.

load...

In deze gids, zullen we uitleggen wat DHT is, hoe het is geproduceerd door je lichaam, en de opties die beschikbaar zijn voor het beperken van de negatieve effecten van DHT op je haarlijn zijn.

Wat is DHT?

DHT of dihydrotestosteron, is een androgeen als bijproduct van testosteron. DHT is een vrij krachtige mannelijk geslachtshormoon dat verantwoordelijk is voor zaken als het vormen van mannelijke geslachtsorganen tijdens de zwangerschap.

Kortom, DHT is een van de vele hormonen die mensen, nou ja, de mensen maakt. Echter, het is anders dan andere mannelijke geslachtshormonen zoals testosteron in een aantal belangrijke manieren.

Je lichaam produceert DHT als een bijproduct van testosteron door de 5α-reductase enzym - een enzym dat een bepaald percentage van uw testosteron in DHT in het weefsel zet zoals de huid, lever, prostaat en de haarfollikels.

load...

Als je genetisch gevoelig voor haarverlies, kunt DHT binden aan receptoren in de haarfollikels en ervoor zorgen dat ze te krimpen, verzwakken en uiteindelijk sterven. Dit proces heet 'miniaturisering,' en uiteindelijk leidt tot een complete end van de haargroei in-DHT getroffen haarfollikels.

Interessant is dat DHT is een belangrijk hormoon voor de haargroei in andere delen van het lichaam, wat betekent dat het dezelfde hormoon dat verantwoordelijk is voor het veroorzaken van mannelijke kaalheid is ook verantwoordelijk voor het stimuleren van de groei van haar op je borst, rug en andere gebieden.

Aangezien DHT is het belangrijkste hormoon dat verantwoordelijk is voor haarverlies bij mannen, de meest effectieve manier om te vertragen en te voorkomen dat haaruitval is om DHT te blokkeren.

U kunt dit doen op de folliculaire niveau met behulp van een actueel DHT blokkeren shampoo of spray om DHT van uw haarzakjes te houden. Dit is vooral effectief, maar het niet volledig de DHT binden aan receptoren in je hoofdhuid.

load...

Een effectieve methode voor het blokkeren van DHT te blokkeren bij de bron. Drugs zoals finasteride zijn aan de omzetting van testosteron in DHT blokkeren door binding aan de 5α-reductase-enzym, waardoor het lichaam van het produceren van elk DHT in de eerste plaats.

We gaan nader in op de finasteride en andere DHT blockers hieronder. Voor nu, alleen niet vergeten dat, terwijl factoren zoals stress en dieet een significant effect op je haar kan hebben, je haar verlies wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een genetische gevoeligheid voor dihydrotestosteron.

Finasteride en dihydrotestosteron

Gegevens uit een studie gepubliceerd in het tijdschrift van de American Academy of Dermatology blijkt dat finasteride, in combinatie met minoxidil, is de meest effectieve behandeling beschikbaar voor het vertragen en stoppen mannelijke kaalheid.

Finasteride behoort tot een categorie van geneesmiddelen genaamd 5α-reductaseremmers. Het werkt door zich te binden aan het enzym 5α-reductase en het blokkeren van het enzym uit het omzetten van uw testosteron in DHT.

De beste manier om te denken van finasteride is als een hormonale schild dat je testosteron zorgt ervoor dat de manier waarop het oorspronkelijk was, dit alles terwijl het stoppen van DHT productie. In plaats van alleen het blokkeren van DHT op je hoofdhuid, je blokkeert het op de originele bron.

Lees ook:

Vergeet niet eerder, toen we zeiden dat DHT bindt aan receptoren in de prostaat? Finasteride was eigenlijk oorspronkelijk ontworpen als een behandeling voor de prostaat groei. Het was pas in de medische studie periode dat Merck, de maker van de drug, ontdekte hij ook nog even mannelijke kaalheid.

Gemiddeld is een dagelijkse dosis van 1 mg finasteride blokken DHT productie genoeg om de meeste haaruitval te stoppen. In bepaalde gevallen kan het ook leiden tot geminiaturiseerde haarzakjes beschadigd door DHT om te beginnen te groeien terug.

Als je begint om haaruitval te merken en willen om actie te ondernemen, de meest effectieve methode is om een ​​arts met behulp van onze eenvoudige online proces om te zien welke behandeling opties voor u geschikt bent om te praten.

Wat zijn de bijwerkingen van het blokkeren van dihydrotestosteron?

Voor het grootste deel, het blokkeren van DHT heeft geen merkbare bijwerkingen voor de meeste mannen te produceren. De overgrote meerderheid van de mensen die drugs gebruiken, zoals finasteride en actueel DHT blockers geen negatieve effecten niet ervaren - in plaats daarvan, ze merken dikker en gezonder haar.

Echter, sommige mensen doen ervaring negatieve effecten van DHT blockers, met finasteride een vrij veel voorkomende boosdoener. Hieronder hebben we een lijst van de belangrijkste bijwerkingen van het blokkeren van DHT, variërend van positieve neveneffecten aan potentiële nadelen:

Als je concurreren in getest sporten, moet u zich ervan bewust dat dit effect heeft op de productie van testosteron betekent dat finasteride zou kunnen worden op de verboden lijst drug.

Ziet er eng uit, toch? Terwijl de bovenstaande bijwerkingen lijkt eng, de realiteit is dat de overgrote meerderheid van de mannen die DHT blokkers gebruiken, zoals finasteride hebben geen ernstige bijwerkingen.

Om dingen in perspectief te zetten, een 2016 studie van finasteride in Japanse mannen bleek dat van de 3177 mannen gegeven finasteride, slechts 23 hadden bijwerkingen. Zelfs op vijf keer de normale dosering voor het voorkomen van haaruitval, zijn bijwerkingen zelden gemeld.

Het is ook vermeldenswaard dat in het zeldzame geval van seksuele bijwerkingen die optreden, zullen ze bijna altijd stoppen als je eenmaal uit finasteride komen. Het is uiterst zeldzaam voor eventuele negatieve symptomen te blijven optreden indien u niet actief aan een DHT blocker.

Mocht u dihydrotestosteron blokkeren?

Als je begint om haaruitval te merken, drugs dat DHT zijn de meest krachtige wapens die je hebt in je arsenaal om te vertragen en te stoppen.

Het al dan niet om ze te nemen is uiteindelijk uw keuze. Wat duidelijk is, is dat hoe eerder je begint te DHT, hoe succesvoller je zult zijn in het voorkomen van verdere haaruitval. Zodra het haar is verdwenen, kan geen bedrag van DHT blokkeren het terug te brengen en je geven wat je ooit had.

De beste manier om het blokkeren van DHT productie te beginnen is om finasteride te gebruiken, samen met minoxidil en een shampoo die DHT kan blokkeren in uw hoofdhuid.