Aminozuren voor haargroei

14 november 2018

Zeker aminozuren aka eiwit iets te maken hebben met je haar verlies. Ik bedoel, meer eiwit is de oplossing voor spiergroei en mannelijkheid in het algemeen, toch? Er is niet veel dat een gigantische steak (en whisky) niet kan oplossen.

Gekheid op een stokje, je bent geconfronteerd met een bedreiging voor uw aantrekkelijkheid en jeugd. Je voelt het en de wetenschap heeft bevestigd. U kunt doen alsof ze zich neerleggen alles wat je wilt, maar het verliezen van je haar is eng. Je bent niet alleen. Een kwart van de Amerikaanse mannen hebben een aantal haaruitval door de leeftijd van 21 en twee derde van de leeftijd van 35, volgens de Amerikaanse haaruitval Association. Maar we weten dat je liever geen deel uit van deze club zijn.

load...

De lijst van junk science en kwakzalverij omliggende haaruitval oplossingen is lang. Voedingssupplementen, kruiden, shampoos, en huismiddeltjes die snelle haargroei beloven zijn een dertien in een dozijn, en je kon een hoop tijd en geld te verspillen testen ze allemaal uit.

Dus, waar komen aminozuren en eiwitten passen? We staan ​​op het punt af te breken van de wetenschap, maar hier zijn de belangrijkste afhaalrestaurants:

  1. Aminozuren zijn aanwezig en cruciaal in bijna alle van de weefsels, met inbegrip van uw haar.
  2. De kans dat je dunner wordend haar wordt veroorzaakt door een aminozuur of eiwittekort is zeer, zeer slank.
  3. Het is niet duidelijk, overtuigend bewijs dat zure aanvulling of actuele oplossingen amino kan haargroei bij mannen te verbeteren.
  4. Er zijn maar weinig haaruitval behandelingen op de markt zijn eigenlijk ondersteund door wetenschappelijk verantwoord onderzoek. Finasteride en minoxidil behoren tot die paar.

Wat zijn aminozuren?

Eiwitten zijn "de bouwstenen van het leven!" Je hebt het eerder gehoord. We hebben allemaal. Aangezien als junior high biologieles. Maar je mag niet weten dat aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten - ze zijn organische verbindingen die deel uitmaken van de grotere eiwitmoleculen.

load...

"Je kunt denken aan een eiwit als een kralensnoer, waarbij elke kraal is een aminozuur," legt Khan Academy. De schakels van de keten: peptidebindingen. Maar, we krijgen te diep.

In totaal zijn er 20 aminozuren die door het lichaam. Onze lichamen produceren sommige van nature. Hoewel ze belangrijk zijn, zijn ze bekend als "niet-essentiële" aminozuren. De anderen, die bekend staat als “essentieel” aminozuren, moeten we uit onze voeding. Zodra uw lichaam breekt eiwitten af, worden de kleinere essentiële en niet-essentiële aminozuren geabsorbeerd en ga aan het werk te doen wat ze het beste doen.

Dus, wat doen ze?

Aminozuren spelen een rol in vele lichaamsfuncties (en cellulaire) functies: als energiebron, breken voedsel, transport voedingsstoffen verwijderen afvalstoffen van de stofwisseling, herstellen en groeien lichaamsweefsel hulp immuunfunctie, regulerende hormonen, regulering van de eetlust, enzovoort. Bottomline: ze zijn van vitaal belang. Zonder hen, het menselijk lichaam en al zijn eiwitten - waaronder onze haren - onmogelijk zou zijn.

load...

Als het gaat om de haargroei, aminozuren nodig zijn, maar dat alleen je niet uit moet sturen naar nieuwe supplementen.

Aminozuren en je haar

Anders dan bij de huid, de aanwezigheid en de rol van natuurlijk voorkomende vrije aminozuren in de haarschacht zijn nog niet bekend. Ja, zoals bij de meeste science, wat we niet weten over aminozuren en haaruitval veel groter dan wat we doen.

Net als de rest van je lichaam, wordt je haar geladen met aminozuren. Daar zijn ze van nature in de vorm van keratine, het type eiwit je haar is gemaakt. Maar aminozuren zijn ook ontstaan ​​als gevolg van de afbraak van eiwitten veroorzaakt door schade aan het milieu, bijvoorbeeld, niet alleen aanwezig in keratine wanneer het haar laat je hoofdhuid. Ook zijn er verschillende dingen die de chemische samenstelling van je haar, je haarzakjes en uw vermogen om haar te laten groeien kan veranderen. Vergrijzing, weer schade, chemische verwerking, genetica en voedingstekorten van invloed kan zijn aminozuur concentratie alleen al in de bestaande haar.

