4 dingen die je moet weten voordat je je eigen haar knipt (preventie)

11 november 2018

Niet verrassend, zou weinig professionele stylistes geven van uw eigen sloten een chop. Immers, "het grootste gevaar is gewoon dat je niet weet hoe je de gewenste resultaten te bereiken", zegt Kiki Fotiadis, een stylist bij Elan Sassoon Icon Kapsalon in Newton Center, MA. Maar als je gaat voor een relatief eenvoudige trim, wie zegt dat je het niet eens proberen? Het idee van tijd en geld bespaart heel goed kan maken van de risico's de moeite waard. Maar voordat je pick-up die schaar, lees dan verder om te leren wat de profs willen vastberaden DIY-ers om te weten.

1. Je moet de juiste tools te hebben.

Zorg ervoor dat u een fijne kam, een spray fles gevuld met water, een grote spiegel, en een handspiegel om alle hoeken van je hoofd te zien. En, belangrijker nog, altijd gebruik maken van professionele kwaliteit scharen. "Typisch huishouden scharen zijn niet scherp genoeg en zal gespleten haarpunten te creëren", zegt Nicole Hitchcock, een stylist in Novato, CA.

load...

2. Start klein

Het is een feit: Als het gaat om je haar knippen, is er geen "ongedaan maken" knop. Des te meer reden om te beginnen met kleine secties en snijd meer alleen als het absoluut noodzakelijk is, suggereert Lana Grand, een London en LA-gebaseerde stylist. Begin met vochtig haar om een ​​betere controle te krijgen, raadt ze aan, dan borstel je haar los, rol die het in het midden van het voorhoofd naar achter; breng beide kanten je gewoon vooruit gescheiden, naar je borst. "Het gebruik van je vingers als een gids, snijd een rechte lijn. Deze methode zal u een gebogen / afgeronde blik in de rug te geven." Ze voegt eraan toe: "Voor trims dat elke 2 tot 3 maanden zijn, snijd ongeveer een half inch tot een inch." U kunt altijd een tweede pas als het apparaat moet korter. (Na de cut, verwen uw haar met deze avocado honing haarmasker.)

Lees ook:

3. Pas pony

Als u vastbesloten om uw eigen pony, wat je ook doet, gaan langzaam gesneden bent, zegt Hitchcock. "Draai je pony en verheffen het haar recht uit de hoofdhuid," zegt ze. "Snijd vervolgens erin plaats van te proberen om een ​​rechte lijn te snijden. Anders is het waarschijnlijk dat je zult vreselijk mislukken en uiteindelijk uitzien als een kind. In plaats daarvan, ga dan voor een getextureerde piekerige look-het is gemakkelijker te bereiken." Als dit te moeilijk klinkt, overweeg dan te bellen met uw plaatselijke salon, zoals veel te bieden gratis trims voor uw pony.

load...

4. Quit terwijl je vooruit bent

Snipping een paar haren die kunnen worden gesplitst of trimmen pony is één ding, maar je kan gewoon wilt om daar te stoppen als je niet zeker bent dat je jezelf een fatsoenlijk cut kan geven. En, als je toevallig een beetje schaar blij te krijgen en het resultaat is een gekke ongelijke stijl (of het ontbreken daarvan), geen paniek, dringt celebrity stylist Peter Lamas. (Probeer een van deze top kapsels die 10 jaar van je kijkje te nemen.) "Maak een afspraak om een ​​professionele kapper te bezoeken zo spoedig mogelijk," zegt hij. "Leg uit wat er gebeurd is en beschrijf de look die u voor gingen. Je kapper zou in staat zijn uw schoonheid blunder rond te draaien of geeft u een nieuwe stijl die u zult houden."