5 haarverliesmythen

9 november 2018

Haaruitval is niets nieuws. Zoals we al eerder gezegd, het is al een deel van de menselijke cultuur sinds de oudheid. In de 3000 jaar sinds de eerste documentatie van haaruitval tot stand kwam, duizenden mythen zijn gekomen en gegaan.

Wat is het meest alarmerend over deze mythen is dat volgens de National Institute of Health deze mythen kan de effectiviteit van wat een dermatoloog kan voorschrijven beperken. Hier zijn een paar gemeenschappelijke mythen om u te helpen inzicht te krijgen in wat de oorzaak haaruitval krijgen, en u helpen om effectieve behandeling te krijgen zo spoedig mogelijk.

load...

Haaruitval mythe # 1 haaruitval gebeurt alleen met de leeftijd.

Studies tonen aan dat je bent nooit te jong om te beginnen met het verliezen van je haar. Als je genetisch bent voorbestemd, kan het zo vroeg in uw tieners raken. De (soort) goede nieuws is dat als je haar niet zo vol als het ooit was er niet per se elke medische kwestie achter de rug. Het zou wel eens in je genen die je haar langzaam in de tijd kan leiden tot dun, maar mag niet leiden tot uitgebreide haaruitval. Het beste is om veel aandacht te besteden, niettemin, haar dunner is een chronische en progressieve, dus hoe eerder je behandelen, hoe beter.

Haaruitval mythe # 2: kale mannen hebben meer testosteron

De legende wil dat kale mannen het slachtoffer zijn van hun eigen verhoogde testosteronspiegel. Ze hebben ook meer seks met een overvloed aan partners. Ze zijn Hollywood-sterren, MMA legendes, oorlogshelden, en Mr. Clean. Al dat testosteron is te veel voor hun verwijfd haarzakjes te behandelen en zo hun haar valt uit. Dit is fout.

load...

DHT (dihydrotestosteron) is een bijproduct van testosteron, dat mannelijke kaalheid optreedt in de eerste plaats veroorzaakt. Typisch DHT-gehaltes zijn gedurende perioden van haarverlies bij mannen die uiteraard veel zou leiden om te geloven dat een hoog niveau van testosteron zijn hier debet aan. Hoewel niet helemaal onwaar, is haaruitval waargenomen bij zowel hoge als lage testosteron mannen.

Het is belangrijk op te merken dat er nuances aan DHT, Het onderscheid tussen serum en weefsel DHT zaken. Het blijkt dat weefsel DHT wordt verhoogd in de hoofdhuid van kalende mannen. Tissue DHT in de hoofdhuid is gekoppeld aan patroon haaruitval. Waar DHT verzamelt zich in de hoofdhuid, haaruitval heeft de neiging om te volgen.

Lees ook:

In feite, hebben studies aangetoond dat mannen die kaal gaan en degenen die niet hetzelfde niveau van testosteron hebben. Het gaat meer om hoe gevoelig je haarzakjes zijn om de invloed van hormonen in je lichaam. En wat bepaalt dat de gevoeligheid? Hoogstwaarschijnlijk uw genetica.

load...

Haaruitval mythe # 3: het dragen van een hoed te vaak verstikt je haar

Wat was er eerst? De hoed of de terugwijkende haarlijn? Popular (internet) zegt de wetenschap dat hoeden kan haar stik en het versnellen van de snelheid waarmee het verdwijnt. Werkelijke wetenschap zegt dat het flauwekul.

Als je het dragen van een heel strakke hoed, misschien is dat kan druk op de gebieden waar het contact maakt met je hoofd, die mogelijk kunnen leiden tot traction alopecia zetten. Dat is de medische term voor haaruitval veroorzaakt door haren te strak te trekken.

Haaruitval mythe # 4: spanning is het maken van je haar uitvallen

Het is zeker waar dat bepaalde traumatische gebeurtenissen zijn gekoppeld aan haar verlieslatende dingen, zoals het lijden van een ernstige ziekte, het verkrijgen van gewicht, carrière strijd of dood van de geliefde, kan haaruitval veroorzaken. Echter de vormen van haarverlies geassocieerd met hoge spanning kenmerkend telogeen effluvium, een "rustfase" waarin haarzakjes stoppen met groeien en alopecia areata, fragmentarisch haarverlies. Beide kunnen tijdelijk, reversibel en snel behandeld met topische of orale oplossingen om het herstelproces te jumpstart zijn.

Haaruitval mythe # 5: Het gebruik van veel product in je haar

Love to slick terug uw sloten, of voeg enkele 360-graden golven? Kan de verleiding om schuim op sommige wax, mousse of gel niet weerstaan? Nou, vrees niet, omdat er geen hoeveelheid haar product gaat mannelijke kaalheid veroorzaken. Of je nu een kaart-dragende fashionista die echt geniet van het kijken zijn beste of je haar moet een beetje chemisch-geïnduceerde discipline te blijven waar je hem vertellen, je hoeft niet te vrezen voor een massale uittocht van haar alleen maar omdat je gaf het een spuit met enkele lak. Geniet van je haar nu het nog kan, en het niet voor lief nemen.