Omdat er zo veel factoren in het spel, de oplossing voor haarverlies is niet zo eenvoudig als de zon put arginine (een aminozuur) in je haar, dus neem een ​​arginine supplement! Veel websites en slang olie venters u graag het tegendeel te overtuigen, echter, aangezien ze verkopen oplossingen ondersteund door ongenuanceerde uitspraken net als dit. Was het maar zo eenvoudig.

Lees ook:

Als een zaak van de feiten, onderzoek dat definitief stropdassen behandelingen om het oplossen van het probleem van haaruitval - of zelfs hielpen ons om een ​​beetje - is over het algemeen ontbreekt. Een groot deel van het bestaande onderzoek is uitgevoerd alleen op vrouwen, misschien omdat model haar verlies in het schone geslacht is zeldzamer. Zeker, we zijn allemaal mensen, maar onze verschillen zijn veel meer dan broek-diep.

Er is concrete aanwijzingen dat biotine, actueel minoxidil en finasteride kan effectief zijn, maar als het gaat om de meeste voedingssupplementen en cosmetische toepassingen, betekent dat hetzelfde duidelijke bewijzen bestaan ​​niet.

Het onderzoek: voeding

Cysteïne, een aminozuur, maakt ongeveer een vierde van keratine - de belangrijkste eiwit dat maakt elk onderdeel van wat er over is van je haar. Het is ook nuttig in je haar en haarwortel te beschermen tegen oxidatieve stress. Een paar kleine studies hebben gekoppeld cysteïne suppletie om positieve resultaten:

Lysine is een ander aminozuur aanwezig in je haar, die nodig is voor de productie van collageen (een eiwit!), En is aanwezig in de haarwortels. Als u een bedrag van onderzoek naar aminozuren en haaruitval hebt gedaan, is er een kans dat je hebt gehoord van lysine, grotendeels als gevolg van dit onderzoek:

Het onderzoek: actuele toepassingen

Wetenschappers, vaak gefinancierd door de cosmetische industrie, hebben heel wat tijd en energie besteed aan het zoeken naar de effecten van eiwitten direct aan het haar van toepassing. Omdat chemische reacties, zoals die gebeuren in de zon of wanneer u uw haarkleur, kunnen eiwitten en aminozuren in het haar uitputten, het onderzoek is grotendeels gericht op de effecten van haar producten op het haar gezondheid en kracht, niet haaruitval of groei.

Bijvoorbeeld, in 2005, een studie in het tijdschrift van de American Academy of Dermatology, zei dat 6 verschillende aminozuren kunnen worden verloren tijdens haar "verwering", maar dat een aantal van deze aminozuren kunnen worden opnieuw aan het haar. Cosmetische toepassingen die aminozuren, de onderzoekers zei, “een direct effect op de sterkte van het haar had”.

Maar tenzij je haar verlies wordt veroorzaakt door beschadiging van de kleuren, de warmte styling, het milieu of andere externe factoren, is het onwaarschijnlijk dat dit een bestaand onderzoek op u van toepassing.

Het komt neer op

In zeldzame gevallen kan het haar dunner en verlies worden veroorzaakt door eiwittekort en ondervoeding. In de moderne westerse wereld, is het hoogst onwaarschijnlijk dat is wat er achter uw kalend - zelfs als je op het trendy veganistisch trein. Eiwittekort in de VS is "zeer zeldzaam en wordt veroorzaakt door niet genoeg voedsel in het algemeen, niet alleen een gebrek aan dierlijke eiwitten. Op de extreem kleine kans tekort was de oorzaak van uw kaalheid, echter, verhoogde eiwitbehoefte zou zijn de meest gezonde verstand oplossing, niet aminozuur- aanvulling of topicale eiwitoplossingen.

Omdat de wetenschappers het uitdrukte:

Terwijl proeven aminozuur en eiwitsupplementen zijn gepubliceerd, worden zij geformuleerd met een verscheidenheid aan voedingsstoffen, en daarom is het onduidelijk wat de rol, indien van toepassing, wordt gespeeld door aminozuren en eiwitten suppletie bij afwezigheid van bekende deficiëntie.