10 tips en trucs voor het bedekken van grijs haar

10 november 2018

Bedekken grijze haren is een speciale wetenschap. Grijs haar is het moeilijk om de kleur omdat het de neiging pezige te zijn en de kleurstof niet gemakkelijk weken in. Van het kiezen van de juiste kleur te beslissen of u uw grijzen dekken thuis of ga naar de salon, zal een paar tips helpen navigeren uw opties.

Behoud van gezond haar

Mensen die nooit hun haar hebben gekleurd zorgen dat kleuren het zal schade veroorzaken. Het is een redelijke zorg, maar wel een die je rond kunt werken.

In het algemeen, als u zich zorgen over haar schade bent, wil je haar professioneel gekleurd getyour plaats van te proberen todo het zelf met een doos kleur. De chemische formule semi-permanente drogisterij kleuren kan zelfs sterker dan de in salons.

load...

Afdekken grijzen thuis

Het kan lastig zijn om bedekken grijze haren zijn, omdat het de neiging om koppig en taai te zijn. Echter, kunt u uw eigen haar kleurt, zolang je kiest voor all-over kleur of als u bedekken je wortels. In feite is het kleuren van je eigen grijzen bespaart u zowel tijd als geld.

Voordat u besluit om uw eigen haar te verven, neem een ​​paar dingen in overweging:

Retoucheren roots jezelf

load...

Als u probeert te verdoezelen je wortels die groeien in grijs, heb je een paar opties.

Hair Mascara

"Mascaro" werd gebruikt in de 19e eeuw door mannen en vrouwen om tijdelijk te dekken een paar grijze strengen. De techniek heeft genoten van een comeback in de 21e eeuw.Het kleur is tijdelijk en verdwijnt na het wassen, maar het werkt wonderen omdat het niet zal lopen als het regent of sneeuwt.

Er zijn veel verschillende merken verkrijgbaar bij drogisterijen en online en verschillende tinten zijn beschikbaar. Kleur Wow Root Cover Up is er een die sterk aanbevolen.

Tandenborstel of mascara

Als u een paar grijze haren op je kruin, maar niet genoeg om all-over haarkleur te rechtvaardigen, kunt u gewoon gebruik maken van een tandenborstel en een fles doos haarkleur. Voor nog minder grijstinten, een schone mascara wand werkt geweldig.

Dip Gewoon de borstel in de kleurstof en "brush" het op je grijze haren. Volg de aanwijzingen met betrekking tot hoe lang om het op te houden voordat je het spoelen.

load...

Het toepassen van kleur met een penseel

Als je gaat de doe-route, kunt u overwegen een penseel om het haar kleur toe te passen. Het kan veel effectiever dan het mondstuk dat wordt geleverd met doos kleuren zijn.

In haar boek, "Eva Scrivo over schoonheid," New York City styliste Eva Scrivo raadt het gebruik van een kwast om de kleur in de wortels van het haar prik. "Het toepassen van kleur met het puntje van de spuitmond heeft niet dezelfde kracht of wrijving."

Het kiezen van de beste kleur

Voor haar dat meer dan 50 procent grijs, overweeg dan een lichte haarkleur. Een blonde schaduw is vaak een betterchoice dan naar donker. Als het groeit, zal je grijze haar te mengen in met lichtere haren, terwijl het zal opvallen tegen een donkerdere tint.

Als u minder dan 50 procent grijs haar en natuurlijk donker haar, probeer zo dicht mogelijk bij je natuurlijke kleur mogelijk te blijven. Niet meer dan twee tinten lichter of donkerder is een safebet.

Bij het maken van een beslissing tussen twee tinten, ga met de lichtere van de twee. Het is makkelijker om te gaan van licht naar donker dan de andere kant op als u besluit dat u niet bevalt.

Lees ook:

Haar tinten te vermijden

Manhattan hairstylist Beth Minardi is dan 60 en kleuren haar grijze haren. Zij beveelt aan dat vrouwen vermijden bepaalde tinten, omdat ze eigenlijk kan je er een beetje ouder.

