8 beste shampoos voor vettig haar 2018 - vette haaroplossingen

12 november 2018

Deze picks zal uw hoofdhuid verlaten voel brandschoon.

Niets zet een domper op een goed haar dag als vet-letterlijk. Als je nauwelijks kunt maken door middel van het werken met je haar naar beneden als gevolg van uw vette strengen, hebt u waarschijnlijk afgevraagd waarom je lokken hun bounce niet kan handhaven.

Vet haar kan worden veroorzaakt door vele dingen, zegt Jessica J. Krant, MD, MPH, dermatoloog in het Laser & Skin Surgery Center van New York. Voortdurend kleuren of stylen van je sloten met warmte kan versterker van het vet, omdat vuil en olie hebben de neiging om vast komen te zitten in uw beschadigde haarschubben. Uw hormonen kan ook een rol spelen, en het produceren van te veel androgenen-een geslachtshormoon dat ook is gekoppeld aan acne -kan overstimuleren je talgklieren (degenen die pompen uit de olie).

load...

Maar je shampoo kan een boosdoener zijn, ook, zegt ze. Terwijl sulfaat-vrije en kleur-safe shampoos zijn zeker meer zacht voor je haar, doen ze niet altijd laat uw hoofdhuid brandschoon, die kan leiden tot olie op te bouwen op je haar na verloop van tijd.

Je hebt misschien gehoord dat het wassen van je teveel daadwerkelijk kan maken het probleem nog erger, maar dat is een mythe. “In werkelijkheid is de activiteit van de talgklieren voornamelijk te wijten aan androgene stimulatie versus aanwezigheid van olie aan de oppervlakte van de huid,” zegt Julia Tzu, MD, oprichter en medisch directeur van Wall Street Dermatology. “Fysiek verwijderen van overtollige olie is eigenlijk de beste manier om vettigheid tegen te gaan en zorgen voor de broodnodige hulp voor mensen die last hebben van een vette huid, zolang de verhuizing niet leidt tot overmatige irritatie van de huid.”

load...

U kunt het beste? Was je haar regelmatig, maar niet meer dan een keer per dag met één van deze vet-fighting picks.

Hoewel deze shampoo is vooral bekend om zijn vermogen om roos te bestrijden, kan het ook helpen nix olie. “Deze shampoo bevat salicylzuur, die overtollige olie verwijdert uit de huid en verwijdert de dode cellen die leiden tot roos”, zegt board-gecertificeerde dermatoloog Joshua Zeichner, MD, directeur van cosmetische en klinisch onderzoek op Mount Sinai Hospital. Hij adviseert het zingen van het alfabet, terwijl het wassen van je haar (en spoelen nadat je klaar bent met het zingen) om genoeg tijd te waarborgen is verstreken voor het product om zijn werk te doen.

Je hebt al geprobeerd houtskool producten op je tanden en het gezicht (en misschien zelfs je eten), dus waarom niet je hoofdhuid? “Houtskool is zeer absorberend en kan helpen verwijderen overtollige olie uit de huid,” zegt Dr Zeichner. Hij voegt eraan toe dat het gewoonlijk wordt gebruikt bij patiënten die acne hebben, en wordt nu opgenomen in shampoos, ook. Deze formule maakt gebruik van houtskool afgeleid van kokosnoot schelpen naast citroen en grapefruit olie om je haar te voelen en ruiken fris vertrekken.

Lees ook:

load...

Een reinigende shampoo hoeft niet te worden gedroogd. Met deze optie uit R + Co bevat kokosolie te conditioneren, toverhazelaar en extract rozemarijnblad te zuiveren en te verwijderen opbouw, en aminozuren achter te laten een glossy-niet vettig-finish.

Wanneer het tijd is om aan de slag om zaken, op zoek naar verduidelijking van shampoos die meer olie en vuil te ontdoen van het haar en de hoofdhuid. Deze kunnen te hard voor dagelijks gebruik voor sommige mensen, maar zijn perfect dagelijks shampoos voor anderen. Twee ingrediënten in deze optie uit Pantene, natriumlaurylsulfaat en natriumlaurethsulfaat, worden vaak ontdaan van kleur veilig shampoo, maar ze doen een betere baan van het schoonmaken.

Tuurlijk, granaatappel en gember zijn geweldig op je bord, maar ze hebben ook gunsten als het gaat om schoonheid. “Granaatappel en gember hebben anti-inflammatoire eigenschappen,” zegt Dr Zeichner. Granaatappel olie is ook rijk aan linolzuur (die vette huid ontbreekt), voegt hij eraan toe, en onderzoek toont aan dat bepaalde tannines in granaatappel extract houden helpen de talgproductie onder controle.

Dankzij natriumlaurethsulfaat zal deze optie uit Neutrogena elke opbouw links van droge shampoo, haarlak, en oliën op je hoofdhuid te bannen. Geformuleerd voor alle haartypes (zelfs in kleur behandeld sloten!), Zal zijn dik schuim krijgen daar tot diep reinigen uw hoofdhuid. Plus, het is ontworpen effectief voor een keer per week gebruik te zijn, zodat u uw go-to gebruik maken van de rest van de week shampoo. Experimenteer met het wassen tot u wat het beste werkt-sommige mensen dagelijks wassen nodig hebben, terwijl anderen weg met het overslaan van meerdere dagen kan krijgen, zegt Dr Krant.

Of je haar is steil, golvend, gekruld of strak opgerold, deze hoofdhuid kalmerende shampoo van Christophe Robin maakt gebruik van natuurlijke ingrediënten-achtige jujube schors en kersenbloesem extracten-to overtollige olie, kalm irritatie op te vangen, en hydrateren de hoofdhuid. Best dagelijks gebruikt, zal dit licht en zachte formule laat uw strengen zijdeachtig gevoel.

Salicylzuur maakt wederom een ​​verschijning in deze aanbeveling van Dr. Tzu, een ultra-krachtige ingrediënt dat uw olie klieren richt. Deze shampoo kan helpen bij de behandeling van huidaandoeningen, zoals roos, psoriasis, of zelfs seborrheic dermatitis, dus het is nog steeds zacht genoeg om te gebruiken op de gevoelige huid.