5 tekens een relaxer is schadelijk voor je haar

9 november 2018

Veel vrouwen hou van de look en het gemak van styling als synoniem voor een ontspannen haar. In plaats van het bestrijden van vocht met een pers en krul, genieten ze rechtgetrokken lokken dat dat zo blijft. Terwijl een goed onderhouden relaxer veelzijdigheid en eenvoudiger onderhoud kan voorzien, kan een slecht gedaan relaxer onherstelbare schade veroorzaken. Helaas zijn sommige van de waarschuwingssignalen worden als par voor de cursus aanvaard. Als u één van de volgende tijdens of kort na een relaxer behandeling ervaren, kunt u lijdt schade aan je haar en / of de hoofdhuid.

Thuis relaxer kits bieden betaalbaarheid en gemak, maar ook uitnodigen ruimte voor fouten. Zelfs professionele stylisten kunnen fouten maken als het gaat om het toepassen van chemicaliën. De beste manier om relaxer beschadiging (en potentiële haaruitval) te voorkomen is om een ​​betrouwbare pro die prijzen te bezoeken van uw haar en hoofdhuid gezondheid's boven alles. Zo niet, er is een risico dat u een of meer van deze problemen zult ervaren.

load...

Brandend

Sommige vrouwen geloven dat "schoonheid is pijn", maar dat hoeft niet waar te zijn. Het moet zeker niet van toepassing op het brandende gevoel sommige vrouwen het gevoel van relaxer chemicaliën. Denk niet dat de pijn alleen gebeurt wanneer een relaxer is links op te lang. Uw hoofdhuid kan gevoelig zijn voor een bepaalde formulering, en het verlaten van het op voor zelfs de minimale periode kan leiden tot ernstige pijn.

Te veel vrouwen wachten tot het branden, in de overtuiging hun haar zal blijken rechtere hoe langer de chemicaliën blijven branden. In veel gevallen wordt het bot steil haar gewoon overprocessed. Het negeren tijdsbestek instructies is een recept voor potentiële en permanente ramp. Zodra je voelt tintelingen van een relaxer applicatie, spoel het uit met veel water. Zorg ervoor dat het lauw, zodat je niet nog meer branden ervaren. Beter nog, wacht niet voor een relaxer op "tintelen." Het branden is niet normaal.

load...

Zweren op de hoofdhuid

Samen met branden, kunt u zweren op je hoofdhuid ervaren al snel na het krijgen van een schadelijke relaxer. In sommige gevallen kan de zweren vloeistoffen en / of korst sijpelen voorbij. Dit is een ernstig teken van schade die zou kunnen leiden tot infectie en / of permanente haaruitval.

Nogmaals, zou je zweren als gevolg van een reactie te ontwikkelen om de chemische stoffen, ongeacht hoe lang ze nog op je hoofd. Je zou allergisch zijn of de relaxer kan lage kwaliteit (een andere reden om een ​​stylist te zien zoals ze hebben professionele producten tot hun beschikking) zijn. Elke relaxer dat een breuk in de huid veroorzaakt is te ver gegaan.

Lees ook:

Het verdunnen

Dun haar is soms onvermijdelijk, maar meestal alleen in gevallen van de genetica of natuurlijke veroudering. Sommige vrouwen worden geplaagd door fijn haar te wijten aan erfelijkheid, maar anderen last hebben van dunner wordend haar uit relaxer schade. Overprocessing is een belangrijke oorzaak van haar dunner. Blijven chemicaliën van toepassing op al dun haar of beschadigde follikels kan uiteindelijk leiden tot kaalheid. In plaats van te proberen om het haar zo recht mogelijk, wat vaak leidt tot lokken die geen stijl goed ken houden slap ontspannen, snijd de tijd dat je relaxers aan te laten. Je krijgt meer body en volume hebben, en het verminderen van de kans op beschadiging.

load...

Breken

Als het lijkt alsof je haar niet groeit, is het mogelijk dat het breken op dezelfde snelheid (of sneller dan) het groeit. Tenzij je een betrouwbare en ervaren partner om u te helpen een relaxer toe te passen, is het moeilijk om een ​​goede baan te doen op de achterkant van je hoofd. Overlapping is gebruikelijk en leidt tot breuk.

Het identificeren van breuk is niet altijd gemakkelijk, omdat we normaal werpen haren elke dag (iets tussen 50-100 is gebruikelijk). Als je constant vinden korte haren rondslingeren na styling, is dit waarschijnlijk breuk in plaats van het afstoten. Samen met ontspannende, ben je waarschijnlijk meer breuk ervaren als je ook warmte styling in uw zorg routine.

Droogheid

Ontspannend zijn ontworpen om de disulfidebindingen te breken in het haar, dus door hun aard, ze schade veroorzaken. Omdat de haarschacht een dergelijke wijziging ondergaat, het is zwakker dan gezond, natuurlijk haar (alle natuurlijke haar is niet gezond). Het is niet zo makkelijk vast te houden aan vocht, dus droogheid is vaak het gevolg. Voeg het feit dat ontspannen vrouwen vaak uit de buurt van water blijven tot hun volgende shampoo en conditie-sessie, en het is duidelijk dat chemisch rechtgetrokken haar al het vocht die het nodig heeft niet kunnen krijgen.

Dit op zijn beurt, leidt tot droog. Olie sheens, sprays en lotions eigenlijk niet vocht toe te voegen; ze zijn ontworpen om het in te houden, maar haar moet vochtig te zijn voor het toevoegen van producten. Zo niet, ze gewoon zitten op de top van de haarschacht en helpen om vocht op afstand te houden.