“Zoals ik ouder worden, heb ik dat het belangrijk is om uit de buurt van zwart, ultra-goudblond, of bordeaux rode verblijf gevonden. Die tonen accent elke regel in het gezicht,”vertelt ze More Magazine.

Rood haar kan absoluut prachtig zijn. Het is het beste aan de stok met koperachtige rode wijnen zoals deze geweldige kleur op Minardi.

Touch-ups

Minardi camoufleert ook haar eigen grijstinten met behulp van een speciaal proces dat ze deelde withMoremagazine.

“Ik kleur mijn grijze roots sepia-bruin elke twee tot drie weken en vernieuw de lengtes met een demi-glazuur, 'zegt Minardi.' Dan, drie of vier keer per jaar, ik markeren en weinig licht. Veel colorists verfrissen verbleekte kleuren door dezelfde kleurformule, wortel tot. Maar ik vind dit schadelijk. Als je heel grijs, de wortels moeten permanente kleuren, maar de rest moet gewoon worden vernieuwd met een demi-permanente kleur, die thetone doet herleven, maar is gemakkelijker op het haar."

De nadruk te grijzen dekken

Grijs haar kan wassen je huidskleur, maar je kunt dimensie en contrast toe te voegen zonder een volledige kleurstof baan. Als je haar minder dan 25 procent grijs, overweeg dan om hoogtepunten in de salon. Het is over het algemeen niet somethingyouwanttotackle op uw eigen.

Vraag yourcolorist over het toevoegen van hoogtepunten met een paar lowlights verspreid in plaats van all-over kleur. De variatie in kleur camoufleert grijs mooi.

Hoogtepunten en lowlights zal beter met de zilveren mengen en zal niet zo veel touch-ups nodig. All-over kleur in slechts één tint is flauw, terwijl een mix van kleuren veel natuurlijker kunnen verschijnen. Balayage is een geweldige highlighting techniek die veel vrouwen de voorkeur geven voor een natuurlijke look ook.

Kleuren met permanente kleuren

Eva Scrivo zegt dat sommige stylisten raden het toepassen van een semi-permanente haar kleur over je haar te laten opgaan in beter. "Doe het niet", zegt ze. Een semi-permanente kleurstof kan geen betrekking op grijs haar en kan zelfs vlekken haren. Ook, zoals de kleur vervaagt, het kan een gele tint op grijs haar te verlaten.

De meeste colorists gebruiken permanente haarkleuring voor grijs haar. Het biedt veel betere dekking dan semi-permanente kleurstoffen.

Als je gaat de doe-route, probeer Clairol Nice 'N Gemakkelijk Root Touch Up. Het is een permanente kleurstof die wordt geleverd in vele tinten en het is relatief laag in ammoniak, dat haar kan beschadigen.

Timing van uw touch-ups

Het kleuren van grijze haren is een investering in zowel tijd als geld. Hoe vaak moet je touch-up van uw kleur zal afhangen van uw haar.

Als u 100 procent grijs bent, is het het beste om je haar elke drie tot vier weken te kleuren. Als je 50 procent grijs, kunt u het strekken om de vijf weken. Roots zal moeten worden geretoucheerd om de acht weken of wanneer nodig.

Houden van je grijze haren

Steeds meer vrouwen zijn beslissing te laten hun grijze haren gaan natuurlijk en de redenen variëren. Veel vrouwen hebben prachtige grijze kleuring, terwijl anderen niet willen het gedoe en de kosten van toedekken grijs. Anderen gewoon besluiten dat ze willen leven te omarmen als het zich ontwikkelt, rimpels, grijs haar, en alles.

Grijs haar is mooi en je kunt pronken met vertrouwen tegemoet. Als u ervoor kiest om te gaan natuurlijk, met aandacht voor uw make-up en theclothes je draagt ​​kan echt toe te voegen aan uw stijl. Ook het kiezen van een trendy bril is een geweldige manier om een ​​jeugdige houding te projecteren. Natuurlijk, zult u ook wilt de verzorging van uw grijze haren, zodat het blijft mooi en gezond.