Acne - symptomen en oorzaken

13 november 2018

Overzicht

Acne is een huidaandoening die optreedt wanneer de haarzakjes verstopt raken met olie en dode huidcellen. Het veroorzaakt vaak whiteheads, mee-eters of puistjes, en meestal verschijnt op het gezicht, voorhoofd, borst, rug en schouders. Acne komt het meest voor bij tieners, hoewel het mensen van alle leeftijden treft.

Effectieve behandelingen beschikbaar zijn, maar acne kan hardnekkig zijn. De puistjes en hobbels te genezen langzaam, en wanneer men begint om weg te gaan, anderen lijken te opduiken.

Afhankelijk van de ernst ervan, kan acne emotioneel leed veroorzaken en littekens van de huid. Hoe eerder u begint met de behandeling, hoe lager het risico op dergelijke problemen.

load...

Symptomen

Gemeenschappelijke acne

Acne ontstaat wanneer de openingen van de haarzakjes verstopt raken en geblokkeerd met olie afscheidingen en dode huidcellen. Als de verstopte poriën wordt besmet met bacteriën, ontsteking resultaten.

Cystische acne

Cystic acne - de meest ernstige vorm van acne - doet zich voor wanneer de olie en dode huidcellen bouwen diep in de haarfollikels. De resulterende breuk in je huid kan kook-achtige infecties vormen.

Acne tekenen en symptomen variëren afhankelijk van de ernst van uw aandoening:

Wanneer een arts te zien

Als zelfzorg remedies niet je acne te wissen, raadpleeg dan uw huisarts. Hij of zij kan een sterkere medicijnen voorschrijven. Als acne aanhoudt of ernstig is, kunt u een medische behandeling van een arts die gespecialiseerd is in de huid (dermatoloog) zoeken.

load...

Voor veel vrouwen, kan acne aanhouden decennia, met fakkels vaak een week voor de menstruatie. Dit type van acne heeft de neiging om omhoog te wissen zonder behandeling bij vrouwen die anticonceptiemiddelen gebruiken.

In oudere volwassenen, kan een plotseling ontstaan ​​van ernstige acne een onderliggende ziekte die medische aandacht te signaleren.

De Food and Drug Administration (FDA) waarschuwt dat sommige populaire nonprescription acne lotions, reinigingsmiddelen en andere huidverzorgingsproducten een ernstige reactie kan veroorzaken. Dit type reactie is vrij zeldzaam, dus dit moet u niet verwarren met de roodheid, irritatie of jeuk waar u hebt toegepast medicijnen of producten.

Seek dringende medische hulp als na het gebruik van een skin product je ervaart:

Oorzaken

Vier belangrijke factoren veroorzaken acne:

load...

Acne verschijnt meestal op je gezicht, voorhoofd, borst, rug en schouders, omdat deze delen van de huid hebben de meest olie (sebaceous) klieren. Haarfollikels zijn aangesloten op olie-klieren.

De follikelwand kunnen opbollen en produceren Whitehead. Of de plug kunnen worden opengesteld voor het oppervlak en donkerder, waardoor er een mee-eter. Een mee-eter kan lijken vuil vast te zitten in de poriën. Maar eigenlijk de porie is verstopt met bacteriën en olie, die bruin draait wanneer het wordt blootgesteld aan de lucht.

Lees ook:

Puistjes worden opgevoed rode vlekken met een wit centrum die zich ontwikkelen wanneer geblokkeerd haarzakjes ontstoken of geïnfecteerd raken met bacteriën. Blokkades en ontsteking die diep ontwikkelen zich in de haarzakjes produceren cystlike knobbels onder de oppervlakte van uw huid. Andere poriën in de huid, die de openingen van de zweetklieren zijn, zijn meestal niet betrokken bij acne.

Factoren die acne kan verergeren

Deze factoren kunnen veroorzaken of verergeren acne:

Acne mythen

Hoe acne ontwikkelt

Acne ontstaat wanneer talg - een olieachtige substantie die uw haar en huid smeert - en dode huidcellen plug haarfollikels. Bacteriën kunnen leiden tot ontsteking en infectie resulteert in meer ernstige acne.

Deze factoren hebben weinig effect op acne:

Risicofactoren

Risicofactoren voor acne zijn onder meer: