8 tips om op te schijnen

11 november 2018

De computer-gegenereerde kleurenspel gezien in haar commercials is moeilijk te evenaren in de echte wereld, maar zelfs de meest glansloos sluizen kan een glans boost met de juiste behandeling te krijgen.

"Net zoals nagels hebben een beschermende cuticula barrière, dat doet je haar, en de sleutel tot een gezonde glans is het bijhouden van de cuticula glad," zegt Michele Armstrong, regionale salon opvoeder voor Ulta salons.

Onder een microscoop, een gladde cuticula ziet eruit als een dak met alle shingles plat, maar de dag-tot-dag styling, hitte verwerking, en kleurstoffen veroorzaken die gordelroos te tillen. "Licht weerkaatst het beste uit een glad oppervlak, zodat een ruw-up cuticula betekent dof haar," zegt Robert Hallowell, die kapsels beroemdheden in South Pasadena, CA.

load...

Hier zijn een paar beauty tips voor glanzend haar om echt je haar sprankje.

Eet juist

Haar is gemaakt van keratine, een vorm van eiwit, dus niet beknibbelen op-eiwitten verpakt mager vlees, vis, eieren, bonen, en vetarme zuivelproducten, zegt de in Londen gevestigde hoofdhuid en het haar specialist Philip Kingsley, auteur van The haar Bijbel. Kingsley beveelt ook het nemen van voldoende gezonde omega-3 vetten, die worden aangetroffen in zalm, avocado, lijnzaadolie, paranoten en amandelen. "Het eten van deze kan glans haar in de tijd te verhogen," zegt hij. Nutrition interventies time-verwachten dat nieuwe glans te pronken in ongeveer 6 maanden.

Schoon schip

Als u een styling-product junkie bent, moet u de opbouw verbannen om glanzend haar, dat is een gegarandeerde glans squelcher krijgen. Eenmaal per week, gebruik dan een reinigende shampoo, zoals Pantene Pro-V Purity reinigende shampoo (4 €, drogisterijen), of probeer deze tip van Hallowell: Eén keer per maand, voeg 1 eetlepel zuiveringszout 2 eetlepels uw shampoo. "De natriumbicarbonaat zal hardnekkige, kleverige resten te verwijderen," zegt hij.

load...

Voorwaarde vaak

In feite, doe het elke keer dat je shampoo. Kies voedselrijke formules met ingrediënten zoals avocado-olie, olijfolie en shea butter, die hydrateren en kleine scheurtjes in de haarschacht te vullen. Eén om te proberen: Clairol Herbal Essences Fruit Fusions Hydrating Conditioner met avocado (3 €; drogisterijen).

Lees ook:

<

Sla de koud-water spoelen

Er is geen noodzaak om de grote chill ondergaan. "Koud water kan helpen sluit je poriën, maar het heeft geen invloed op het haar cuticula op dezelfde manier", zegt Kingsley. Knijp zachtjes en vlek-niet rub-hair als je handdoek droog. "Nat haar is kwetsbaar, en de eventuele wrijving ruwe de cuticula", zegt Armstrong.

Praktijk damage control

Gebruik altijd een hittebestendig product op je haar voor het drogen. Nieuwe formuleringen verzegelen glans en schade door superhigh temperaturen te voorkomen. Probeer Matrix Sleek Look Iron Smoother (14 €, haarverlies).

Tip af en toe gebruik coolstand uw föhn om je haar te drogen.

load...

Krijg glossy

Zorg ervoor dat uw glans serum is water oplosbaar-look voor dimethiconol op het etiket. "Dimethicone, de siliconen polymeer bekend voor het creëren van een glazig effect, niet gemakkelijk af te spoelen als het niet in een in water oplosbare vorm. En als het bouwt, het droogt uit haar uiteindelijk", zegt Armstrong. Probeer Redken Glass (14 €; Ulta salons) of Philip B. Shin Shine (25 €; Philip B).

Tip Slaap op satijnen kussenslopen voor even satijnachtige haar. 'S nachts, het gemiddelde kop 9 ponden deadweight, en wrijving van woelen gelijk fuzz.

Bestrijk met de beste

Boar-borstels (of varkenshaar met nylon) superieur zijn voor het effenen van haar en de distributie van natuurlijke oliën. Plastics hebben niet zo veel te geven en kan blijven haken en breken haar, dus deze duurdere opties een glanzend haar investering. Probeer Frédéric Fekkai Classic Boar Borstelpenseel (85 €, Sephora) of Mason Pearson's Pocket varkenshaar en nylon borstel (57 €; Zitomer).

Tip

Sla die 100 penseelstreken voor het slapengaan. Het is een mythe dat je je haar kan de conditie door herhaaldelijk streelde de hoofdhuid oliën in de schacht. "Je scalp zou zeer vette om dit te laten echt werken te zijn, en dat alles borstelen je haar te belasten", zegt Hallowell.

Recept voor glanzend haar:

Hallowell Wodka Masker 1/2 avocado, geschild en ontpit 2 eetlepels wodka 2 eetlepels honing 1 eidooier in een kleine glazen kom, mash avocado, wodka, honing en ei met een vork romig mengsel. Breng aan vers shampoo gewassen, handdoekdroog uitgewist haar. Laat het 30 minuten. Spoel goed in warm water, en dan shampoo en stijl zoals gewoonlijk.