Behandeling voor haaruitval

10 november 2018

Haaruitval treft 60-70% van alle mannen en 4-8% van de vrouwen. Door de eeuwen heen mensen verschillende remedies hebben geprobeerd voor de behandeling van haaruitval. Dit artikel bespreekt de meest recente behandeling opties.

Het verliezen van haar is zeer traumatisch voor zowel mannen als vrouwen. Terwijl sommige mensen in staat zijn om hun haaruitval met drugs zoals Rogaine en Propecia te stoppen, andere mensen hebben geen succes en uiteindelijk gaan kaal.

Haartransplantaties zijn een moderne oplossing voor een eeuwenoud probleem. Man's obsessie met haar gaat terug tot 3500 voor Christus. Van de oude bijbelse tijden tot de Romeinse tijd, is het schrikbeeld van mannelijke kaalheid zijn lelijke kop gefokt. Julius Caesar was bezig met zijn haaruitval en groeide zijn haar lang in de rug en kamde het allemaal naar voren. Hij droeg ook lauwerkransen om zijn kaalheid te camoufleren.

load...

Hippocrates, de vader van de geneeskunde maakte een drankje voor haar verlies, bestaande uit opium, mierikswortel, duif uitwerpselen, bieten; specerijen en vele andere exotische ingrediënten....... (Het werkte niet).

Hij merkte op dat eunuchs (geslachtsrijp mannen) nooit kaal geworden. 2400 jaar later, onderzoekers aan de Universiteit van Duke's toonde de associatie tussen het mannelijke hormoon testosteron en mannelijke kaalheid.

Kaalheid heeft alleen invloed op de hoofdhuid in een "hoefijzer" patroon op de bovenkant van het hoofd. Het haar aan de zijkanten van het hoofd gaat nooit verloren.

Wat zijn de oorzaken kaalheid?

Haaruitval optreedt tot op zekere hoogte in 60-70% van alle mensen, en 4-8% van de vrouwen. Dit kalende proces wordt veroorzaakt door erfelijke factoren. U erven de neiging om haar te verliezen van een van je ouders. Dit wordt overgebracht in je genen. Je kan zelfs deze tendens ondanks het feit dat je ouders hebben volledige hoofden van haar - dit is te wijten aan een proces dat bekend staat als een spontane mutatie, waardoor de genetische informatie verandert bij de conceptie.

load...

Haaruitval kan ook optreden na gebeurtenissen zoals trauma, bestraling, brandwonden en chirurgie. Dit is vaak vatbaar voor transplantatie, als de donor sites vaak uitstekend kunnen zijn.

Een groot aantal geneesmiddelen en ziekten veroorzaken haaruitval. Deze haaruitval is slechts omkeerbaar is zodra de eerste oorzaak is verholpen. Haartransplantatie is niet het antwoord in deze gevallen. Als u lijdt aan een scalp ziekte, moet u een dermatoloog te raadplegen.

Hoe wordt het behandeld?

Mythen over haaruitval, zoals een afname van de bloedstroom, of een strakke hoofdhuid, verstopt of verstopte poriën, eiwit build-up, het dragen van petten en hoeden niet langer over enige waarheid.

Zodra het haar is uitgevallen geen gebeden, zal drankjes of lotions terug te brengen van het haar. Omdat mannelijke kaalheid is niet te wijten aan een afname van de bloedstroom, reclame beweert doorbloeding in de hoofdhuid door dure lasertherapie verhogen kan niet effectief.

Chirurgie

Haartransplantatie operatie heeft betrekking op de verplaatsing van individuele micro- en mini-folliculaire eenheden van de zijkanten van het hoofd (donorgebied), die niet worden beïnvloed door de haaruitval proces, in het gebied van de kale huid (de ontvanger site).

Lees ook:

Het haar uit de donor gebied zal blijven groeien en niet uitvallen als gevolg van kaalheid omdat haar in dit gebied niet gevoelig voor de mannelijke hormoon DHT.

load...

Today's haartransplantatie dankt zijn succes aan het feit dat de getransplanteerde haarzakjes (wortels verplaatst van hun oorspronkelijke locatie naar een ander gebied) zich op dezelfde manier als ze in hun oorspronkelijke site deed. Bijvoorbeeld, zelfs in de meest geavanceerde gevallen van mannelijke kaalheid, een hoefijzervormige rand van haar aanhoudt. Haarzakjes verplaatst van deze harige franje aan de kale gebied op je hoofdhuid zal wortel schieten en te groeien.

Laterale spleet technologie

Om zo goed mogelijk te begrijpen dit concept moet men kijken naar de manier waarop haar groeit in de natuur. Te zien is dat in plaats van aangebracht op willekeurige wijze, de folliculaire eenheden zijn gerangschikt in een van de patronen. Evenzo de individuele follikels binnen folliculaire eenheid vaak in vaste patronen. De follikels lijken te worden bekleed naast elkaar in een vlak loodrecht op de richting van de haargroei.

Deze opstelling verbetert het gebied van de hoofdhuid waarop de follikels tegenover zijn aangebracht op willekeurige wijze of één follikel achter elkaar. In de praktijk zijn er vele andere voordelen voor de Lateral Slit techniek. De folliculaire eenheden groeien vaak in lijnen loodrecht op de richting van de haargroei. Dit optimaliseert hoofdhuid dekking en voorkomt redundantie van de dekking, die plaatsvindt als de folliculaire eenheden willekeurig of in een vlak evenwijdig aan de richting van de haargroei werd aangebracht. Andere voordelen van de Lateral slit techniek omvatten nauwkeurige regeling van transplantaat hoekstanden ten opzichte van onderliggend weefsel hoofdhuid. Ook vereist alleen plaatselijke verdoving.

De incisies door de Lateral slit techniek zijn ondieper dan de andere inkepingen, waardoor trauma aan het kritische bloedvaten dieper in de hoofdhuid verminderen. Indien enten in ontvangende plaatsen zijn geplaatst in een sagittaal wijze, de buitenwaartse druk van elke folliculaire eenheid en de druk uitgeoefend door naburige folliculaire eenheden zijn cumulatief. Deze opbouw van druk binnen de schedel beperkt het aantal folliculaire eenheden die veilig op een bepaald gebied kan worden gebracht zonder het risico compressie of popping. Indien de enten in zijdelingse gleuven geplaatst is er transmissie van druk op het buitenoppervlak van de hoofdhuid en de druk van naburige folliculaire eenheden is niet cumulatief.

Door middel van uitgebreid onderzoek en state-of-the-art ontwikkelingen in de techniek en instrumentatie, is haartransplantatie een zeer geavanceerd, maar relatief eenvoudige procedure geworden. Drie tot vier maanden later de getransplanteerde follikels beginnen te groeien. Dit haar zal moeten worden gesneden, gewassen en gestyled. Het zal nooit uitvallen, omdat het afkomstig is van de donor gebied aan de zijkanten van de hoofdhuid.

Houd in gedachten dat haaruitval is een levenslang proces en de verdere procedures noodzakelijk in lopende haaruitval te vullen. De getransplanteerde haar zal echter nooit uit zullen vallen.