10 tips om thuis zwart haar te ontspannen

9 november 2018

Sommige vrouwen houden van een bezoek aan de kapsalon zo vaak mogelijk, terwijl anderen alleen gaan op speciale gelegenheden. Je zou kunnen proberen om geld te besparen op haarverzorging, dus regelmatige bezoeken zijn buiten de begroting. Het krijgen van uw haar ontspannen kunnen kosten prohibitief zijn als u op zoek bent om kosten te besparen - professional services beginnen vaak rond 75 € en gaan van daar, vooral als je haar is erg lang en / of u ook een knippen of trimmen op dezelfde tijd.

At-home relaxers kan zeker bespaart u geld, maar je hoofdhuid en haar gezondheid door het maken van fouten niet riskeren. Boven alles, zorg ervoor dat u de nodige tijd voor de ontspannende / TouchUp proces. Haasten door middel van een chemische toepassing kan leiden tot een ramp.

Deze 10 tips zijn bedoeld om u te helpen goede resultaten te behalen als je budget is gewoon niet tot een salon relaxer.

load...

Relax "vuile" hair

Beslis niet om te ontspannen op het laatste moment, vooral als je net shampooed je haar. Als je weet dat je toe aan een relaxer bent, vermijd reiniging (inclusief co-wassen) voor ongeveer 7-10 dagen voor het aanbrengen van chemicaliën. Je moet ook voorkomen dat er krassen je hoofdhuid of harken over het met een kam. Elke lichte irritatie kan leiden tot het gevreesde branden zodra de relaxer is toegepast.

Zijn alle benodigdheden bij de hand

De meeste relaxer huis kits vertellen welke levert die je nodig hebt, en veel van wat er nodig is komt midden in de doos. Neem een ​​goede kijk op uw aanbod lijst en hebben alles binnen handbereik. De tijd om een ​​oude handdoek bij de hand hebben om veeg eventueel gemorste is niet na de lekkage gebeurt. U zult kostbare tijd besparen door het hebben van alle benodigdheden in de buurt voordat u het proces te beginnen.

load...

Doe een streng-test

Dit is vooral belangrijk als dit je eerste keer ontspannen je haar of met behulp van een nieuw merk van relaxer. Het is zelfs mogelijk om plotseling ontwikkelen van een allergie voor een product dat u hebt gebruikt voor jaren, dus neem de extra paar momenten en doe een streng test voor het aanbrengen van een relaxer over je hoofd. U kunt knippen weg een klein deel van haar of de chemische stoffen die rechtstreeks van toepassing zijn op een klein gebied voor het gebruik van een relaxer over je hele hoofd. Het beste is om het uitvoeren van een streng test de dag voordat u wilt ontspannen.

Bescherm uw hoofdhuid en huid

No-loog relaxers worden vaak aangeprezen als zijnde zachter op het haar in vergelijking met hun loog gebaseerde tegenhangers. Sommige vrouwen te branden van een loog relaxer aanvraag maar geen nadelige gevolgen van een no-loog product niet te lijden. Het is nog steeds een goed idee om je hoofdhuid, haargrens, oren en nek te beschermen tegen de chemicaliën. Sommige doos kits bevatten vaseline beschermer, terwijl anderen dat niet doen. Als je een pot vaseline handig, dep het op de genoemde gebieden, met inbegrip van uw hoofdhuid onderdelen, om irritatie te minimaliseren.

Lees ook:

Volg de aanwijzingen

De aanwijzingen die komen in een relaxer kit zijn er voor een reden. Hoewel het een eenvoudig proces, kan het nog steeds gevaarlijk zijn, dus neem de tijd om de instructies inzage om ernstige schade te voorkomen. Dit omvat het effenen van de relaxer op met de vingers en niet een kam, en altijd met behulp van een neutraliserende shampoo om het chemisch proces te stoppen, en volledig was de relaxer uit je haar. Ook aandacht besteden aan de aanbevolen verwerkingstijd, en te voorkomen dat de verleiding om de relaxer laten op verleden.

load...

Ontspannen kleine secties

Voor het beste resultaat, werken in kleine, 1/2-inch tot één inch delen van het haar. Grote brokken zal niet gelijkmatig te ontspannen, zodat u met een minder-dan-wenselijke uitkomst. Met behulp van de staart van een rattail kam om kleine scheidingen te scheiden (let op je hoofdhuid om dit te doen niet beschadigd raakt) zal de netto betere resultaten.

Gebruik een timer

Net eyeballing de klok en het schatten van doorlooptijd is geen goed idee. Gebruik maken van een goedkope keuken timer, uw horloge alarm of de timer op uw telefoon. Het verlaten van een relaxer te lang niet alleen het risico van overprocessing toeneemt, kan het zeer schadelijk, soms permanent. Sommige vrouwen houden van een "bone straight" look en met opzet laat een relaxer op ver voorbij de aanbevolen tijd. Dit resulteert in overprocessed sloten die vaak ontbreekt body, elasticiteit en hebben de neiging uit kapsels te vallen.

Rinse, Rinse, Rinse.And Repeat

Zodra uw verwerking tijd verstreken is, moet je zoveel mogelijk van de relaxer spoelen voordat u een neutraliserende shampoo. Maak je geen zorgen over het water wetsvoorstel, omdat je nodig hebt om zo goed mogelijk te spoelen. Dit zal een minimum van enkele minuten duren. Hoe meer je weg te spoelen voor het wassen, hoe minder chemicaliën je moet neutraliseren. Proberen om tijd te besparen door het niet volgen van deze stap kan volledig leiden tot overprocessing, schade en mogelijke haaruitval, dus het is van cruciaal belang om niet te snel door je spoelen.

Relax elke 8-10 weken

Het handhaven van een regelmatige ontspannen schema houdt uw kapsel uniform en niet leidt tot onnodige stress op uw demarcatielijn. Ontspan te vaak overlappende chemicaliën op al versoepeld haren, en je zult eindigen met schade. Ga langer dan 12 weken na touchup en je kan meer verlies en breuk dan normaal ervaren. Ongeveer 8-10 weken na uw vorige touchup, zult u gemakkelijk zien uw nieuwe groei, waardoor u de relaxer alleen van toepassing op dit gebied, en niet te lokken die al zijn verwerkt.

Een beroep doen op de hulp van een vriend

Terwijl u ontspant op uw eigen uitvoerbaar is, het is altijd leuk om hulp te hebben. Het kan moeilijk om een ​​goede baan te doen op de achterkant van je hoofd, zelfs met een paar spiegels tot uw beschikking zijn. Je wilt niet om schade op moeilijk te bereiken plaatsen riskeren als je het kan helpen. Gebruik de buddy-systeem, en als je vriend of familielid is ontspannen, kun je haar helpen als ze toe aan een touchup.